NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Πώς το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης βοηθά άτομα που αναζητούν εργασία να εξελιχθούν επαγγελματικά

Πώς το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης βοηθά άτομα που αναζητούν εργασία να εξελιχθούν επαγγελματικά

Η 24χρονη Marta De Bonis από το Lecce της Ιταλίας μόλις έβαλε πλώρη για μια νέα, συναρπαστική επαγγελματική περιπέτεια, με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία παρέχει ευκαιρίες εθελοντικής εργασίας και απασχόλησης σε νέους ανθρώπους, προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Marta απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διεθνή οικονομία και πολιτική των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης το 2016, αλλά μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της βρέθηκε σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Έχοντας επικεντρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στις σπουδές της, δεν είχε την απαραίτητη επαγγελματική πείρα που θα της έδινε τη δυνατότητα να βρει την πρώτη της δουλειά.

Ευτυχώς, ήξερε ακριβώς πού έπρεπε να απευθυνθεί για συμβουλές, και επικοινώνησε με το τοπικό γραφείο του EURES. Σύντομα, ο προσωπικός σύμβουλος EURES της Marta τη βοήθησε να εξασφαλίσει μια θέση εξάμηνης πρακτικής άσκησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έπειτα από μερικούς μήνες, ενώ πλησίαζε στο τέλος της πρακτικής άσκησης, η Marta ήξερε ότι έπρεπε να αρχίσει να προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Αφιέρωσε πολλές ώρες για να τελειοποιήσει το βιογραφικό της και για να γράψει συνοδευτικές επιστολές, προσαρμόζοντάς τις στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε θέσης εργασίας.

Ταυτόχρονα, ο σύμβουλος της Marta την ενημέρωνε αναλυτικά για όλες τις ευκαιρίες που υπήρχαν στο πλαίσιο του EURES, οι οποίες περιλάμβαναν στοχοθετημένα προγράμματα κινητικότητας, όπως το πρόγραμμα Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, καθώς και άλλες ευκαιρίες χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ, όπως οι εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ, το πρόγραμμα Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες και το πρόγραμμα Erasmus+.

Μέσω της έρευνας που πραγματοποίησε, η Marta βρήκε τον τομέα επαγγελματικής σταδιοδρομίας που ήθελε να ακολουθήσει: ανάπτυξη και συνεργασία. Σε αυτή την περίπτωση, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ήταν το ιδανικό μέσο που θα βοηθούσε τη Marta να αποκτήσει πείρα.

Τα επόμενα βήματα για τη Marta ήταν να βρει ευκαιρίες αμειβόμενης κατάρτισης και να υποβάλει αιτήσεις, και στη συνέχεια, ο σύμβουλός της επικοινώνησε με τους εργοδότες, ώστε να τους εξηγήσει το πρόγραμμα και τα οφέλη του, τόσο για τους ίδιους όσο και για την υποψήφιο.

Σύντομα, ο σύμβουλός της έπεισε έναν ενδιαφερόμενο εργοδότη να εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και η Marta πέρασε από τη διαδικασία της συνέντευξης. Η αίτηση της Marta έγινε δεκτή και πλέον έχει ξεκινήσει εξάμηνη πρακτική άσκηση ως βοηθός νομικής προστασίας για τον Οργανισμό Προστασίας Δίκαιου Εμπορίου.

Μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία, η Marta εξηγεί: «Χωρίς την υποστήριξη του EURES στο Lecce δεν θα είχα πετύχει τον στόχο μου. Με στήριζαν σχεδόν σε καθημερινή βάση με συμβουλές, πληροφορίες και προτάσεις. Με ενθάρρυναν ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές!»

Όποιο κι αν είναι το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει, το EURES είναι στη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσει σχετικά με ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών και πρωτοβουλιών, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Εάν σας αρέσουν οι προκλήσεις και είστε πρόθυμοι να αφοσιωθείτε στη στήριξη των συνανθρώπων σας, εγγραφείτε στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης σήμερα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr