NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Pick and Do: Ένα κλικ και φύγαμε!

Pick and Do: Ένα κλικ και φύγαμε!
09_02_2018 21_02_2018

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Startup, TourismLab

Γιατί να μην υπάρχει μια πλατφόρμα για κρατήσεις δραστηριοτήτων όπως συμβαίνει με τα καταλύματα και τα εισιτήρια; Και γιατί να μην ωφελούνται από αυτή, όχι μόνο οι ταξιδιώτες, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού αναδεικνύοντας τη δουλειά και τις υπηρεσίες που παρέχουν; Την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δίνει η Pick and Do, μία online αγορά εμπειριών και δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε ανήσυχους ξένους και Έλληνες ταξιδιώτες αλλά και σε επαγγελματίες του εναλλακτικού τουρισμού.

Δημιουργοί της πλατφόρμας είναι οι Δώρα Περδίκη και Κατερίνα Μπαρδάκα που το πάθος τους για τα ταξίδια και η επιθυμία τους να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες, δεν τις οδήγησαν απλώς σε νέους προορισμούς, αλλά και στην αναγνώριση μιας επιχειρηματικής ιδέας που έκαναν πραγματικότητα. Στην πλατφόρμα Pick and Do, οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να δουν συγκεντρωμένες τις πολλές και διαφορετικές επιλογές αναψυχής που προσφέρει η χώρα μας, ανά κατηγορία ενδιαφέροντος, ανά περιοχή και ανά κατηγορία κοινού, ενώ μπορούν να κάνουν την κράτησή τους άμεσα πληρώνοντας online. Σε επίπεδο B2B, η πλατφόρμα ενισχύει την προβολή των επιχειρήσεων του κλάδου οι οποίες αποκτούν τη δυνατότητα να δέχονται άμεσα κρατήσεις και να έχουν πρόσβαση σε ένα εύχρηστο σύστημα διαχείρισης για την καταχώρηση/ανανέωση του περιεχομένου τους και την παρακολούθηση της απόδοσης του.

«Η υλοποίηση της ιδέας είχε πολλές προκλήσεις σε πολλά επίπεδα», όπως επισημαίνουν οι εμπνεύστριες της. «Για εμάς ήταν ιδιαίτερα σημαντική η τεχνική αρτιότητα της πλατφόρμας ώστε να είναι εύχρηστη για το κοινό μας, ταξιδιώτες και επαγγελματίες. Επίσης, το περιεχόμενο και η σύναψη συνεργασιών με αξιόπιστους επαγγελματίες ανά την Ελλάδα ήταν από την αρχή και παραμένει μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και πόρους για έρευνα, επισκέψεις και επαφές μαζί τους».

pickando-kayak-santorini.jpg?mtime=20180208163429#asset:76943


Στην πορεία προς την υλοποίηση της ιδέας τους, η Δώρα και η Κατερίνα είχαν να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα της χρηματοδότησης, κρίσιμο για κάθε start up εταιρεία καθώς τα κόστη που σχετίζονται με τη λειτουργία μιας επιχείρησης αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα για το ξεκίνημά της. Σε αυτόν τον τομέα είχαν σύμμαχο το The People’s Trust που υποστήριξε το επιχειρηματικό τους σχέδιο παρέχοντας μικροχρηματοδότηση για την κάλυψη απαραίτητων εξόδων και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Βεβαίως, η προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία και των δύο νέων επιχειρηματιών αποτέλεσε σημαντικό εφόδιο στα  πρώτα βήματά τους και σε όσα σχεδιάζουν να κάνουν από εδώ και πέρα. Η Κατερίνα εργάστηκε για χρόνια στον χώρο του Marketing και της Επικοινωνίας, ενώ από τη θέση της στις ταξιδιωτικές εκδόσεις ROAD είχε την ευκαιρία να κάνει τις πρώτες επαφές της με ανεξερεύνητους προορισμούς της Ελλάδας. Η Δώρα έχει πολυετή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα γεγονός που της προσφέρει βαθιά γνώση της λειτουργίας και των αναγκών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

4-slide-greece-zagoria-hikers-pano.jpg?mtime=20180208163515#asset:76944


Οι δυο τους αποτελούν τον πυρήνα μιας ομάδας που βάζει συνεχώς νέους στόχους. Μελλοντική τους επιδίωξη είναι να επεκτείνουν τη δράση τους και σε άλλες αγορές που έχουν αντίστοιχο προφίλ με αυτό της χώρας μας και παρατηρείται κενό σε ότι αφορά τον τουρισμό δραστηριοτήτων. Εντωμεταξύ, συνεχίζουν να ενισχύουν το portfolio των επιλογών που διαθέτει η πλατφόρμα και το οποίο περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα επιλογών όπως: οικοτουρισμό/αγροτουρισμό, γευσιγνωσίες, αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, υπηρεσίες ευεξίας, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α. Η Pick and Do είναι αποτέλεσμα της δουλειάς δύο νέων επιχειρηματιών που τόλμησαν να αλλάξουν πορεία και ανακάλυψαν έναν νέο προορισμό. Επιχειρηματικό αυτή τη φορά.

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr