NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Όταν το ρούμι Zacapa 23 συνάντησε τον chef pâtissier Φίλιππο Παπασπύρου

Όταν το ρούμι Zacapa 23 συνάντησε τον chef pâtissier Φίλιππο Παπασπύρου

Το εκλεκτής ποιότητας ρούμι Zacapa 23 με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση του βρήκε σε ένα γευστικό γλυκό δημιούργημα το ιδανικό του ταίρι. Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου δημιούργησε ένα εκλεκτό γλυκό με bitter σοκολάτα και άρωμα καφέ το οποίο αναδεικνύει στο μέγιστο τις ξεχωριστές νότες του Zacapa 23 και ταιριάζει αρμονικά στον πολυσύνθετο χαρακτήρα του.

Τα έντονα αρώματα του Zacapa 23, που ωριμάζει στα 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε αυτό που αποκαλούμε «Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα», κοντά στα ηφαίστεια της Γουατεμάλα, συνδυάστηκαν με την ιδιαίτερη γεύση της σοκολάτας που κυριαρχεί στο γλυκό και τις πλούσιες νότες καφέ, απελευθερώνοντας όλα μαζί την υπέροχα περίπλοκη και γεμάτη γεύση του ρουμιού.

Όπως στην παραγωγή του ρούμι Zacapa 23 τίποτα δεν γίνεται βιαστικά - από την συγκομιδή της πρώτης ύλης, στην απόσταξη του μελιού ζαχαροκάλαμου, μέχρι και την τοποθέτηση του petate, του παραδοσιακού ψάθινου δαχτυλιδιού στη βάση της φιάλης – έτσι και για την δημιουργία αυτού του γλυκού χρειάστηκαν δύο μέρες – για να απορροφηθούν όλα τα αρώματα του καφέ από την κρέμα γάλακτος, να φιλτραριστεί η κρέμα και να γίνει η κρύα απόσταξη, αλλά και να δημιουργηθεί η γκανάζ σοκολάτα.

Όλες οι εμπειρίες της ζωής και οι απολαύσεις δεν έχουν πραγματικό νόημα χωρίς υπομονή, καθώς ότι αξίζει θέλει να του δίνεις τον κατάλληλο χρόνο.

Η σύγχρονη ζωή κινείται τόσο γρήγορα που οι φρενήρεις ρυθμοί αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας,  υπάρχει ανυπομονησία και έχει χαθεί η σημασία που πηγάζει από το “art of slow”. Κάθε τόσο χρειάζεται να ρίξουμε τους τόνους και να ανακαλύπτουμε τον κόσμο γύρω μας. Να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να επανασυνδεθούμε με ανθρώπους, τόπους και απολαύσεις που πραγματικά αξίζουν.

Το ίδιο ισχύει και στη γαστρονομία. Αφήστε τις γεύσεις και τα αρώματα να συνοδεύσουν τις στιγμές σας και απολαύστε το ονειρικό pairing ενός Zacapa 23 με ένα γλυκό. Αργά και απολαυστικά!

Το γλυκό που δημιούργησε ο Φίλιππος Παπασπύρου έχει ενταχθεί στα καταστήματα Παπασπύρου και συνοδεύεται από το Zacapa 23 για να ένα ξεχωριστό και εκλεκτό Χριστουγεννιάτικο δώρο στους αγαπημένους σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr