NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Χαρτογράφηση της αμερικανικής αγοράς τροφίμων και ποτών  2nd Export USA Forum 2017

Χαρτογράφηση της αμερικανικής αγοράς τροφίμων και ποτών  2nd Export USA Forum 2017
30_11_2017 | 14:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Τμήμα TradeUSA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Export USA Forum 2017 με τίτλο «Analyzing The American Food Reality». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Η θεματολογία του συνεδρίου συνδέεται άμεσα με τα τεκταινόμενα της αγοράς σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές πωλήσεις της αμερικανικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, ανέρχονται σε $2.06 τρις εκ των οποίων το $1.06 τρις ανήκει σε πωλήσεις λιανικής, ενώ ο υπόλοιπος τζίρος ανήκει στον τομέα FoodService. Ταυτόχρονα, η αγορά εμφανίζει ετήσιo ρυθμό ανάπτυξης ύψους 4.1% και αναμένεται να ξεπεράσει τα $997 δισ. έως το 2025.

Το τμήμα  TradeUSA  του Επιμελητηρίου, αναγνωρίζοντας τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η κατάσταση της οικονομίας και της βιομηχανίας τροφίμων των ΗΠΑ, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις:

  • να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά και τη δομή της αγοράς όπως και για τις καταναλωτικές τάσεις
  • να συζητήσουν με εκπροσώπους Αμερικανικών Κολοσσών
  • να εξερευνήσουν νέες Αμερικανικές υπο-αγορές για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά της αποκλειστικής συνεργασίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με την Specialty Food Association, όπως για παράδειγμα τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών με Αμερικανούς Αγοραστές το 2018 αλλά και τη συμμετοχή της στην 83η Δ.Ε.Θ., και οι οποίες θα εκφράζονται σε αποκλειστική συνεργασία με το εξειδικευμένο Τμήμα TradeUSA του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια του 2nd ExportUSA Forum, θα παρουσιαστούν τα Οικονομικά και Μακροοικονομικά στοιχεία της αγοράς, ενώ παράλληλα θα χαρτογραφηθεί αναλυτικά η αμερικανική αγορά τροφίμων και ποτών για τους κλάδους των εστιατορίων, του foodservice και του merchandizing. Επίσης, θα αποτυπωθούν οι διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών καταναλωτών και ειδικά αυτές του μέσου Αμερικανού πολίτη, οι οποίες είναι βασισμένες σε έρευνες και αφορούν στα σημεία πωλήσεων (supermarkets, convenient stores, delicatessen) και θα αναλυθούν ανά κατηγορία προϊόντων. Παράλληλα, δε θα λείψουν αναφορές για τη δομή της Αμερικανικής αγοράς, τα κανάλια προώθησης των προϊόντων και τον ανταγωνισμό, ενώ ακόμα θα παρουσιαστεί ο τρόπος συνεργασίας μιας επιχείρησης με Αμερικανούς Distributors αναφορικά με τη διαμόρφωση των προϊόντων και των στρατηγικών προώθησής τους προς τα Supermarket και τα Specialty Food Stores. Τέλος, οι προσκεκλημένοι του συνεδρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους Κανονισμούς του FDA, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τις απαραίτητες συνεργασίες καθώς και για το eCommerce, τα Generations characteristics, τον μετασχηματισμό της Αμερικανικής αγοράς και τις μελλοντικές της τάσεις.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Μωύσογλου, Επικεφαλής του τμήματος TradeUSA του Επιμελητηρίου, «Το 2nd ExportUSA Forum αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία ενημέρωσης και δικτύωσης για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα τροφίμων και ποτών. Στόχος του τμήματος είναι η άμεση διασύνδεση των Ελληνικών επιχειρήσεων με την αγορά των ΗΠΑ, η οποία και εκφράζεται με τους εξαιρετικά σημαντικούς Αμερικανούς προσκεκλημένους. Βεβαίως, το Forum αποτελεί την απαρχή μίας σειράς δράσεων που θα διοργανώσει το τμήμα TradeUSA του Επιμελητηρίου στην Ελλάδα και την Αμερική και οι οποίες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του Forum.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr