NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Γίνε ο καλύτερος Barista!

Γίνε ο καλύτερος Barista!

Η παρασκευή καφέ είναι τέχνη απαιτητική, με μεγάλα περιθώρια εμβάθυνσης. Ας μη ξεχνάμε ότι ο καφές δίνει άρωμα και γεύση σε κάθε συναναστροφή και αποτελεί το βασικότερο σημείο αναφοράς και φιλικού μοιράσματος στην Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες του Νότου.

Το σεμινάριο δεξιοτήτων παρασκευής καφέ (Βarista Skills) του ΚΔΒΜ 2 της Εξειδικευμένης Σχολής Γαστρονομίας και Τουρισμού Etoile, είναι ό,τι πιο εξειδικευμένο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά με τρεις από τους καλύτερους, διεθνώς αναγνωρισμένους στο είδος, εισηγητές της taf.

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες barista αλλά και όσους είναι αρχάριοι, καθώς επίσης σε home barista και φοιτητές σχολών που έχουν προγράμματα που σχετίζονται με την εστίαση.

Για τον επαγγελματία ενδιαφερόμενο, η Etoile δίνει προαιρετικά τη δυνατότητα πιστοποίησης BARISTA FOUNDATION LEVEL από τον πλέον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Επίσημο Φορέα SCAE.

Taf-coffee-shop-detail.jpg?mtime=20171124135721#asset:69944

Στόχος της taf είναι η άρτια εκπαίδευση με την παροχή σεμιναρίων σε διάφορα επίπεδα έτσι ώστε να μεταφέρεται η ανώτερη ποιότητα του καφέ στο φλιτζάνι, και να αναδεικνύεται το γευστικό προφίλ του κάθε καφέ.

Οι εισηγητές και barista trainers της taf έχουν κατορθώσει τα τελευταία χρόνια μέσα από νίκες και διακρίσεις σε εθνικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της συνολικής εμπειρίας που δέχεται ο καταναλωτής.

Η εκπαίδευση που παρέχεται σε επίπεδο πρωταθλητισμού είναι βασικός λόγος της εξαιρετικής φήμης της εταιρίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

 

adv1.jpg?mtime=20171124135007#asset:69926

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΛΟΥΜΗΣ

Πιστοποιημένος Διεθνής Κριτής Διαγωνισμών Καφέ, Ιδρυτής της Taf Ι.Ταλούμης & ΣΙΑ ΕΕ, δραστηριοποιείται στον κλάδο του καφέ εδώ και 23 χρόνια. Βραβεύτηκε τον Ιούνιο 2011 από τον πανευρωπαϊκό θεσμό SCAE με το βραβείο Coffee Excellence Innovation. Επίσης, τον Ιούνιο 2014 στο πλαίσιο του World of Coffee Events στο Ρίμινι της Ιταλίας, με το Coffee Excellence Lifetime Achievement για την αφοσίωση του στη συνεχή αναζήτηση υψηλής ποιότητας καφέ. Έχει δημιουργήσει το πρώτο Q Lab στην Ευρώπη όπου πραγματοποιούνται μαθήματα Q σε συνεργασία με τον οργανισμό CQI και ο ίδιος έχει τον τίτλο του Q Grader. Είναι πιστοποιημένος Authorized Trainer από τον SCAE και είναι και ενεργό μέλος της επιτροπής του SCAE Hellas.      

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΩΤΗΣ

Πιστοποιημένος (Authorized Trainer) από τον Ευρωπαϊκό SCAE. Πρωταθλητής World Brewers Cup Barista Champion στο Ρίμινι το 2014, 5ος στον κόσμο στο WBC 2012 στη Βιέννη, 4ος στο Παγκόσμιο World Brewers Cup στο Μάαστριχτ το 2011, 6ος στο παγκόσμιο WBC στο Λονδίνο το 2010, 6ος στο World Latte Art Championship το 2007.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Ασχολείται επαγγελματικά με τον καφέ εδώ και δέκα χρόνια, ενώ τα τελευταία 5 έχει αφοσιωθεί στον καφέ ανώτερης ποιότητας. Το 2015 ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στο εθνικό πρωτάθλημα barista, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση και λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε στο Σιάτλ, στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Barista Champion.

Δηλώστε συμμετοχή

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr