NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Amazon: Οι γερμανικές φορολογικές αρχές δεσμεύουν προϊόντα και λογαριασμούς μεγάλων κινεζικών εμπόρων

Amazon: Οι γερμανικές φορολογικές αρχές δεσμεύουν προϊόντα και λογαριασμούς μεγάλων κινεζικών εμπόρων

Το ζήτημα του Φ.Π.Α. στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο ταρακουνά την Amazon και τους κινέζους συνεργάτες – εμπόρους της, καθώς σύμφωνα με το Wortfilter.de, μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην Κίνα η είδηση ότι στις 28 Δεκεμβρίου 2017 οι φορολογικές αρχές της Γερμανίας δέσμευσαν προϊόντα και λογαριασμούς μεγάλων κινέζων εμπόρων στην πλατφόρμα της Amazon.

Ειδικότερα, από ένα μήνυμα της Amazon προς τους μεγάλους συνεργάτες της – εμπόρους στην Κίνα προκύπτει ότι οι γερμανικές φορολογικές αρχές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις εξωκοινοτικές και ταυτόχρονα εξ αποστάσεως πωλήσεις που δεν εφαρμόζουν σωστά τους ισχύοντες γερμανικούς κανονισμούς για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).

vat.jpg?w=600&h=338

Μάλιστα, οι λογαριασμοί των συγκεκριμένων εμπόρων οι οποίοι συνεργάζονται με την Amazon έχουν μπλοκαριστεί, γεγονός που σημαίνει ότι στους παραπάνω εμπόρους δεν επιτρέπεται η πώληση προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της από τις 28 Δεκεμβρίου του 2017 και μέχρι τη φορολογική συμμόρφωσή τους. Παράλληλα, δεν τους επιτρέπεται να πάρουν πίσω τα εμπορεύματά τους από τις αποθήκες FBA της Amazon, ενώ σε περίπτωση πιστωτικού υπολοίπου, οι ίδιοι δεν μπορούν να σηκώσουν χρήματα από τον λογαριασμό που έχουν στην Amazon Payments Europe S.C.A.

Το παραπάνω γεγονός αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την Amazon, καθώς σύμφωνα με την Marketplacepulse.com, στις πέντε κυριότερες αγορές της Ευρώπης δηλ. τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, πάνω από το 35% των κυριότερων συνεργατών – εμπόρων της έχουν έδρα την Κίνα.

Βέβαια, η «φοροδιαφυγή» στο Διαδίκτυο δεν μπορεί να προκαλεί μονάχα σε κινεζικές επιχειρήσεις τεράστιες οικονομικές συνέπειες, αλλά και στους ευρωπαίους ομολόγους τους (Το ζήτημα του ΦΠΑ στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο…και η υπηρεσία ΦΠΑ της Amazon).

Το ζήτημα του Φ.Π.Α. στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο θα αναλυθεί εκτενέστερα στο προσεχές ne33 Think Tank, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr