NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Μια πίτσα από το...διάστημα!

Μια πίτσα από το...διάστημα!

Το μακρινό 1958, τα αδέρφια Φρανκ και Νταν Κάρκεϊ, όντας ακόμη φοιτητές, δανείζονται 600 δολάρια από την μητέρα τους καθώς και μεταχειρισμένα μηχανήματα και έπιπλα, και έτσι απλά χτυπούν φλέβα χρυσού, αφού άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο, ονόματι «Pizza Hut». Μπορεί τότε να μην φαινόταν κάτι το εντυπωσιακό, σήμερα όμως η αλυσίδα μετράει πάνω από 15.000 καταστήματα Pizza Hut σε περισσότερες από 100 χώρες! Αν αυτό δεν είναι success story, τι είναι;

Μέχρι το 1970, λίγα χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου, είχαν ήδη ανοίξει σε όλη την Αμερική 310 ακόμη καταστήματα ενώ ο αριθμός των επισκεπτών έφτανε το εξωφρενικό 1 εκατομμύριο. Κάπως έτσι, τα δύο αδέρφια άνοιξαν το πρώτο εστιατόριο και στον Καναδά, που αποτέλεσε την αρχή της κατάκτησης της διεθνούς αγοράς!

Για να καταλάβετε πόσο ραγδαία ήταν η ανάπτυξη, το 1972, 14 χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου εστιατορίου στη Γουίτσιτα, στο ίδιο μέρος άνοιξε και το χιλιοστό! Η επέκταση μετά τον Καναδά, συνεχίστηκε και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως την Αγγλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Στην συνέχεια η αλυσίδα εξαγοράστηκε από την PepsiCo και το 1977 τα καταστήματα έφτασαν τις 3.000.

Το 1977 ιδρύεται η Yum! Brands, στην οποία εισέρχεται και η Pizza Hut ακολουθώντας τα KFC και τα Taco Bell ενώ το 2001 γίνεται η πρώτη εταιρία στην ιστορία που παραδίδει πίτσα στο διάστημα!

Το περασμένο έτος ήρθε μια μεγάλη αναγνώριση για την εταιρία, όταν η βρετανική εταιρία Richutopia, την συμπεριέλαβε στο νούμερο 24 της λίστας με τις πιο «influential» εταιρείες στον κόσμο. Όχι και άσχημα έτσι;

Η Pizza Hut στην Ελλάδα.

Η Pizza Hut μετράει στην Ελλάδα 28 χρόνια παρουσίας. Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε το όχι και τόσο μακρινό 1989 στο Κεφαλάρι και έκτοτε έχουν ανοίξει 15 ακόμη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr