NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει τις προσπάθειες για τη διάδοση της κυκλοφοριακής παιδείας στα σχολεία της χώρας

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει τις προσπάθειες για τη  διάδοση της κυκλοφοριακής παιδείας στα σχολεία της χώρας
18_01_2018 | 11:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Μετά από τις τελευταίες βελτιώσεις που έγιναν στην πλατφόρμα του eDRIVE Academy από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η εφαρμογή αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια και δεσμεύεται να συνεισφέρει στην προσπάθεια υποστήριξης του eDRIVE Academy ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά η οποία παρευρέθη με στελέχη του Ινστιτούτου κατά τη χθεσινή παρουσίαση της πλατφόρμας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε τα εξής: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μετά από τόσα χρόνια αγώνα η κυκλοφοριακή παιδεία μπαίνει στα σχολεία της χώρας, αρχικά στην ευέλικτη ζώνη στα δημοτικά σχολεία και μέσω της θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια. Ευελπιστούμε πως αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την καθιέρωσή της κυκλοφοριακής παιδείας ως αυτοτελούς διδακτικής ενότητας στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών όλων των τάξεων και εκπαιδευτικών βαθμίδων του ελληνικού σχολείου». Το Ι.Ο.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει και ευαισθητοποιήσει περισσότερους από 140.000 μαθητές μέσα από τα εγκεκριμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαϊκούς Οργανισμούς. Ήδη κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ο αριθμός αιτημάτων από Γυμνάσια που έχουν ενδιαφερθεί να εντάξουν τα προγράμματα του Ινστιτούτου στη θεματική εβδομάδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο συστρατευόμαστε στις προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συνεισφέροντας με την πολύχρονη εμπειρία μας, με εργαλεία και μεθοδολογία που το Ι.Ο.ΑΣ. έχει εφαρμόσει με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι προσπάθειες αυτές θα αναβαθμίσουν την κυκλοφοριακή παιδεία και θα αναπτύξουν την κουλτούρα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας ώστε να μπορούμε όλοι να κυκλοφορούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να θωρακιστούν οι πιο ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου όπως είναι τα παιδιά και οι νέοι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr