NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Παράταση στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition

Παράταση στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece για συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece  Startup  Competition, ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, ανακοινώνεται η παράταση κατάθεσης των αιτήσεων. Η παράταση στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το διαγωνισμό θα είναι έως και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, 2018 (23:59 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 15 Ιανουαρίου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Στο δεύτερο γύρο (Φεβρουάριος - Μάιος 2018) αξιόλογοι μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με αρκετό περιεχόμενο προερχόμενο τόσο από το ΜΙΤ και τα προγράμματα επιχειρηματικότητας που πραγματοποιούνται από αυτό, αλλά και πρακτικές συμβουλές και μεθοδολογίες από επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Marketing, Τεχνικές Διαπραγμάτευσης, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού κ.α. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο επόμενο και τελικό στάδιο. Στον τρίτο και τελικό γύρο (Ιούλιος 2018) η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων (business skills workshops) καθώς και να λάβουν έμπρακτη καθοδήγηση (mentoring) από Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες ενώ θα διερευνήσουν συνεργασίες, που σκοπό έχουν να συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων, οι οποίες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα με την υποστήριξη του The People’s Trust αλλά και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και έπαθλα από στρατηγικούς συνεργάτες όπως Ernst & Young (EY) και Korn Ferry, υπηρεσίες φιλοξενίας από τη Regus, νομικές υπηρεσίες από το γραφείο Drakopoulos & Vassalakis κ.α. Επιπλέον, θα λάβουν προβολή και αναγνώριση, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα, θα ενταχθούν στη δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, που περιλαμβάνει περισσότερες από 75 ελληνικές startups ως ενεργά μέλη του οργανισμού, αλλά και σε ένα συνολικότερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστόνη, Η.Π.Α. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr