NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Γνωρίστε το Προχωράμε, το ελληνικό issues driven media startup

Γνωρίστε το Προχωράμε, το ελληνικό issues driven media startup

Η Μαρία Καλογεροπούλου μίλησε στο epixeiro.gr για το όνειρό της να γίνει το Προχωράμε ένας μεγάλος media player.

Η Co-Founder του Προχωράμε γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και εν μέρει στη Γερμανία απ' όπου αποφοίτησε από το Λύκειο. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Παν/μιο Πατρών και έκανε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Εργάστηκε στην Γερμανία στην προσχολική αγωγή. Μέσα από την ενασχόλησή της με τα παιδιά αντιλήφθηκε ότι εκπαίδευση δεν χρειάζονται μόνο αυτά, αλλά ολόκληρη η κοινωνία καθώς πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε να μάθουμε και να βελτιωθούμε στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους γύρω μας.

Τι είναι το Προχωράμε; Ποιος ο σκοπός του;

Το Προχωράμε είναι μια issues driven media startup. Το κοινό μας διψάει για ουσιαστικό περιεχόμενο που διαδίδεται με καινοτόμο τρόπο: videos και graphics. Ξεκινάμε διάλογο στην Ελλάδα γύρω από θέματα που είναι σημαντικά και βρίσκουν το κοινό μας εκεί που περνάει τον περισσότερο χρόνο του, στις κινητές συσκευές και στα social media. Μέχρι τώρα καλύπτουμε τα θέματα: ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, φεμινισμό, περιβάλλον, ζωικά δικαιώματα και διαπαιδαγώγηση. Σχεδιάζουμε να επεκταθούμε σε περαιτέρω κοινωνικά θέματα που είναι σημαντικά.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η ηγεμονία ενός παλιού σκεπτικού είναι που κάνει την χώρα μας να παραμένει ανώφελα και οδυνηρά κολλημένη - Μαρία Καλογεροπούλου-

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Οι νέες και οι νέοι στην Ελλάδα διψούν για περιεχόμενο media που επεκτείνεται πέρα από συμπυκνωμένες ειδήσεις, πολιτική κάλυψη και αναδιατυπωμένα Δελτία Τύπου. Ο παραδοσιακός τρόπος μετάδοσης δεν είναι μόνο στερεοτυπικός, αλλά επίσης κατά πολύ μακριά από την θέαση των πραγμάτων από την οπτική γωνία της γενιάς μας. Στην ουσία, το Προχωράμε έχει ως αποστολή να αλλάξει σε τι εστιάζει η Ελλάδα και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να επιφέρουν κοινωνικό αντίκτυπο.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε/αντιμετωπίζετε στην προσπάθεια σας να πετύχετε τον σκοπό σας;

Ως νέα γυναίκα χωρίς δικτύωση, αντιμετώπισα πολλά εμπόδια που με βοήθησαν να κατανοήσω καλύτερα την κατάσταση της Ελλάδας. Ζούμε σε μια βαθιά σεξιστική και γεροντοκρατική κοινωνία που παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση σε κάθε ευκαιρία αλλαγής και καινοτομίας. Μια κοινωνία που το μόνο που μετράει είναι ποιοι είναι οι γονείς σου και οι γνωστοί σου και η αξιοκρατία είναι ανύπαρκτη.

Τι θέλετε να δείτε το Προχωράμε να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Πιστεύω πως το Προχωράμε σε λίγα χρόνια θα γίνει ένας μεγάλος media player επειδή υπάρχει δραματική αλλαγή στον τρόπο μετάδοσης: Από παραδοσιακά media σε ιστοσελίδες αρχικά και τώρα από ιστοσελίδες στα social media.

Οι μεγάλες εταιρίες media στην Ελλάδα υποτιμούν τη δυναμική των social media ως μέσο μετάδοσης και μεταπηδούν πολύ αργά αν μη τι άλλο. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρο revenue model. Η πρόκληση για εμάς είναι ότι οι advertisers δεν ξέρουν πώς να προωθήσουν κατάλληλα το περιεχόμενο στα social media γι' αυτό και προχωράνε αργά. Παίρνει κάποιο χρόνο όταν εμφανίζεται ένα νέο line item στο υπολογιστικό φύλλο κατανομής ενός media buyer. Ως startup πήγαμε κατευθείαν στο νέο κανάλι μετάδοσης και αποκτούμε ένα βιώσιμο γνωστικό πλεονέκτημα. Σε λίγα χρόνια οι incumbent εταιρίες media θα προσπαθήσουν να το προφτάσουν αλλά μέχρι τότε θα είμαστε οι μόνοι players στο πεδίο αυτό.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να προβούν σε παρόμοια εγχειρήματα;

Θα τους έλεγα να μην ακούνε την οικογένειά τους και τους φίλους τους. Γιατί όσο καλοπροαίρετη και να είναι η συμβουλή τους, δεν είναι χρήσιμη για το μέλλον που έρχεται σε παγκόσμιο επίπεδο συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Είναι ακριβώς η ηγεμονία ενός παλιού σκεπτικού που κάνει την χώρα μας να παραμένει ανώφελα και οδυνηρά κολλημένη.

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει μία ή ένας νέος επιχειρηματίας είναι να παρακολουθήσει επισταμένως τι γίνεται έξω και να αντιληφθεί πως το ίδιο θα έρθει και στην Ελλάδα με κάποια χρόνια καθυστέρηση. Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να γίνουν πρωτοπόροι, ακολουθώντας μοντέλα που δουλεύουν με επιτυχία κάπου αλλού. Το μόνο διαφορετικό πράγμα στην Ελλάδα είναι ότι χωρίς δικτύωση, αυτή ή αυτός θα χρειαστεί πολλή επιμονή για να καταφέρει ακόμη και τα πιο βασικά πράγματα. Αλλά θα ανταμειφθεί σε βάθος χρόνου (αν αντέξει τις δυσκολίες του παρόντος).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr