NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Οι 8 συνήθειες που θα σε οδηγήσουν στην επιχειρηματική επιτυχία

Οι  8 συνήθειες που θα σε οδηγήσουν στην επιχειρηματική επιτυχία

Tης Ηρώς Πατεράκη.

Κάθε άνθρωπος διαθέτει συγκεκριμένο ημερίσιο πρόγραμμα. Με τη σειρά του κάθε επιχειρηματίας διαθέτει μια ορίσμενη ρουτίνα. Η καθημερινότητα όμως, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία πρέπει να διακρίνεται απο συγκεκριμένες συνήθειες οι οποίες θα τον οδηγήσουν στην επαγγελματική κι όχι μόνο, επιτυχία ..

Εύρεση στόχου 

Οι παράλληλες  εργασίες μας απομακρύνουν από την ρουτίνα και δίνουν διαφορετική πνοή στην καθημερινότητα μας .Παρ ’όλα αυτά, όταν μιλάμε για επιχειρήσεις κάθε μέρα είναι διαφορετική. Αρκεί, λοιπόν, η εύρεση του στόχου και η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων σε αυτόν!

Θετική ενέργεια

Απευθυνόμενοι στον όρο της θετικότητας και της θετικής ενέργειας  βρισκόμαστε αρκετά  μακριά από έννοιες  όπως το “ Φενγκ Σούι” και  “ΕΥ ΖΗΝ” αλλά αρκετά κοντά στην αισιοδοξία και στην πίστη σε μία επιχειρηματική ιδέα. Κάθε μέρα της επιχειρηματικής ζωής είναι γεμάτη προκλήσεις. Η  χειρότερη προσέγγιση είναι με ουδετερότητα ή ακόμα και αρνητισμό. Έχουμε μία ιδέα πιστεύουμε σε αυτήν και θα επιτύχουμε!

Επικοινωνία

Όσο πιο ενήμερος είναι ο κόσμος για την ιδέα μας τόσο πιο εύκολο θα είναι να την υιοθετήσει. Ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας δεν φοβάται να επικοινωνήσει το όραμα του με το κόσμο γύρω του. Παίρνοντας feedback  «κόβει και ράβει»  το προϊόν του στα μέτρα του αγοραστή του και προετοιμάζει την αγορά για τη δυναμική είσοδο του.

Μίλα στον εαυτό σου

Στις πιο δύσκολες και αγχώδεις στιγμές της ζωής μας μόνο εμείς μπορούμε να βγάλουμε τον εαυτό μας από το τέλμα που βυθίζεται. Πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι μιλώντας στον εαυτό μας με την αντωνυμία “εσύ” τον οριοθετούμε .

Γυμνάσου

Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται κι όσο περιορισμένο πρόγραμμα κι αν έχουμε ως νέοι επιχειρηματίες .Η μισή ώρα την μέρα αποτελεί σημαντικό και ζωτικής σημασίας  χρόνο για γυμναστική. Όπως έλεγαν και οι πρόγονοι μας “Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ”.

Δράσε

Το να έχουμε ιδέες μας καθιστά δημιουργικούς και το να τις υλοποιούμε μας μετασχηματίζει σε χρήσιμα όντα της επιχειρηματικής κοινότητας. Δεν αρκεί η εύρεση του σχεδίου, αν δε συνάδει με την όρεξη για εργασία και επένδυση χρόνου σε αυτό.

Μην παραπονιέσαι

Η ζωή δεν είναι ρόδινη ακούμε  από παιδιά …Ψέματα !! Η ζωή είναι ένα ρόδο, ένα αληθινό ρόδο με αγκάθια και εντυπωσιακά φύλλα .Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά αγκάθια μέχρι να φτάσουμε στο πιο επιβλητικό πέταλο του τριαντάφυλλου! Πρέπει να μείνουμε δυνατοί!!

Αυτές είναι κάποιες από τις συνήθειες ενός  επιτυχημένου επιχειρηματία, αλλά πάντα πάνω από αυτές και κυρίαρχη αυτών είναι  η ελευθερία στην ζωή και στο μυαλό του. Μην βάζουμε  την ζωή μας σε κουτάκια! Παίρνουμε  ό,τι μας εκφράζει και το προσαρμόζουμε στα μέτρα  μας .

Ας ακολουθήσουμε τα όνειρα μας  και ας  πετύχουμε σε κάθε επιχειρηματικό στόχο!

Πηγή: citycampus.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr