NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από την GENESIS Pharma!

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από την GENESIS Pharma!
Sponsored by:
GENESIS Pharma

Σταθερή δέσμευση σε κοινωνικές παρεμβάσεις για την υγεία, τη νέα γενιά και ευάλωτες ομάδες

Η εταιρική υπευθυνότητα για εμάς στην GENESIS Pharma, από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα που συμπληρώνουμε δύο δεκαετίες ζωής, βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας και της καθημερινής μας λειτουργίας, ενώ έχει συνδεθεί με την επιχειρηματική μας στρατηγική. Στην GENESIS Pharma εργαζόμαστε καθημερινά με αποστολή να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς μέσα από πρωτότυπες και καινοτόμες θεραπείες. Πρόκειται για ένα σκοπό που διαμορφώνει όλη μας την κουλτούρα και μας δημιουργεί ένα ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης. Βρισκόμαστε ανάμεσα στις τρεις επιχειρήσεις στην Ελλάδα με τις περισσότερες διακρίσεις στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης – CR Index ενώ είμαστε η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συμμετείχε και διακρίθηκε στη συγκεκριμένη διαδικασία ήδη από το 2009 βελτιώνοντας διαρκώς τις επιδόσεις μας έως σήμερα.

Αυτό που επιδιώκουμε στην GENESIS Pharma είναι να αποτελούμε σε όλα τα επίπεδα μία εταιρεία πρότυπο, έχοντας ως προτεραιότητες μας την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προσφέρει σιγουριά και προοπτικές και  τη σταθερή δέσμευση σε πρωτοβουλίες που μπορούν να κάνουν θετική διαφορά στη ζωή παιδιών και νέων, αλλά και κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. Ειδικότερα σε σχέση με την κοινωνική προσφορά, η φιλοσοφία της GENESIS Pharma εστιάζει σε προγράμματα στον τομέα της υγείας και πρόληψης, σε πρωτοβουλίες για παιδιά και νέους, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τις δράσεις αλληλεγγύης προς ευάλωτες ομάδες και ιδρύματα που προσφέρουν κοινωνικό έργο. 

genesis_pharma_team.jpg?mtime=20171213120404#asset:71763

Συνεργασία με Συλλόγους Ασθενών  και Κοινωνικών Φορέων για την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης για την υγεία και την πρόληψη

Στην GENESIS Pharma δουλεύουμε καθημερινά ώστε να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και να προσφέρουμε ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από βαριάς μορφής ασθένειες και τις οικογένειές τους. Είναι μια αποστολή που είναι αδύνατο να περιχαρακωθεί στη στενή επιχειρηματική μας λειτουργία. Γι’ αυτό επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να προστατέψουν ευρύτερα την ανθρώπινη ζωή και να την κάνουν καλύτερη με πολλούς τρόπους. Για όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, σε κάθε περιοχή. Για το λόγο αυτό ενισχύουμε το πολύτιμο έργο δεκάδων συλλόγων ασθενών και κοινωνικών φορέων που πραγματοποιούν δράσεις πρόληψης, αλλά και στήριξης των ασθενών και του περιβάλλοντός τους και υλοποιούμε καμπάνιες ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας, δίνοντας έμφαση σε πρωτοβουλίες σχετικά με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τον καρκίνο ενώ υποστηρίζουμε παράλληλα ερευνητικά προγράμματα. Από το 2014, η εταιρεία συνεργάζεται  με το Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. και φορείς της επιστημονικής κοινότητας, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος, η οποία αποτελεί μέρος μιας συλλογικής διεθνούς σύμπραξης συλλόγων ασθενών και φορέων που φιλοδοξεί να καλύψει το τεράστιο κενό ενημέρωσης που υπάρχει παγκοσμίως για αυτή την εξαιρετικά απειλητική μορφή καρκίνου.

Παράλληλα, στηρίζουμε διαχρονικά το έργο συλλόγων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας σε όλη την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη νόσο, ειδικές εκδηλώσεις για το κοινό, ημερίδες και ενημερωτικά περίπτερα, έντυπο υλικό κα.     

Παράθεση - epixeiro.gr

H πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συμμετείχε και διακρίθηκε στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης – CR Index ήδη από το 2009!

Πρωτοβουλίες για παιδιά και νέους στο κοινωνικό πρόγραμμα

Τα παιδιά και οι νέοι έχουν διαχρονικά μια σημαντική θέση στο κοινωνικό μας πρόγραμμα, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητές τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον και για τους εαυτούς τους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο, εφόσον τους δοθούν τα κατάλληλα εφόδια. Στην GENESIS Pharma, έχουμε ξεκινήσει ποικίλα προγράμματα, τα οποία επεκτείνουμε μέσα στα χρόνια. Από το 2010, υλοποιούμε, μαζί με την ΜΚΟ Euroscience, το Πρόγραμμα «Άσε τη Γνώση να Πετάξει», μέσω του οποίου ενισχύουμε σχολεία ακριτικών περιοχών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σχολικές και δημοτικές βιβλιοθήκες με βιβλία. Έως σήμερα, μέσω του Προγράμματος έχουν επωφεληθεί 1.500 παιδιά 18 ακριτικών νησιών και απομακρυσμένων ηπειρωτικών περιοχών. Επίσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στηρίζουμε ως αποκλειστικοί χορηγοί τη νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαραθώνιας κολύμβησης, Κέλλυ Αραούζου, η οποία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος της Ολυμπιάδας του Ρίο, ενώ ενισχύουμε και αρκετούς αθλητικούς συλλόγους παιδιών και νέων.

Η GENESIS Pharma πραγματοποιεί για τα παιδιά των εργαζομένων της, ηλικίας 15 έως 18 ετών, ένα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς ο σωστός Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για μία επιτυχημένη επαγγελματική ζωή, φροντίζοντας για το καλύτερο δυνατό μέλλον των παιδιών μας.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία μας πραγματοποιεί ειδικές κοινωνικές παρεμβάσεις για να ανταποκριθεί σε ανάγκες που έχουν προκύψει ή έχουν αυξηθεί λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Στο πλαίσιο αυτό, το 2016, η εταιρεία ξεκίνησε να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας.

 

genesis-pharma-activity.jpg?mtime=20171213120506#asset:71765

Οι άνθρωποί μας είναι μέρος της αλυσίδας…

Στην GENESIS Pharma, πιστεύουμε πως η πορεία και το μέλλον μας είναι συνυφασμένα με τη δυναμική των ανθρώπων μας. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μας ακολουθώντας την κουλτούρα της GENESIS Pharma, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εταιρική Υπευθυνότητα  συμμετέχουν δυναμικά σε πλήθος δράσεων για την ενίσχυση και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, ώστε να επιφέρουν μια θετική αλλαγή στην κοινωνία.

Με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων μας και με τη στήριξη της εταιρείας, έχει συσταθεί από το 2013  η ομάδα GENEROUS, που στηρίζει ΜΚΟ και φορείς σε ανάγκη μέσα από εθελοντική δράση. Τα μέλη της GENEROUS συνεργάζονται με ΜΚΟ και ιδρύματα που χρειάζονται στήριξη και παρεμβαίνουν βοηθώντας το καθημερινό τους έργο είτε συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα υλικά αγαθά απαραίτητα για τη λειτουργία τους είτε παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δημιουργική απασχόληση παιδιών, μικροεπισκευές κ.α. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ομάδα εργαζομένων που συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες δρόμου και στον Κλασσικό Μαραθώνιο για να υποστηρίξει σκοπούς διαφόρων συλλόγων και ΜΚΟ.

Diatrofi-3.jpg?mtime=20171213122456#asset:71782

Τέλος, τη φετινή χρονιά  δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, με την ονομασία “GENEROUS School”. Στόχος του προγράμματος είναι με τη συμμετοχή εθελοντών να κάνουμε το δεύτερο σπίτι των παιδιών πιο όμορφο και λειτουργικό και παράλληλα να  συμβάλλουμε στην προώθηση και διατήρηση ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα ευνοεί τη μαθησιακή και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Sponsored by:
GENESIS Pharma
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr