NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

36,2 εκατ. ευρώ για το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας

36,2 εκατ. ευρώ για το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας

Τη χρηματοδότηση του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών, συνολικής δημόσιας δαπάνης 36,2 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Με την υπογραφή της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ), Ευγενίας Φωτονιάτα, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020, το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λυμάτων Δήμου Ιωαννιτών για την Προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας - Β’ Φάση».

Για τη χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου, από τα μεγαλύτερα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Προχωράμε στη χρηματοδότηση του πρωτοποριακού αυτού έργου και  αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά  ένα πρόβλημα δεκαετιών για τη Λίμνη Παμβώτιδα. Στηρίζουμε με όλους τους διαθέσιμους πόρους τα αναγκαία έργα και τις υποδομές, που θα βάλουν τέλος στην επί σειρά ετών ελλιπή διαχείριση των λυμάτων και θα διασφαλίσουν την πλήρη περιβαλλοντική προστασία και τη διατήρηση του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.

Χρηματοδοτούμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες αποτελούν ασπίδα προστασίας για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών και λειτουργούν ως πυλώνες ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες».

Η υλοποίηση του έργου προβλέπει την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Τσιφλικόπουλο, Δροσιά-Πεντέλη, Κάτω Νεοχωρόπουλο, τη δημιουργία 6 αντλιοστασίων, καθώς και την επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr