NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Η νέα πλατφόρμα crowdfunding Vemagnet είναι έτοιμη να δεχτεί τις πρώτες καμπάνιες

Η νέα πλατφόρμα crowdfunding Vemagnet είναι έτοιμη να δεχτεί τις πρώτες καμπάνιες

Έχοντας επιλεγεί από το Web Summit, το μεγαλύτερο tech conference στον κόσμο, ως μια από τις ανερχόμενες Startups στο τομέα του fintech, η ομάδα της Vemagnet κατάφερε να αποσπάσει τα θετικά σχόλια των παρευρισκόμενων και να επεκτείνει τις συνεργασίες της και εκτός Ευρώπης.

Η Vemagnet είναι μια online πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στον τομέα του crowdfunding και σκοπός της είναι να βοηθήσει startups να αντλήσουν χρηματοδότηση για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Η ομάδα της Vemagnet αποτελείται από άτομα με 10ετη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα έχοντας εργαστεί στην υλοποίηση ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων και διαπιστώνοντας εκ των έσω τις δυσκίνητες διαδικασίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ιδιαίτερα στα πρώτα τους βήματα.

Στην πλατφόρμα μπορούν οι επιχειρηματίες να δημιουργήσουν την καμπάνια του επιχειρηματικού τους σχεδίου, αναλύοντας την ιδέα τους, τους λόγους για τους οποίους θέλουν να αντλήσουν χρήματα καθώς και τα ανταλλάγματα (rewards) που προσφέρουν  στο κοινό για την υποστήριξη του.

Το ποσό χρηματοδότησης ξεκινάει από τις 30.000€ και η διάρκεια μιας καμπάνιας μπορεί να διαρκέσει 30 ή 45 ημέρες. Η πλατφόρμα της Vemagnet είναι βασισμένη στο μοντέλο All or Nothing που σημαίνει πως μια καμπάνια πρέπει να πιάσει τον αρχικό στόχο που έχει θέσει για να βγει πετυχημένη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και παρέχεται ongoing mentorship καθ’ όλη της διάρκεια της καμπάνιας. Η κάθε startup από τη στιγμή της υποβολής της καμπάνιας, και αφού έχει περάσει τον απαραίτητο έλεγχο πριν δημοσιευθεί στο κοινό, συνδέεται με ένα μέντορα ο οποίος καθοδηγεί και εργάζεται μαζί με τον επιχειρηματία για την καλύτερη διεξαγωγή της καμπάνιας.

Το crowdfunding έχει αποδειχθεί πέρα από ένα καινοτόμο εργαλείο χρηματοδότησης και ένα χρήσιμο εργαλείο marketing. Οι επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν τα projects τους, να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και να δοκιμάσουν κατά πόσο οι νέες ιδέες τους είναι αποδεκτές από το ευρύ κοινό.

Οι «επενδυτές» από την άλλη, ή στη γλώσσα του reward-based crowdfunding backers, έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν νέες καινοτόμες ιδέες να γίνουν πραγματικότητα με ένα μόνο κλικ. Γίνονται συνεργοί στην ανάπτυξη της καινοτομίας και έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν προϊόντα και υπηρεσίες  πριν αυτά γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Η πλατφόρμα είναι πλέον live και έτοιμη να δεχτεί τις πρώτες καμπάνιες. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει επιχειρήσεις από 25 χώρες και αναμένεται να ενσωματώσει περισσότερες μέσα στους επόμενους μήνες. Για τους επενδυτές δεν υπάρχει ο ίδιος περιορισμός καθώς μπορούν να προέρχονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Στόχος της η σύνδεση καινοτόμων επιχειρήσεων με πιθανούς επενδυτές και η διαφάνεια των διαδικασιών με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υγιείς και βιώσιμες επιχειρήσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες. Έχοντας άμεση συνεργασία με την Stripe, εξασφαλίζει την νομιμότητα των επιχειρήσεων καθώς και την ασφαλή μεταφορά κεφαλαίων μειώνοντας τον κίνδυνο των επενδυτών να εκτεθούν σε ψευδή επιχειρηματικά σχέδια.

Στα πλαίσια της κάθε καμπάνιας θα πραγματοποιούνται παράλληλα workshops και εκθέσεις των projects οπού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το team της εκάστοτε startup καθώς και την παρουσίαση του MVP (Minimum Viable Product) ή του Prototype.

Αν είσαι λοιπόν κι εσύ λάτρης της καινοτομίας, της τεχνολογίας και επιθυμείς να ανακαλύψεις μοναδικές ευκαιρίες μέσα από το crowdfunding αξιοποίησε την πλατφόρμα της VemagnetΟι πρώτες καμπάνιες έρχονται!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr