NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Ο, μόλις οκτώ χρονών, Άγγελος Μπαριτάκης «Υιοθετεί ένα κομμάτι γης»

Ο, μόλις οκτώ χρονών, Άγγελος Μπαριτάκης «Υιοθετεί ένα κομμάτι γης»
14_01_2018 | 14:01 15_01_2018 | 01:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Ο Άγγελος Μπαριτάκης είναι ένας οκτάχρονος μαθητής δημοτικού σχολείου. Τον Δεκέμβριο 2017 σε μια σχολική εργασία του ζητήθηκε να «υιοθετήσει» και να βελτιώσει ένα κομμάτι γης. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Άγγελος υιοθέτησε την Βιομηχανική Ζώνη του Περιστερίου και την μετέτρεψε σε Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο!

Η εργασία του Άγγελου δημοσιεύτηκε στα Social Media και στο Site του σχολείου με αποτέλεσμα να το δει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτισμού του Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα, να τον προσκαλέσει για να τον γνωρίσει και να συζητήσει μαζί του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως μια σχολική εργασία ενός τόσο μικρού αγοριού έχει ευαισθητοποιήσει τόσο κόσμο. Ο Άγγελος μέσα από μια κόλλα χαρτί εκφράζει τα όνειρα για την περιοχή που αγαπάει και μεγαλώνει. Μέσα από πολύ λίγα λόγια και δύο φωτογραφίες με το «πριν» και το «μετά» διακρίνονται οι προβληματισμοί ενός παιδιού και η ανάγκη για μια πόλη με καθαρό αέρα, πράσινο χώρους για πολύ παιχνίδι για διασκέδαση και ψυχαγωγία αλλά  και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα όνειρα, οι ελπίδες και το ενδιαφέρον για μια πόλη με όμορφο αύριο είναι ακόμα πιο σπουδαία, ειδικά όταν δημιουργούνται από τα παιδιά.

O Άγγελος δραστηριοποιείται στα social media και μπορείτε να τον γνωρίσετε μέσα από το κανάλι του στο youtube.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr