NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

StreamOwl: Αξιοποιήστε στο μέγιστο τα βίντεο της επιχείρησής σας

StreamOwl: Αξιοποιήστε στο μέγιστο τα βίντεο της επιχείρησής σας

Ο Δρ. Σάββας Αργυρόπουλος έλαβε δίπλωμα και διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Α.Π.Θ το 2004 και το 2008, αντίστοιχα, και έχει περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας σε βιομηχανικές και ακαδημαϊκές θέσεις σχετικές με το αντικείμενο της μετάδοσης video μέσω Internet. Από το 2009 έως το 2014, εργάστηκε ως Senior Research Scientist στα Deutsche Telekom Laboratories (T-Labs) στο Βερολίνο, με κύριο αντικείμενο την έρευνα, το σχεδιασμό, και την ανάπτυξη συστημάτων για τη διαχείριση ποιότητας υπηρεσιών IPTV και OTT και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στις Επιχειρηματικές Μονάδες της Deutsche Telekom. Κατέχει 10 ευρεσιτεχνίες, για τις οποίες έλαβε το βραβείο καλύτερης ευρεσιτεχνίας από την Deutsche Telekom το 2013.

Ο Σάββας μίλησε στο epixeiro.gr για το StreamOwl που δημιούργησε το Μάιο του 2014  με σκοπό να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά η τεχνογνωσία που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της μεταδιδακτορικής του έρευνας στην περιοχή της αποτίμησης της ποιότητας video σε υπηρεσίες μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου (IPTV, Web-TV, video streaming).

Τι το ξεχωριστό προσφέρει το StreamOwl και ποια τα οφέλη;

Η StreamOwl απευθύνεται σε Internet Service Providers (ISPs), διαχειριστές δικτύων (Network Operators), Content Delivery Networks (CDNs), και σε όλο το οικοσύστημα της μετάδοσης video μέσω Internet, και παρέχει προϊόντα που δίνουν τη δυνατότητα:

  • Να αποτιμήσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τελικούς χρήστες, χρησιμοποιώντας δείκτες ποιότητας (Key Quality Indicators) που αντιστοιχούν στην υποκειμενική εμπειρία των χρηστών (Quality of Experience), όπως για παράδειγμα η καθυστέρηση στην έναρξη του video, οι παραμορφώσεις της εικόνας λόγω απώλειας πακέτων, ή το "πάγωμα" εικόνας (freezing/re-buffering)
  • Να μετρήσουν την ποιότητα ήχου και εικόνας εντός του δικτύου σε διάφορα σημεία, ώστε να γνωρίζουν πού υπάρχουν προβλήματα και πού οφείλονται
  • Να συγκρίνουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους με τους ανταγωνιστές
  • Να ποσοτικοποιήσουν την βελτίωση στην ποιότητα των υπηρεσιών, σε περίπτωση αλλαγών στις υποδομές
  • Να αποδείξουν ότι οι υπηρεσίες τους ικανοποιούν τους όρους που περιγράφονται σε Service License Agreements (SLAs)
  • στ) να βελτιώσουν την αποκόμιση κερδών παρέχοντας υπηρεσίες καλύτερης ποιότητας
  • Να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις υπηρεσίες τους, ώστε να μείνουν αφοσιωμένοι στην εταιρεία που τις παρέχει.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το StreamOwl; Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Οι μετρήσεις λαμβάνονται από μετρητές (probes) σε μορφή software ή hardware που μπορούν να εγκατασταθούν στις συσκευές του τελικού χρήστη ή εντός του δικτύου. Η μέτρηση της ποιότητας ήχου και εικόνας σε υπηρεσίες μετάδοσης video γίνεται με τεχνικές ανάλυσης των πακέτων του δικτύου (Deep-Packet-Inspection) και της μετατροπής των παραμέτρων που εξάγονται με αυτόν τον τρόπο σε μια κλίμακα που αντιστοιχεί στην ικανοποίηση του θεατή από τη χρήση της υπηρεσίας. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τα προϊόντα της StreamOwl είναι προτυποποιημένες από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, παρέχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από όλες τις μεθόδους στα ανταγωνιστικά προϊόντα και επιπλέον παρέχουν διαγνωστική πληροφορία που επιτρέπει στο χειριστή του δικτύου να εντοπίσει την αιτία των σφαλμάτων (root-cause analysis).

Παράθεση - epixeiro.gr

Ένα απαραίτητο στοιχείο είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας συνιδρυτής με το ίδιο όραμα και την όρεξη για δουλειά -Δρ. Σάββας Αργυρόπουλος-

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της μεταδιδακτορικής έρευνάς μου στα εργαστήρια της Deutsche Telekom στο Βερολίνο, που είχε ως αντικείμενο το σχεδιασμό  και την ανάπτυξη αλγορίθμων για την αποτίμηση ποιότητας video σε εφαρμογές IPTV. Επίσης, την έμπνευση έδωσε και το έντονο ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών για την προτυποποίηση τέτοιων μεθόδων στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν η έλλειψη χρηματοδότησης από funds. Το ξεπεράσαμε μέσω της συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ και με ιδιωτική χρηματοδότηση. Ένα άλλο εμπόδιο ήταν η (αρχική) δυσπιστία των πελατών σε μια νεοσύστατη εταιρεία για την παροχή εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων. Για αυτό το λόγο, δίναμε αρχικά δοκιμαστικές εκδόσεις μεγάλης διάρκειας. Επίσης, συμμετείχαμε σε δυο εμπορικές εκθέσεις, κάτι που βοήθησε στην προβολή της εταιρείας.

Τι θέλετε να δείτε το StreamOwl να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Θα ήθελα να δω τη StreamOwl να είναι τουλάχιστον ισάξια με τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, να απασχολεί επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου και να έχει έντονη διεθνή παρουσία.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Μετά από 3 χρόνια, θα έλεγα ότι είναι σχεδόν αδύνατο. Ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας συνιδρυτής με το ίδιο όραμα και την όρεξη για δουλειά.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Θα συνιστούσα να βλέπουν πάντα με κριτική διάθεση  και αντικειμενική οπτική την εταιρεία τους και να μην αφήνουν τον αρχικό ενθουσιασμό να τους παρασύρει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr