NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ανδρέας Χαραλάμπους: Ξεκίνα να χτίζεις το όνειρό σου. Και τα μικρά βήματα μετρούν, αρκεί να μη σταματήσεις!

Ανδρέας Χαραλάμπους: Ξεκίνα να χτίζεις το όνειρό σου. Και τα μικρά βήματα μετρούν, αρκεί να μη σταματήσεις!

Ο Ανδρέας Χαραλάμπους είναι ο άνθρωπος πίσω από την Capsule Skateboards, την εταιρία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του skateboarding εισάγοντας νέες, ποιοτικές, καινοτόμες, φιλικές στο περιβάλλον και οικονομικά προσιτές σανίδες.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε η Capsule Skateboards και ποιος  ο σκοπός της;

Ασχολούμουν με το skateboarding από την ηλικία των 8 και γνώριζα από πρώτο χέρι τις ιδιαιτερότητες του skateboarding. Παραδέχομαι όμως ότι δεν ήμουν τόσο ταλαντούχος όσο οι skaters που θα δείτε στο Youtube ή στους διεθνείς διαγωνισμούς ή ακόμη και εκείνοι που θα συναντήσετε στο δρόμο. Όμως το λατρεύω και θα το λατρεύω για πάντα διότι σου δίνει την αίσθηση ελευθερίας όπως ελάχιστα πράγματα στον κόσμο. Η τεχνολογία κατασκευής των σανίδων είναι ίδια για περίπου 3 δεκαετίες και έτσι όσες σανίδες είχα αποκτήσει είχαν το ίδιο πρόβλημα, αν δεν “κατάφερνα” να τις σπάσω τότε θα μαλάκωνε το ξύλο από την υγρασία και τη συνεχή έκθεση στον ήλιο με αποτέλεσμα η σανίδα να μην έχει την ίδια αίσθηση άρα θα υποχρεωνόμουν να αγοράσω άλλη.

Γυροφέρνοντας αυτή τη σκέψη για πολύ καιρό, ξεκίνησε η Capsule πριν από 4 χρόνια στο γκαράζ του σπιτιού μου, με τη λογική του Do It Yourself κατασκεύασα από καλούπια μέχρι μεταλλικούς φούρνους για να μπορώ να σχηματίσω τα υλικά που δοκίμαζα, σε σανίδες skateboard.

Κατά τη δεύτερη χρονιά αυτού του ταξιδιού είχα τη τύχη να γνωρίσω τον μετέπειτα συνιδρυτή της Capsule, Δρ. Παναγιώτη Φιλήμη και από εκεί και πέρα μέσω της δικής του οικονομικής και επαγγελματικής στήριξης μπήκαν οι βάσεις για να προχωρήσει η εταιρεία πολύ πιο γοργά και αποτελεσματικά.

Παράθεση - epixeiro.gr

Για να αρχίσεις μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι επιθυμείς αλλά για να βγάλεις ένα προϊόν στην αγορά θέλεις κεφάλαιο -Ανδρέας Χαραλάμπους-

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Capsule Skateboards, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Τα προβλήματα που δημιουργούν οι ξύλινες σανίδες είναι:

  • Συχνοί τραυματισμοί, καθώς οι κραδασμοί της προσγείωσης του skater από ύψος απορροφώνται από τα γόνατα και τους αστραγάλους του skater αντί από τη σανίδα.
  • Περιβαλλοντικό πρόβλημα καθώς η βιομηχανία κατασκευής skateboards προσπερνά κατά πολύ τη βιομηχανία κατασκευής επίπλων στην αποψίλωση του Αμερικάνικου και Καναδικού σφένδαμου (maple tree). Κόβονται περίπου 1,2 εκατομμύρια σφένδαμοι τον χρόνο μόνο για την Αμερικάνικη αγορά!

Έτσι, η Capsule Skateboards δημιούργησε οικονομικά προσιτές σανίδες με μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών όπως:

  • 600% πιο ανθεκτικά
  • 0% ρίσκο αποκόλλησης στρωμάτων
  • 100% ανακυκλώσιμα
  • Αντικραδασμικά
  • Ακούραστες επιδόσεις ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών (έκθεση στον ήλιο/ υγρασία).

Τα προϊόντα μας απευθύνονται σε skaters ή longboarders που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, πιο ποιοτικό και συμφέρον για το πορτοφόλι τους, γι’ αυτούς που θέλουν να επιμηκύνουν τη δραστηριότητα τους αντί να ανησυχούν για τραυματισμούς.

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Αν αποφασίσεις μια ωραία ηλιόλουστη μέρα να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο σαν hobby και αποφασίσεις ότι το skateboarding θα ήταν μια τέλεια επιλογή, τότε θα πήγαινες σε ένα skate shop στη περιοχή σου για να αγοράσεις τα απαραίτητα που προανάφερα. Μπροστά σου θα βρεις πολλές επιλογές σανίδων όπως μέγεθος και γραφικά διακόσμησης καθώς και ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Φυσικά ως ανίδεος/η με το “άθλημα” θα ρωτούσες το προσωπικό για το ποια είναι η διαφορά της σανίδας που είναι €35 και της σανίδας που είναι €60, και η απάντηση που θα έπαιρνες θα ήταν “καμία διαφορά”! Η τιμή εξαρτάται από το brand της σανίδας και από το αν είναι επικυρωμένη από γνωστό skater. Από μόνο του το προϊόν μας είναι πλεονέκτημα καθώς τα χαρακτηριστικά του είναι ανώτερα.

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Ως προϊόν, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει είναι πολύ απαιτητικά: Δύναμη, αντοχή, ελκυστικό στο μάτι και φυσικά οικονομικά προσιτό. Αυτό σημαίνει πως έπρεπε να κάνουμε πολλά πρωτότυπα και να τα περάσουμε από ελέγχους. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα υλικά που δοκιμάσαμε δεν τα βρίσκαμε διαθέσιμα στη Κύπρο δείχνει ότι περάσαμε πολύ δύσκολα εμπόδια.

Σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείται η Capsule Skateboards, πώς μπορεί να αποκτήσει κανείς τα προϊόντα σας;

Δραστηριοποιούμαστε στις μεγάλες αγορές του skateboarding και longboarding όπως Αμερική και Ευρώπη και προς το παρών τα προϊόντα μας τα διαθέτουμε στη πλατφόρμα Indiegogo με πολύ ελκυστικές τιμές σε περιορισμένο αριθμό!

Τι θέλετε να δείτε η Capsule Skateboards να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Να εδραιωθεί στις συγκεκριμένες αγορές ως μια εταιρεία που επιτέλους προκαλεί τον παλιό και επικίνδυνο για εμάς τρόπο κατασκευής σανίδων.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Για να αρχίσεις μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι επιθυμείς αλλά για να βγάλεις ένα προϊόν στην αγορά θέλεις κεφάλαιο εκτός και αν είσαι πολύ τυχερός ή σε οποιοδήποτε εμπόδιο βρεις θα κάνεις σωστές επιλογές.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Ξεκίνα να χτίζεις το όνειρό σου. Και τα μικρά βήματα μετρούν, αρκεί να μην σταματήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr