NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Η μαθητική επιχείρηση ξεχωριστών παιδιών της Κοζάνης λέγεται «ε.ε.ε…ΕΚ Κοζάνης με ΑΓΑΠΗ»

Η μαθητική επιχείρηση ξεχωριστών παιδιών της Κοζάνης λέγεται «ε.ε.ε…ΕΚ Κοζάνης με ΑΓΑΠΗ»

Η σπουδαιότητα του προγράμματος μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, είναι ιδιαίτερα εμφανής στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.  Κάθε χρόνο η συμμετοχή αυξάνεται και φέτος 10 ΕΕΕΕΚ (Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της Ελλάδας δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις μέσα από τις οποίες τα παιδιά νιώθουν χρήσιμα, σημαντικά και δημιουργικά. Αξία ανεκτίμητη.

«Το σχολείο μας, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης μαζί με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου Αττικής, στάθηκαν πρωτοπόρα στην συμμετοχή και εφαρμογή του  προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το σχολ. έτος 2014 - 2015. Το πρόγραμμα προσαρμόστηκε στις ιδιαιτερότητες των μαθητών και των μαθητριών μας.  Διαπιστώνοντας τα θετικά του οφέλη συμμετέχουμε και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά με την Εικονική Επιχείρηση «ε.ε.ε…ΕΚ Κοζάνης με ΑΓΑΠΗ», εξηγεί η κυρία Σουλτάνα Βασιλειάδου, η Διευθύντρια του σχολείου και δασκάλα ειδικής αγωγής που αναλαμβάνει κάθε χρόνο το πρόγραμμα.

Τα παιδιά, ευαισθητοποιημένα σε θέματα υγιεινής διατροφής αλλά και στο θέμα της οικονομικής κρίσης, πρότειναν και ξεκίνησαν την παρασκευή και συσκευασία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (μπισκότα, κέικ, κρουασάν, μηλοπιτάκια κ.ά. ) με αγνά και οικονομικά υλικά. τα οποία διατίθενται σε συνεργαζόμενα καφέ της περιοχής και σερβίρονται συνοδεία ροφημάτων. Επιχειρησιακός σύμβουλος της μαθητικής επιχείρησης είναι ο κ. Κύρινας Απόστολος, ιδιοκτήτης  αρτοποιείων στον Κρόκο Κοζάνης με την επωνυμία «Α.Κύρινας - Β. Βαβλιάρα Ο.Ε» ο οποίος επιπλέον της συμβουλευτικής στήριξης στηρίζει τη μαθητική επιχείρηση με τη χορηγία πρώτων υλών.

SENJA_eeek-kozanis_product.jpg?mtime=20180128161614#asset:75543:freeHeight

«Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας να βιώσουν, έστω και με συνθήκες προσομοίωσης, έναν εργασιακό χώρο κάτι που τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν, δυστυχώς ακόμη, την ευκαιρία εύκολα να βιώσουν. Καλλιεργούν με αυτό τον τρόπο βασικές επαγγελματικές δεξιότητες όπως προγραμματισμού, οργάνωσης, λήψης αποφάσεων,  αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλοσεβασμού, κ.ά. Έτσι βιωματικά και ευχάριστα ενισχύεται ο κυρίαρχος στόχος του σχολείου μας που είναι η ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιδιών και κυρίως η εκπαίδευση, η αυτονομία, η κοινωνικοποίηση και η επαγγελματική τους ανάπτυξη», λέει η κα Βασιλειάδου, η οποία τονίζει ιδιαίτερα τη χαρά που νιώθουν τα παιδιά που γίνονται  μικροί επιχειρηματίες.

«Τα παιδιά χαίρονται αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους και αρκεί κάποιος να τα δει για μια στιγμή για να αισθανθεί αυτή τη χαρά να την εκπέμπουν με κάθε ματιά, με κάθε κίνησή τους. Δυσκολίες υπάρχουν πάντα αλλά τις αντιμετωπίζουμε. Η σημαντικότερη προκύπτει από την απόσταση που έχει το σχολείο μας από τα μαγαζιά όπου διαθέτει η επιχείρηση τα προϊόντα. Η μεταφορά τους μας ζορίζει αρκετά. Ωστόσο έχοντας δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο στήριξης όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αη Γιάννης Νέας Νικόπολης», του χωριού όπου βρίσκεται το σχολείο υπάρχει βοήθεια με την ανάληψη της μεταφοράς και διακίνησής τους».

Τα κέρδη της Εικονικής Επιχείρησης του ΕΕΕΕΚ Κοζάνης θα διατεθούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες λειτουργίας του σχολείου καθώς και κάποια υλικά που χρειάζονται για τη λειτουργία του εργαστηρίου Αυτόνομης Διαβίωσης που δεν μπορούν να καλυφθούν με την κρατική επιχορήγηση.

«Πιστεύοντας ότι το πρόγραμμα «κουμπώνει» άψογα με τη λειτουργία και τους στόχους των Ε.Ε.Ε.ΕΚ γενικότερα, κυρίως δε για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, το στηρίξαμε από την αρχή παρουσιάζοντας το σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες, ενώ ενθαρρύναμε τη συμμετοχή και άλλων Ε.Ε.Ε.ΕΚ στο πρόγραμμα και τη στηρίξαμε με τηλεφωνική και έντυπη πληροφόρηση», λέει η κυρία Βασιλειάδου, η οποία τονίζει ότι όσο πιο πολύ επεκτείνεται το πρόγραμμα σε περισσότερα Ε.Ε.Ε.ΕΚ, τόσο θα βελτιώνεται η ψυχολογία και ζωή των παιδιών.  «Είναι πολύ σημαντικός και ο ρόλος των ΜΜΕ για τη μετάδοση αυτών των θετικών ειδήσεων, των θετικών δράσεων. Ευχαριστούμε πολύ το epixeiro.gr για την υποστήριξη στα παιδιά της Ελλάδας που προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον για τα ίδια και για τη χώρα μας».

Η κυρία Βασιλειάδου με αφοσίωση και αγάπη προσφέρει στους μαθητές της, μέσω της επιχειρηματικότητας, ένα ανεκτίμητο «δώρο». Το χαμόγελο και η ζεστή αγκαλιά που της προσφέρουν είναι ανταμοιβή της.  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr