NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Σημαντική διάκριση της Ελπίδας Κόκκοτα για το κοινωνικό έργο του MeXOXO

Σημαντική διάκριση της Ελπίδας Κόκκοτα για το κοινωνικό έργο του MeXOXO
14_12_2017 | 16:07 14_12_2017 | 16:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαγωνισμοί

Στις 9 Δεκεμβρίου 2017 η Ελπίδα Κόκκοτα βραβεύτηκε από μια εξαιρετική επιτροπή κριτών στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο με το 1ο βραβείο των Greek International Women Awards (GIWA) για τον διεθνή κοινωνικό της αντίκτυπo μέσω του μη κερδοσκοπικού της οργανισμού MeXOXO. 

Από το 2013, η Ελπίδα έχει υποστηρίξει 1767 γυναίκες στο Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Νεπάλ και την Ελλάδα ώστε να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να οικοδομήσουν την κοινωνικο-οικονομική τους ανάπτυξη. Επίσης, έχει δεσμεύσει επίσημα τον εαυτό της στο Clinton Global Initiative να βοηθήσει 5000 γυναίκες παγκοσμίως μέχρι το 2020. Αυτό γίνεται καθημερινή πραγματικότητα μέσω του προγράμματος Counting Stars που υποστηρίζεται από το The Coca-Cola Foundation και άλλων προγραμμάτων όπως το Hult Prize.

Στο GIWA επιλέχθηκαν Ελληνίδες γυναίκες που ζουν και δρουν σε όλο τον κόσμο. Το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν δύσκολο καθώς στη διαγωνιστική διαδικασία  συμμετείχαν  147 ιδιαίτερα αξιόλογες  γυναίκες σε 11 κατηγορίες που συναγωνίστηκαν για τα βραβείο GIWA.

elpida-kokkota_02.jpg?mtime=20171214160718#asset:72060:freeHeight


Η υποψηφιότητα στα GIWA έγινε από τη Σοφία Πρωτόπαπα από το Hellenic American College και υποστηρίχθηκε από την σχολή Hult International Business School και τον πρόεδρό της Στίβεν Χόντζες, καθώς και από το Hult Prize και τον ιδρυτή του Ahmad Ashkar. Το brand identity της Elpida και της MeXOXO υποστηρίζεται από το γραφείο Weird Authentic People.

"Αυτό το βραβείο σημαίνει τόσο πολλά για μένα. Το MeXOXO ξεκίνησε από το μηδέν με μηδενικές χρηματοδοτήσεις αλλά με αστείρευτη αγάπη για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που δίνουν την καθημερινή τους πάλη στη ζωή. Ευχαριστώ κάθε άτομο που υποστήριξε και πιστεύει στο όραμά μου. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλες τις 1767 γυναίκες που έχουμε βοηθήσει μέχρι και σήμερα με πολύ αγάπη και εκτίμηση στα όνειρά τους», δήλωσε η Elpida Kokkota Ιδρυτής του MeXOXO.org.

Το τρόπαιο έχει ήδη ξεκινήσει να ταξιδεύει τον κόσμο ώστε να εμπνεύσει και να ανταμείψει τις γυναίκες MeXOXO που έχουν εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και τη σταδιοδρομία τους. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr