NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» πρώτο σε συνολικό αριθμό μεταλλίων και σε χρυσά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2018

Το «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» πρώτο σε συνολικό αριθμό μεταλλίων και σε χρυσά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2018
01_02_2018 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του μεγαλύτερου ΙΕΚ στην Ελλάδα έκλεψαν τις εντυπώσεις στο πλαίσιο της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ!

Στην πρώτη τους συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2018, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, οι σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κυριάρχησαν με τις επιδόσεις τους διαγωνιζόμενοι στο σύνολο των κατηγοριών του τετραημέρου, αποσπώντας 14 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν συνολικά 31 σπουδαστές απ’ όλα τα παραρτήματα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα, ο μεγαλύτερος συνολικά αριθμός μεταλλίων που συγκεντρώθηκε ανάμεσα σε όλες τις ιδιωτικές ή δημόσιες σχολές που διαγωνίστηκαν. Η πρωτοτυπία, η παρουσίαση, η χρήση των υλικών και η γεύση των πιάτων που επιμελήθηκαν οι νέοι chef και pastry chef της ΑΚΜΗΣ αναγνωρίστηκαν καθολικά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης επιβραβεύοντάς τους με 14 συνολικά χρυσά μετάλλια, τα περισσότερα που δόθηκαν στον διαγωνισμό. Οι παραπάνω πρωτιές επισφραγίζουν το υψηλό επίπεδο σπουδών της μεγαλύτερης σχολής γαστρονομίας της χώρας.

ΙΕΚ-ΑΚΜΗ-στην-5η-ΕΞΠΟΤΡΟΦκκ.jpg?mtime=20180201115805#asset:76010

Επιπλέον, οι ταλαντούχοι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και εκτός τάξης δίπλα στους κορυφαίους chef και pastry chef και καταξιωμένους συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Λευτέρη Λαζάρου, Δημήτρη Σκαρμούτσο, Πάνο Ιωαννίδη, Διονύση Αλέρτα και Χρήστο Βέργαδο δημιουργώντας με την καθοδήγησή τους εμπνευσμένες συνταγές στο πλαίσιο των κεντρικών γαστρονομικών εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Παράλληλα οι σπουδαστές Ξενοδοχειακών δημιούργησαν ανατρεπτικά cocktails σε συνεργασία με ομάδα καταξιωμένων bartenders και mixologists στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Πίνουμε Ελλάδα- DrinkMezze».

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας, η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ έδωσε φέτος ραντεβού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων. Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης για να γνωρίσουν 300 μικρούς παραγωγούς, 2.000 προϊόντα και 7 Ελληνικές περιφέρειες αλλά και εταιρείες με ισχυρή θέση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr