NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική

Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική

Στις χώρες του κόσμου με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, συμπεριλαμβάνεται - όπως μάλλον αναμενόταν- και η Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση επί συνόλου 66 χωρών στον δείκτη Misery Index.   

Ο δείκτης του Bloomberg βασίζεται και διαμορφώνεται στην γενική αντίληψη ότι ο συνδυασμός χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανεργίας περιγράφουν συνήθως το πόσο καλά νιώθουν οι κάτοικοι της κάθε χώρας με την οικονομία της.   

Το Bloomberg καταλήγει στο συμπέρασμα πως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος είναι οι αυξανόμενες τιμές, και όχι τόσο η ανεργία. Η χώρα μας πάντως φαίνεται να χάνει μια ακόμη θέση σε σχέση με την περασμένη χρονιά που ήταν 6η.

bbg.jpg?mtime=20180215172248#asset:77890

Ειδικότερα, το 2017 η Ελλάδα κατείχε την έκτη θέση ως η πιο «μίζερη οικονομία του κόσμου», ενώ για το 2018 οι προβλέψεις του δείκτη την τοποθετούν ακόμη πιο χαμηλά, στην πέμπτη θέση.

Την πρωτιά εξακολουθεί να έχει η Βενεζουέλα η οποία είναι η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου ενώ η πλέον ευτυχής είναι η Ταϊλάνδη.   Στη δεύτερη θέση είναι η Ν. Αφρική και ακολουθούν Αργεντινή και Αίγυπτος, πριν την Ελλάδα. 

Πηγή: lifo.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr