NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft Hellas, γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά

Η Microsoft Hellas, γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά

Σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη τεχνολογική καινοτομία, η Microsoft Hellas, γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στο κατάμεστο Εστιατόριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς και συνεργατών της εταιρίας, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την συμβολή της εταιρίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά κυρίως να εμπνευστούν και να ονειρευτούν το μέλλον. 

Η βραδιά άνοιξε με ένα εντυπωσιακό performance, από τον Άγγλο καλλιτέχνη Urban Prince, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδύασε με ένα μοναδικό τρόπο την τεχνολογία με την τέχνη. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ενώ η κα. Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, σε μία συγκινητική αλλά και εμπνευστική ομιλία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ευκαιρίες που η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα. Ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Δημήτρης Νανόπουλος τίμησε, επίσης, την εκδήλωση με την παρουσία του μιλώντας για το πώς αλλάζει το σύμπαν και ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας, ενώ σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, παρέδωσε τη «σκυτάλη» στο νεαρό μαθητή, Παναγιώτη Οικονόμου, έναν από τους 3 Έλληνες Microsoft Ambassadors (από τους συνολικά 300 μαθητές σε όλο τον κόσμο) που σκοπό έχουν να προωθούν την τεχνολογία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η δημοσιογράφος κα. Σία Κοσιώνη συντόνισε τη βραδιά.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, ευχήθηκε πολλά περισσότερα επιτυχημένα χρόνια στην Microsoft Hellas, ενώ στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην προσπάθεια αξιοποίησης νέων τεχνολογιών σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας με στόχο όλοι να απολαμβάνουν την τεχνολογική ανάπτυξη: «Το αύριο σήμερα για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, αναφέρθηκε σε κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της εταιρίας στην Ελλάδα, όπως η ίδρυση του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft από τον Bill Gates το 2008 και η βράβευση της εταιρίας ως η καλύτερη θυγατρική εταιρία στον κόσμο το 2016, αλλά και στη συμβολή της Microsoft στην ελληνική κοινωνία μέσα από μια σειρά δράσεων για νέους και λιγότερο προνομιούχες κοινωνικές ομάδες.

Αμέσως μετά, η κυρία Αντωνάκου μίλησε για το μέλλον και την ψηφιακή επανάσταση που διαμορφώνει η τεχνολογία και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες τεχνολογίες που βρίσκονται ήδη εδώ και αλλάζουν τον κόσμο. «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο ορόσημο. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Έχουμε αντιληφθεί πια, την ανάγκη δομικών αλλαγών και την ανάγκη για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που συνεχώς μεταρρυθμίζεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμβάλει σε αυτές. Είναι σημαντικό να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να δούμε και τη δική μας χώρα να απογειώνεται. Έχουμε τη γνώση, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε και την τεχνολογία.

Εμείς, οι άνθρωποι της Microsoft, είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα και να γίνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Θα είμαστε εδώ, για να υποστηρίξουμε τις ευχάριστες ανατροπές που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε  αυτά που μας κρατούν πίσω, ενώ η κατεύθυνσή μας είναι μόνο μία, μπροστά και ψηλά».

Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκαν, ο κ. Δημήτρης Νανόπουλος και κα. η Σία Κοσιώνη, οι οποίοι και συνομίλησαν για το ρόλο του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου στην εξέλιξη του κόσμου, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στη βραδιά, η οποία και έκλεισε με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Παναγιώτης Οικονόμου απηύθυνε ερωτήσεις στον κ. Νανόπουλο σχετικά με τον ρόλο της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διαμόρφωση των μελλοντικών επιστημόνων.

Η Microsoft Hellas ξεκίνησε την πορεία της στην Ελλάδα το 1992. Από τότε μέχρι σήμερα, παραμένει πιστή στο όραμά της να καταστήσει την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες και να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Οι τεχνολογίες που προσφέρει η  Microsoft καλύπτουν ζωτικούς κλάδους όπως η υγεία, η εκπαίδευση, οι κατασκευές και  δίνουν την ευκαιρία σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr