NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Να δηλώσω συμμετοχή στο networking event που διοργανώνει η ΒΝΙ;

Να δηλώσω συμμετοχή στο networking event που διοργανώνει η ΒΝΙ;

Ναι, αν ο σκοπός σου είναι να αναπτύσσεις τη δουλειά σου. Όχι, αν πιστεύεις ότι τα έχεις όλα και δεν σου χρειάζεται ούτε μία νέα γνωριμία. Ναι, αν πιστεύεις στην καλλιέργεια των σχέσεων. Όχι, αν σκοπεύεις να κυνηγήσεις τους παριστάμενους να σου δώσουν δουλειά.

Δηλαδή εκεί μπορεί να γνωρίσω νέους πελάτες ή χρηματοδότες για το καινούργιο μου project;

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα ποιόν γνωρίζουν οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα σου. Και ο μόνος τρόπος για να το μάθεις είναι να γνωριστείς αρχικά μαζί τους. Για να ωφεληθείς από τις επαφές τους θα πρέπει να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια ώστε να θέλουν να σε βοηθήσουν. Θυμήσου ότι τα ακριβά δώρα μπαίνουν σε μικρό κουτί, τα μεγάλα ονόματα που θα συναντήσεις περιτριγυρισμένα από πολύ κόσμο σε μια εκδήλωση είναι πιο δύσκολο να σε θυμούνται, άρα αν δεν σκοπεύεις να ρίξεις πάνω τους τον καφέ (και να σε θυμούνται για πάντα, έστω και αρνητικά), άρα αντί να κάνεις ουρά να τους συστηθείς χρησιμοποίησε το χρόνο σου και κάνε μερικές σύντομες συζητήσεις με ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων (που ξέρουν καλά την αγορά).

Πόση ώρα ενδείκνυται να μιλήσω με κάποιον που δεν γνωρίζω σε μια εκδήλωση networking;

Το τελευταίο που θέλεις είναι να κουράσεις τον άλλο, να μονοπωλήσεις την κουβέντα και το χειρότερο να γυρίσει να μιλήσει σε κάποιον άλλο χωρίς να προλάβεις να καταλήξεις σε κάτι συγκεκριμένο. Στις εκδηλώσεις networking πρέπει να κάνουμε σύντομες συζητήσεις των 7 λεπτών το πολύ. Πριν εξαντλήσουμε το ενδιαφέρον του συνομιλητή μας έχει νόημα να βρίσκουμε έναν πολύ ωραίο τρόπο να ανανεώσουμε την επικοινωνία μας αφού ανταλλάξουμε κάρτες.

Εμένα με ενδιαφέρουν μόνο μεγάλοι επιχειρηματίες και CEO εταιριών. Αν ένα networking event δεν έχει τέτοιους προσκεκλημένους τότε δεν ενδιαφέρομαι να παραστώ.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος μεγάλος επιχειρηματίας ή CEO σου έκανε μια επαγγελματική σύσταση; (Γιατί εγώ μπορώ να σου διηγηθώ χιλιάδες παραδείγματα ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν συστήσει επαφές που κατέληξαν σε μεγάλες σημαντικές δουλειές).

Μπορεί όμως το networking να αλλάξει τη ζωή μας;

Είμαι εσωστρεφής άνθρωπος, μπορείτε να με βοηθήσετε τι να κάνω μόλις μπώ στην αίθουσα με 300 αγνώστους;

Μόλις μπείς σε ένα χώρο που ο κόσμος είναι όρθιος και κάνει networking το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι…. Να σταθείς και να παρατηρήσεις! Ενώ οι άνθρωποι που λένε κάτι συγκεκριμένο έχουν κλειστό σχηματισμό, αυτοί που βρίσκονται στην αναζήτηση του επόμενου συνομιλητή έχουν ανοιχτό σχηματισμό, δηλαδή δεν κοιτάζονται στα μάτια και «χωράς» να μπείς στην παρέα τους. Αυτούς θα προσεγγίσεις δίνοντας το χέρι σου εγκάρδια. Μην ξεχνάς ότι όλοι έχουν έρθει εκεί για τον ίδιο σκοπό.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί στο networking ως πρώτες κουβέντες σε κάποιον άνθρωπο που θέλουμε να γνωρίσουμε;

Στο επαγγελματικό networking είναι πολύ κοινότυπο να προσπαθήσεις να «γοητεύσεις» κάποιον επαγγελματικά απαριθμώντας του πόσο καταπληκτικός είσαι στη δουλειά σου. Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσεις μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με κάποιον είναι να ενδιαφερθείς γι αυτόν. Αν δεν τον ξέρεις καθόλου ρώτα τον να σου πει τι κάνει και ποια είναι η εξειδίκευσή του. Όσο ενδιαφέρεσαι γι αυτόν, τόσο περισσότερο θα σου ανοιχτεί. Ενδιαφέρσου για τον άλλο αντί να προσπαθήσεις να του δείξεις πόσο ενδιαφέρων είσαι!

Για περισσότερες πληροφορίες και εξασφάλιση θέσεων για το Networking Gala της BNI Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, πατήστε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr