NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε 1η Διαδραστική Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας της Workathlon

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε 1η Διαδραστική Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας της Workathlon
06_02_2018 | 16:11 06_02_2018 | 16:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη Διαδραστική ημέρα καριέρας της Workathlon στο Ξενοδοχείο Electra Palace στην Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 400 ανερχόμενα Ξενοδοχειακά ταλέντα δήλωσαν συμμετοχή ενώ το προσωπικό του ξενοδοχείου τους υποδέχτηκε θερμά στις εμβληματικές του αίθουσες.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τρεις διαφορετικές ζώνες οι οποίες συνδυάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους και χάρισαν στους παρευρισκόμενους μία ολοκληρωμένη μέρα σχετικά με το “Πως χτίζεις μια καριέρα στον Ξενοδοχειακό Κλάδο”.

Πρώτη στάση με την είσοδο τους στην εκδήλωση, ήταν η συμμετοχή των μελλοντικών ξενοδοχειακών ταλέντων, εφόσον το επιθυμούσαν, σε ένα διαδραστικό “avatar” παιχνίδι. Οι συμμετέχοντας απαντώντας σε 13 στοχευμένες ερωτήσεις ή σενάρια ξετύλιγαν τις ικανότητες τους, τις γνώσεις τους ανάλογα τις θέσεις εργασίας που επιθυμούσαν αλλά και κάποια βασικά ψυχομετρικά χαρακτηριστικά τους.

Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή να έρθουν σε διαπροσωπική επαφή και να γνωρίσουν τους υπεύθυνους πρόσληψης που εκπροσωπούν κάποιες από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδος όπως χαρακτηριστικά είναι η Costa Navarino, Amanzoe, Electra Palace, Santikos Collection, Sani Resort και πολλά ακόμα! Εκπροσωπήθηκε και η Κύπρος με την συμμετοχή του πεντάστερου ξενοδοχείου Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα.

Κατά την διάρκεια της ημέρας διεξάχθηκαν ομιλίες από ειδήμονες του Ξενοδοχειακού κλάδου. Η ημερίδα ξεκίνησε με τον κύριο Γρηγόρη Τάσιο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων να καλωσορίζει την προσπάθεια της Workathlon καθώς συμμερίζονται ένα κοινό σκοπό και όραμα, την αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος Συνέχεια είχαν οι ομιλίες τριών φημισμένων ξενοδοχειακών αστεριών που έχουν διαπρεύσει στο τομέα τους.

Οι ομιλίες τους είχαν ως σκοπό, εξιστορούμενοι την δική τους εμπειρία, να εμπνεύσουν τα μελλοντικά ξενοδοχειακά ταλέντα και να τα παρακινήσουν να ανεβάσουν με την σειρά τους την μπάρα ακόμα πιο ψηλά. Αντίστοιχα, τα δύο πάνελς που ακολούθησαν είχαν το καθένα το δικό τους διδακτικό χαρακτήρα. Το πρώτο πάνελ με τίτλο  “Πως να βρεις το δρόμο σου προς την επιτυχία” απαρτιζόταν από μερικά από τα πιο έμπειρα στελέχη ανθρωπίνου δυναμικού της ξενοδοχειακής αγοράς και το θέμα συζήτησης ήταν πάνω στο τι ζητούν από ένα ξενοδοχειακό ταλέντο, ενώ στο δεύτερο με τίτλο “Πως να δουλέψεις το δρόμο σου προς την επιτυχία” συμμετείχαν Γενικοί Διευθυντές που με τις γνώσεις τους παρέθεσαν την δική τους οπτική στο ποιες είναι οι βασικές ικανότητες που πρέπει τα ταλέντα να χτίσουν για να φθάσουν στην κορυφή! Η ημερίδα έκλεισε δανειζόμενη την έκφραση που χρησιμοποίησε ο κύριος Γιώργος Περουτσέας, Γενικός Διευθυντής του Yotel Heathrow Hotel στο Λονδίνο, ότι “η επιτυχία δεν είναι ένα 100άρι άλλα ένας μαραθώνιος” και η σημερινή ημέρα ήταν η πρώτη προσπάθεια της Workathlon, από τις πολλές που έπονται, για να σταθεί δίπλα στον Ξενοδοχοϋπάλληλο, να τον στηρίξει και να τον συνοδεύσει στον δικό του επαγγελματικό άθλο, τον μαραθώνιο προς την επιτυχία.

Κατά γενική ομολογία το μυστικό επιτυχίας της εκδήλωσης ήταν η διαδραστικότητα που υπήρξε ανάμεσα σε υποψήφιους Ξενοδοχοϋπαλλήλους και ειδήμονες της αγοράς και η ευκαιρία των δύο πλευρών να ακούσουν και να ακουστούν. Το πανέμορφο λόμπυ του Ξενοδοχείου Electra Palace την μέρα εκείνη μεταμορφώθηκε σε χώρο δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων από ανθρώπους που έχουν σίγουρα κάτι κοινό “το πάθος τους για τον Ξενοδοχειακό κλάδο”

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr