NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Θέσεις Εργασίας
ανάγνωση

Θέση πρακτικής άσκησης στο Αμερικανικό Επιμελητήριο της ΕΕ

Θέση πρακτικής άσκησης στο Αμερικανικό Επιμελητήριο της ΕΕ

Κάθε χρόνο το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (AmCham EU) προσφέρει σε ένα νέο Έλληνα φοιτητή, ο οποίος ενδιαφέρεται για τα υπερατλαντικά και ευρωπαϊκά ζητήματα, μια αμειβόμενη θέση πρακτικής άσκησης για δύο μήνες (Ιούνιος και Ιούλιος) στο γραφείο του AmCham EU στις Βρυξέλλες.

Το Αμερικανικό Επιμελητήριο της ΕΕ εκπροσωπεί τις Αμερικανικές εταιρίες που ασχολούνται με το εμπόριο, στις επενδύσεις και στην ανταγωνιστικότητα. Στοχεύει στην εξασφάλιση ενός κλίματος προσανατολισμένου στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Το Αμερικανικό Επιμελητήριο διευκολύνει την επίλυση υπερατλαντικών ζητημάτων που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και παίζει ρόλο στην επίτευξη καλύτερης κατανόησης της θέσης της ΕΕ και των ΗΠΑ σε ζητήματα επιχειρηματικότητας.

Περιγραφή Θέσης

Ο επιτυχής υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη των οριζόντιων και διατομεακών επιτροπών του Αμερικανικού Επιμελητηρίου και θα παρέχει βοήθεια στους Συμβούλους Πολιτικής. Ο επιτυχής υποψήφιος θα συντονίζει και θα παρευρίσκεται στις συναντήσεις των επιτροπών και θα παρακινείται να συμμετέχει και σε πολλά διαφορετικά business meeting και event. Επίσης, θα βοηθά την ομάδα στη διοργάνωση μεγαλύτερων event και μηνιαίων συναντήσεων. Αυτός/ή θα κάνει έρευνα για να ελέγχει τα ζητήματα ενδιαφέροντος για τα μέλη του Αμερικανικού Επιμελητηρίου σε ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών και υπερατλαντικών πολιτικών. Επιπροσθέτως, ο πρακτικάριος απαιτείται να κρατά σύντομες σημειώσεις για θέματα ενδιαφέροντος για τα μέλη του Αμερικανικού Επιμελητηρίου και να συντάσσει περιοδικά άρθρα για το website του επιμελητηρίου.

Προσόντα/Ικανότητες/Εμπειρία

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ισχυρό ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές ή/και διεθνείς σχέσεις, οργανωτικές και διοικητικές ικανότητεςνα χειρίζονται με άνεση ηλεκτρονικό υπολογιστή (ειδικότερα Microsoft Office και Internet Browsers), να ελέγχουν κάθε λεπτομέρεια και να τηρούν προθεσμίεςνα εργάζονται καλά σε μία μικρή και δυναμική διεθνή ομάδα και να είναι ευέλικτοι με τις ώρες εργασίας, ώστε να υποστηρίζουν τα event και τα briefing.

ΓλώσσεςΆπταιστα αγγλικά (γραπτά και προφορικά), άλλες γλώσσες θεωρούνται προσόν, ιδιαίτερα τα Γαλλικά

Αμοιβή: Παρέχεται αμοιβή 600 ευρώ μηνιαίως για την κάλυψη των προσωπικών εξόδων. Η πτήση Ελλάδα-Βέλγιο (μέγιστο 500 ευρώ) και η διαμονή (μέγιστο 1000 ευρώ) καλύπτονται ξεχωριστά.

Πώς να κάνεις αίτηση: Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση, πρέπει να στείλει ένα βιογραφικό σημείωμα και ένα cover letter στο policyvacancy@amchameu.eu

Προθεσμία αιτήσεων: 28 Φεβρουαρίου 2018

Πηγή: citycampus.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr