NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Apple επιβεβαιώνει ότι "κάποιες κυβερνητικές υπηρεσίες" εξετάζουν την επιβράδυνση των iPhone

Η Apple επιβεβαιώνει ότι "κάποιες κυβερνητικές υπηρεσίες" εξετάζουν την επιβράδυνση των iPhone
05_02_2018 | 17:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνούν την απόφαση της Apple να βγάλει προς τα έξω ενημερώσεις λογισμικού που επιβραδύνουν τα παλαιότερα μοντέλα iPhone.

"Έχουμε λάβει ερωτήσεις από ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε", δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο BuzzFeed News. Δεν διευκρίνισε ωστόσο τους οργανισμούς.

Πίσω τον Δεκέμβριο του 2017, η Apple παραδέχτηκε ότι κυκλοφόρησε ένα feature για τα iPhone 6, 6S, SE και 7 που επιβράδυναν τον επεξεργαστή του iPhone όταν αυτός αισθανόταν ένα πρόβλημα στην μπαταρία. Σε επόμενες δηλώσεις, η εταιρεία δήλωνε πως το έκανε για να αποτρέψει τα iPhones από δυσλειτουργία.

Απαντώντας σε σκληρή κριτική από τους χρήστες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Apple προσέφερε στους χρήστες μια έκπτωση στις μπαταρίες αντικατάστασης, στα $29. Αλλά η εταιρία δέχτηκε εκ νέου κριτική όταν δήλωσε πως ο αριθμός των μπαταριών προς αντικατάσταση ήταν πολύ μεγάλος, και οι χρήστες θα μπορούσαν να τις παραλάβουν στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου. Ομοίως, μια έκθεση της Axios έλεγε ότι η Apple θα καθυστερήσει τις ενημερώσεις των iOS λόγω προβλημάτων απόδοσης και αξιοπιστίας.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Apple πάνω στο θέμα:

«Περίπου ένα χρόνο πριν, παραδόσαμε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που βελτιώνει τη διαχείριση ενέργειας κατά τη διάρκεια μεγάλου φόρτου εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν απροσδόκητες διακοπές σε ορισμένα iPhones με παλιότερες μπαταρίες. Γνωρίζουμε ότι τα iPhones έχουν γίνει σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής των πελατών μας και η πρόθεσή μας ήταν να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας.

Επιδιώξαμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία των πελατών τον Δεκέμβριο ανακοινώνοντας σημαντική έκπτωση στις μπαταρίες αντικατάστασης για ορισμένα iPhone. Ανακοινώσαμε επίσης ότι ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε μια νέα λειτουργία iOS για να παρακολουθούμε την κατάσταση της μπαταρίας και την οποία θα συνιστούσαμε για τον χρήστη που θα θέλει να εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης της μπαταρίας. Οι ενέργειες αυτές λήφθηκαν για να βοηθήσουν τους πελάτες μας και να διευρύνουν τη ζωή των iPhone τους. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν αν χρησιμοποιείται η λειτουργία διαχείρισης ενέργειας για την αποτροπή απρόσμενων διακοπών και να την απενεργοποιήσουν αν το επιθυμούν.

Όπως είπαμε στους πελάτες μας τον Δεκέμβριο, δεν έχουμε ποτέ - και ποτέ δεν θα κάνουμε τίποτα για να μειώσουμε σκοπίμως τη ζωή οποιουδήποτε προϊόντος της Apple ή να χαλάσουμε την εμπειρία των χρηστών για να προωθήσουμε νεότερες αναβαθμίσεις. Στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργούμε προϊόντα που αγαπάνε οι πελάτες μας κάνοντας τα iPhone να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έχουμε λάβει ερωτήσεις από ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε».

Πηγή: buzzfeed.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr