NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Ericsson προβλέπει 1 δισεκατομμύριο συνδρομές 5G το έτος 2023

Η Ericsson προβλέπει 1 δισεκατομμύριο συνδρομές 5G το έτος 2023
  • Η τεχνολογία 5G θα καλύπτει πάνω από 20% του παγκόσμιου πληθυσμού σε έξι χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Ericsson Mobility Report
  • Η διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εξακολουθεί να αυξάνεται, κυρίως χάρη στην αυξημένη παρακολούθηση βίντεο
  • Το LTE θα είναι η κυρίαρχη τεχνολογία πρόσβασης ήδη από το τέλος της φετινής χρονιάς, ωθούμενη από τη ζήτηση για βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη και ταχύτερα δίκτυα

Η Ericsson (NASDAQ: ERIC) προβλέπει ότι θα υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο συνδρομές επαυξημένων ευρυζωνικών κινητών υπηρεσιών έως το 2023. Η παραπάνω πρόβλεψη είναι ένα από τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση Ericsson Mobility Report του Νοεμβρίου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η τεχνολογία 5G, η οποία αρχικά αναμένεται να υλοποιηθεί σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, θα καλύψει πάνω από 20% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το τέλος του 2023. Τα πρώτα εμπορικά δίκτυα που θα βασίζονται στην τεχνολογία 5G New Radio (NR) αναμένεται ότι θα τεθούν σε λειτουργία το 2019, ενώ σημαντικές εξελίξεις αναμένονται από το 2020 και μετά. Οι πρώτες υλοποιήσεις δικτύων 5G θα ξεκινήσουν σε αρκετές χώρες, όπως ενδεικτικά στις ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα.

Η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα φτάσει τα 100 exabyte το μήνα έως το 2023

Η διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη άνοδο και συγκεκριμένα να οκταπλασιαστεί μέσα στην περίοδο που καλύπτει η έκθεση, φτάνοντας τα 100 exabyte το μήνα έως το 2023. Αυτό αντιστοιχεί σε 5,5 εκατομμύρια χρόνια συνεχούς ροής βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Η διακίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας συνεχίζει να αυξάνεται σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, ενώ η υψηλότερη μέση χρήση ανά συσκευή smartphone παρατηρείται στη Βόρεια Αμερική, με πάνω από 7GB το μήνα έως το τέλος του 2017.

Η κατανάλωση δεδομένων για υπηρεσίες βίντεο εξακολουθεί να ωθεί την ανάπτυξη της διακίνησης δεδομένων ευρυζωνικής κινητής τηλεφωνίας. Η κινητήρια δύναμη πίσω από την άνοδο των υπηρεσιών βίντεο είναι οι millennials (η γενιά της νέας χιλιετίας), δηλαδή τα άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών, τα οποία παρακολουθούν 2,5 φορές περισσότερο βίντεο συνεχούς ροής (streaming) σε σχέση με τα άτομα άνω των 45.

Η συνεχής ροή βίντεο σε υψηλή ανάλυση και η αναδυόμενη τάση αυξημένης ροής σε πιο καθηλωτικές μορφές βίντεο, όπως είναι το βίντεο 360 μοιρών, θα επηρεάσει τον όγκο κατανάλωσης δεδομένων. Για παράδειγμα, ένα βίντεο 360 μοιρών στο YouTube χρησιμοποιεί 4 έως 5 φορές μεγαλύτερο εύρος ζώνης σε σχέση με ένα συνηθισμένο βίντεο YouTube αντίστοιχης ποιότητας. 

Υλοποιήσεις LTE – η άνοδος συνεχίζεται

Έως τα τέλη της χρονιάς, το LTE θα αποτελεί την κυρίαρχη κινητή τεχνολογία πρόσβασης. Στο τέλος του 2032 αναμένεται να έχει 5,5 δισεκατομμύρια συνδρομητές, ενώ η κάλυψη θα φτάνει το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η τεχνολογία φωνητικών κλήσεων μέσου δικτύου LTE (Voice over LTE ή VoLTE) είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 125 δίκτυα σε 60 και πλέον χώρες του πλανήτη. Η διάδοση του VoLTE αναμένεται να επιταχυνθεί, φτάνοντας τα 5,5 δισεκατομμύρια χρήστες έως το τέλος του 2023, δηλαδή πάνω από το 60% όλων των συνδρομών LTE.

Μία από τις τελευταίες συσκευές που αξιοποιούν την τεχνολογία VoLTE είναι τα έξυπνα ρολόγια, τα γνωστά smartwatch. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις κατευθείαν από το ρολόι τους, ακόμα και αν δεν υπάρχει κοντά τους smartphone (multi-SIM). Είναι επίσης δυνατή η εναλλαγή κλήσεων μεταξύ του smartphone και του ρολογιού του χρήστη.

Ο Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer & Head of Technology and Emerging Business της Ericsson, δήλωσε: «Η τελευταία αυτή έκθεση αναδεικνύει τις τάσεις των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας και την άνοδο της διακίνησης δεδομένων, καθώς και την προσπάθεια του κλάδου να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις από τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, η έκθεση εξετάζει την εμφάνιση νέων περιπτώσεων χρήσης που συνοδεύουν την εξέλιξη των δυνατοτήτων του δικτύου – ρολόγια τύπου smartwatch, ειδοποιήσεις μέσω IoT, συντήρηση και επισκευές με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και πολλές άλλες. Καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το 5G, αυτές οι τάσεις καθορίζουν το πρόγραμμα εξέλιξης του κλάδου κινητών επικοινωνιών.»

Παράλληλα, η έκθεση περιλαμβάνει τρία άρθρα σχετικά με τις ανερχόμενες τάσεις του κλάδου: 

  • Το άρθρο Αλλαγές στα πακέτα δεδομένων κινητής (Shifting mobile data plans) εξετάζει τη μετακίνηση σε διαρκώς μεγαλύτερα πακέτα, καθώς και την πραγματική κατανάλωση δεδομένων στα διαφορετικά πακέτα.. Επισημαίνει τη σημασία ενός σωστού συνδυασμού πακέτων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που επιτρέπουν απεριόριστη χρήση, έτσι ώστε να καλύπτονται ποικίλες ανάγκες των καταναλωτών.
  • Το άρθρο Βελτίωση την εμπειρίας από μια εκδήλωση (Enhancing the event experience) εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο οι διοργανωτές εκδηλώσεων μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών για ακόμα πιο ψηφιοποιημένες υπηρεσίες και καθηλωτικές εμπειρίες.
  • Τέλος, το άρθρο Προσδοκίες της γενιάς της νέας χιλιετίας από το 5G (Millennials’ expectations for 5G) εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας αντιλαμβάνονται την εμπειρία τους από τα κινητά, τις ελπίδες τους σχετικά με το 5G, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν οι απόψεις τους στα σχέδια των παρόχων.

Παράλληλα με την διεθνή έκθεση Ericsson Mobility Report, δημοσιεύονται επίσης εκθέσεις ανά γεωγραφική περιοχή, για τη Δυτική Ευρώπη, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική, καθώς και τη Λατινική Αμερική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr