NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Ποια είναι η κορυφαία χώρα για να ζει κανείς σήμερα

Ποια είναι η κορυφαία χώρα για να ζει κανείς σήμερα

Οι 15 καλύτερες χώρες όπως βγήκαν από τα αποτελέσματα μίας νέας αμερικανικής έρευνας!

Την εποχή του λεγόμενου brain drain, όπου μόνο τα τελευταία χρόνια της ύφεσης έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα πάνω από 300.000 νέοι, έχει σημασία ο προορισμός. Γιατί τι να το κάνεις να πάρεις τον δρόμο της ξενιτιάς αν δεν είναι να πας κάπου που είναι πραγματικά καλά τα πράγματα και θα περάσεις όμορφα από κάθε άποψη.

Και αν αναρωτιέσαι ποιες χώρες είναι αυτές μια παγκόσμια έρευνα, ένα περίπου χρόνο μετά την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, ανέδειξε την Ελβετία ως την καλύτερη χώρα στον κόσμο.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 21.000 άτομα απ' τον κόσμο των επιχειρήσεων, σε υψηλόβαθμα πόστα, ενημερωμένες ελίτ και γενικός πληθυσμός, που κλήθηκαν να βαθμολογήσουν με βάση μια σειρά παραγόντων όπως η ποιότητα ζωής, η καινοτομία, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι πολιτισμικές επιρροές.

Οι συμμετέχοντες έκριναν λοιπόν ότι οι θέσεις της Ελβετίας σε ζητήματα παιδείας, δημοκρατίας, επιχειρήσεων και κοινωνικών συστημάτων αξίζουν την πρώτη θέση και την ανέδειξαν σε κορυφαία χώρα για να ζει κανείς.

Εκτός της εύρωστης οικονομίας, όμως, ένας απ' τους άλλους παράγοντες που έκαναν την Ελβετία πρώτη επιλογή είναι και η πολιτική της κατάσταση.

Δείχνει την επιθυμία του κόσμου να επιβραβευτούν χώρες με ουδετερότητα, σταθερότητα και καλή διπλωματία, επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης John Gerzema.

Οι καλύτερες 15 χώρες θεωρούνται οι εξής:

  1. Ελβετία
  2. Καναδάς
  3. Ηνωμένο Βασίλειο
  4. Γερμανία
  5. Ιαπωνία
  6. Σουηδία
  7. ΗΠΑ
  8. Αυστραλία
  9. Γαλλία
  10. Νορβηγία
  11. Ολλανδία
  12. Δανία
  13. Φινλανδία
  14. Νέα Ζηλανδία
  15. Σιγκαπούρη

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr