NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

H Oracle παρουσιάζει την πρώτη στον κόσμο αυτόνομη βάση δεδεμένων για το cloud

H Oracle παρουσιάζει την πρώτη στον κόσμο αυτόνομη βάση δεδεμένων  για το cloud

Στο Oracle OpenWorld 2017, ο Larry Ellison, Πρόεδρος και CTO της Oracle αποκάλυψε το όραμά του για την πρώτη στον κόσμο αυτόνομη βάση δεδομένων για το cloud. Με ναυαρχίδα την Oracle Database 18c, η επόμενη γενιά της κορυφαίας βάσης δεδομένων OracleAutonomousDatabaseCloud χρησιμοποιεί καινοτόμο machine learning για την ενεργοποίηση των αυτοματισμών που εξαλείφουν την ανθρώπινη εργασία, το ανθρώπινο λάθος και τη χειρονακτική ρύθμιση, προσφέροντας απαράμιλλη διαθεσιμότητα, υψηλή απόδοση και ασφάλεια σε ένα πολύ χαμηλότερο κόστος.

“Αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε κάνει εδώ και πολύ, πολύ καιρό» είπε ο Ellison.“Η αυτοματοποίηση κάνει τα πάντα. Μπορούμε να εγγυηθούμε διαθεσιμότητα της τάξης του 99.995% και λιγότερο από 30 λεπτά σχεδιασμένου ή μη χρόνου μη λειτουργίας”.

H Oracle Autonomous Database Cloud εξαλείφει την ανθρώπινη εργασία που σχετίζεται με τη ρύθμιση, το patching, την ενημέρωση και τη συντήρηση της βάσης δεδομένων και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Self-Driving: Παρέχει συνεχή, προσαρμοζόμενη ρύθμιση απόδοσης βάση του machine learning. Αναβαθμίζει και εγκαθιστά patches αυτόματα ενώ λειτουργεί. Εφαρμόζει αυτόματα ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ λειτουργεί, για την προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις.
  • Self-Scaling: Προσαρμόζει άμεσα τα μεγέθη της υπολογιστικής και αποθηκευτικής ισχύος χωρίς να σταματήσει τη λειτουργία. Η μείωση κόστους είναι πολλαπλάσια των σημερινών εκτιμήσεων γιατί η Oracle Autonomous Database Cloud καταναλώνει λιγότερη υπολογιστική και αποθηκευτική ισχύ, με χαμηλότερα κόστη διαχείρισης.
  • Self-Repairing: Παρέχει αυτοματοποιημένη προστασία από τη διακοπή λειτουργίας. Το SLA εγγυάται 99.995 αξιοπιστία και διαθεσιμότητα, το οποίο μειώνει τη διάρκεια των κοστοβόρων σχεδιασμένων ή μη διακοπών λειτουργίας σε λιγότερο από 30 λεπτά το χρόνο.

Η Oracle Autonomous Database Cloud διαχειρίζεται πολλά διαφορετικά είδη φόρτου εργασίας, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών, μεικτού φόρτου εργασίας, αποθηκών δεδομένων, αναλύσεων γραφικών, τμηματικών εφαρμογών και IoT. Η διάθεση της πρώτης λύσης Αυτόνομης Βάσης Δεδομένων για το Cloud, για φόρτους εργασίας αποθήκευσης δεδομένων, είναι προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο του 2017.

Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud

Η Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud είναι η επόμενης γενιάς υπηρεσία cloud βασισμένη στην αυτοδιαχειριζόμενη τεχνολογία της Oracle Autonomous Database με χρήση machine learning για την παροχή απαράμιλλης απόδοσης, αξιοπιστίας και ευκολίας στην υλοποίηση για τις αποθήκες δεδομένων. Ως μία αυτόνομη υπηρεσία cloud, εξαλείφει την επιρρεπή σε λάθη χειρονακτική διαχείριση των εργασιών και απελευθερώνει πόρους DBA, οι οποίοι μπορούν να εφαρμοσθούν στην υλοποίηση στρατηγικών επιχειρησιακών έργων.

“Κάθε οργανισμός προσπαθεί να αξιοποιήσει τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παράγεται στην ψηφιακή οικονομία μας” δήλωσε ο Carl Olofson, Research Vice President της ΙDC. “Με την ιστορία της ηγετικής θέσης της στην αγορά του λογισμικού βάσεων δεδομένων, δεν είναι έκπληξη που η Oracle πρωτοπορεί με μια νέας γενιάς πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων. Η Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud είναι σχεδιασμένη να προσφέρει τεχνολογία βάσης δεδομένων κορυφαίας απόδοσης με ασύγκριτη ευελιξία και απλότητα. Η πρόθεση είναι να εξασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν περισσότερη αξία από τα δεδομένα τους και θα εκσυγχρονίσουν τον τρόπο που τα διαχειρίζονται.”

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud περιλαμβάνουν:

  • Απλότητα: Αντίθετα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες cloud με τις πολύπλοκες και χειροκίνητες ρυθμίσεις που απαιτούν ειδικούς στις βάσεις δεδομένων για τον καθορισμό της διανομής των δεδομένων, τη δημιουργία καταλόγων, την αναδιοργάνωση δεδομένων ή την προσαρμογή της συμπύκνωσης, η Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud είναι μια απλή “φόρτωσε και φύγε” υπηρεσία. Οι χρήστες καθορίζουν τους πίνακες, φορτώνουν τα δεδομένα και μετά τρέχουν τους φόρτους εργασίας τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα—χωρίς να απαιτείται χειροκίνηση ρύθμιση.
  • Κορυφαία Απόδοση: Αντίθετα με τις παραδοσιακές υπηρεσίες cloud, που χρησιμοποιούν γενικά υπολογιστικά σχήματα για τις cloud υπηρεσίες βάσης δεδομένων, το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud είναι βασισμένο πάνω στην υψηλής απόδοσης πλατφόρμα Oracle Exadata. Η απόδοση ενισχύεται περαιτέρω μέσω των ενσωματωμένων machine learning αλγορίθμων που καθοδηγούν το αυτόματο caching, το adaptive indexing και το advanced compression.
  • Στιγμιαία Ελαστικότητα: Το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud ορίζει νέα data warehouses οποιουδήποτε μεγέθους μέσα σε δευτερόλεπτα και επεκτείνει ανεξάρτητα τους υπολογιστικούς και αποθηκευτικούς πόρους χωρίς διακοπή λειτουργίας. Η ελαστικότητα επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν ακριβώς για τους πόρους που οι φόρτοι εργασίας της βάσης δεδομένων απαιτούν καθώς μεγαλώνουν ή συρρικνώνονται..

Oracle Database 18c

Η Oracle Autonomous Database Cloud βασίζεται στην επόμενη γενιά της κορυφαίας στον κόσμο βάσης δεδομένων, Oracle Database 18c. Η Oracle Database 18c παρέχει καινοτόμες δυνατότητες αυτοματοποίησης, καθώς και σημαντικά ενισχυμένο OLTP και τεχνολογίες ανάλυσης και ενοποίησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr