NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Game Tree: Εκπαίδευση soft / social skills για το Ανθρώπινο Δυναμικό σας

Game Tree: Εκπαίδευση soft / social skills για το Ανθρώπινο Δυναμικό σας

Η κα. Αγγελοπούλου μίλησε στο epixeiro.gr για το Game Tree στα πλαίσια του TEDxPanteionUniversity.​

Η Ντόρα Αγγελοπούλου εργάστηκε ως Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος Εκπαίδευσης σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις για το έργο της. Με όραμα την παροχή εκπαιδευτικών εμπειριών πέρα από τα συνηθισμένα, έχει ιδρύσει την εταιρεία Game Tree, που δραστηριοποιείται στην Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα soft / social skills.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε το Game Tree και ποιος ο σκοπός του;

Στο Game Tree σχεδιάζουμε και διεξάγουμε σεμινάρια και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, και στοχεύουν στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων (τα λεγόμενα ‘soft’ ή ‘social skills’). Η πρωτοβουλία της δημιουργίας του Game Tree ήταν ατομική, και πολύ σύντομα, η υλοποίηση του οράματος που είχα για την εταιρεία συνεπικουρήθηκε από εξαιρετικούς συνεργάτες, όπου ο καθένας, με τη διαφορετική του ματιά και ταλέντο, ολοένα δυναμώνει τις ρίζες του Game Tree.  Η ομάδα μας μοιραζεται το ίδιο πάθος για τη δημιουργία εκπαιδευτικών εμπειριών υψηλής ποιότητας, φροντίζοντας παράλληλα για τη διαμόρφωση και ενίσχυση ποιοτικών σχέσεων, αμοιβαίας αξίας, με τους πελάτες μας.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Το όραμα πίσω από τη δημιουργία του Game Tree αφορά σε 3 άξονες: 

  1. Να προσφέρουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες που εναρμονίζονται με  τη θεωρία και πρακτική της σύγχρονης εκπαίδευσης ενηλίκων.
  2. Να διαμορφώνουμε εκπαιδευτικό κλίμα που χαρακτηρίζεται από θετικότητα.
  3. Να προσδώσουμε την αξία που αναλογεί στην πτυχή των κοινωνικών δεξιοτήτων. 

Είχαμε οι ίδιοι βιώσει, τόσο τη δύναμη μιας αποτελεσματικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, όσο και την αξία της σύγχρονης εκπαιδευτικής μεθοδολογίας - όπως είναι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και οι διαδραστικές ασκήσεις, που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής πρακτικής μας. Πιστεύουμε στη συνεχή αυτο-ανάπτυξη του ανθρώπου και γνωρίζουμε πως αυτή η διαδρομή γίνεται πιο εύκολη όταν υπάρχει κάποιος δίπλα σου. Χαιρόμαστε πολύ όταν ενδυναμώνουμε τους εκπαιδευόμενούς μας να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτής της διαδρομής.

Game-Tree-Games-1600x900.png?mtime=20180221175024#asset:78326

Τι το ξεχωριστό προσφέρει το Game Tree και ποια τα οφέλη για τους συμμετέχοντες;

Η αλήθεια είναι ότι η εκπαίδευση είναι ένα αγαθό που προσφέρεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα τις ιδιαίτερες ανάγκες και προσδοκίες καθενός. Το γεγονός αυτό θα ανέμενε κανείς ότι βοηθάει τους παρόχους εκπαίδευσης να συνειδητοποιήσουν την αξία της διάγνωσης των εκάστοτε εκπαιδευτικών αναγκών και της συνεπακόλουθης παραμετροποίησης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρουν. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Συνεχώς αναπαράγονται εκπαιδευτικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο τη μαζική ‘κατανάλωση’. Αντίθετα, στο Game Tree δίνουμε μεγάλη έμφαση στις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε πελάτη, εταιρείας ή φυσικών προσώπων. Επενδύουμε σημαντικό χρόνο συζητώντας μαζί τους, δημιουργούμε tailor made εκπαιδευτικά υλικά και σχεδιάζουμε εκπαιδευτικές παρεμβάσεις με συγκεκριμένα, απολύτως μετρήσιμα αποτελέσματα.

Γιατί κατά τη γνώμη σας η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων είναι απαραίτητο συστατικό τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική ευημερία;

Είναι γεγονός ότι η βασική γνώση ενός ζητήματος ή η τεχνική εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο αποτελεί προϋπόθεση για την ενασχόληση κάποιου με συγκεκριμένο επαγγελματικό πεδίο. Από την άλλη, όμως, η παραδοχή αυτή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο άνθρωπος που έχει γνώσεις σε ένα αντικείμενο μπορεί να φέρει εις πέρας με επιτυχία το έργο που έχει αναλάβει, ιδιαίτερα, αν σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται και άλλοι. Ας πάρουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Υπάλληλος τεχνικής υποστήριξης που κατέχει άριστα το αντικείμενό του, αλλά δυσκολεύεται στη συνεργασία με τους συναδέλφους του, αδυνατεί να καταλάβει την (όποια) άλλη πλευρά και επιμένει πάντα να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, αντιστεκόμενος σε αλλαγές και προκλήσεις. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν, ώστε να μπορεί αυτός ο άνθρωπος να λειτουργήσει ομαλά σε μια ομάδα εντός του εργασιακού του περιβάλλοντος; Είναι φανερό, βέβαια, ότι παρόμοια πράγματα συμβαίνουν και στην προσωπική και κοινωνική μας ζωή. Χρειάζεται δηλαδή να έχουμε επίγνωση της επίδρασης που έχουμε στους άλλους γύρω μας και να προσπαθούμε να δημιουργούμε και να διατηρούμε λειτουργικές σχέσεις, σχέσεις στις οποίες τα όρια είναι διακριτά, υπάρχει ειλικρίνεια και ανοχή στη διαφορετική άποψη, σχέσεις οι οποίες βασίζονται σε μια κουλτούρα αμοιβαίου οφέλους.

Game-Tree-Training1-1600x900.png?mtime=20180221175305#asset:78329

Ποιες είναι ακριβώς αυτές οι κοινωνικές δεξιότητες για τις οποίες μιλάτε;

Αλλού θα τις συναντήσουμε ως ‘soft / social skills’, αλλού ως ‘οριζόντιες ικανότητες’ ή ‘κοινωνικές δεξιότητες’, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είναι σημαντικό να δεχτούμε ότι υπάρχει μια ομάδα τέτοιων ικανοτήτων που συμβάλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής μας αλληλεπίδρασης. Μερικές από τις πιο βασικές τέτοιες ικανότητες περιλαμβάνουν: Την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία, τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τη λήψη αποφάσεων, τη διαχείριση χρόνου, την ποιοτική εξυπηρέτηση, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, τη διαχείριση συγκρούσεων, την επίλυση προβλημάτων.

Ποια είναι η μεθοδολογία εκπαίδευσης; Τι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή;

Η πυξίδα της μεθοδολογίας μας είναι πάντα προς την κατεύθυνση των εκπαιδευόμενων, οπότε όλα τα φώτα είναι στραμμένα σε αυτούς! Φροντίζουμε, ώστε οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια και τα workshops μας να ανακαλούν εμπειρίες, να σκέφτονται κριτικά με βάση αυτές, να ζουν προκλήσεις, να μαθαίνουν από τα λάθη τους και τέλος να ανακαλύπτουν νέους δρόμους και να ενδυναμώνονται. Και όλα αυτά συμβαίνουν πάντα σε κλίμα ασφάλειας, συνεργασίας, θετικής διάθεσης και αλληλοσεβασμού. Αξιοποιούμε καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές, συνδυάζουμε σύγχρονες μεθοδολογίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης ενηλίκων, εφαρμόζουμε τεχνικές coaching, ενσωματώνουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια όπου κρίνεται απαραίτητο και γενικά προσπαθούμε πάντα να δίνουμε στους εκπαιδευόμενούς μας την ευκαιρία να εξοικειώνονται με εργαλεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν από την επόμενη ημέρα.

Game-Tree-Training2-800x450.png?mtime=20180221175414#asset:78330

Τι αποτελέσματα έχετε ως τώρα από τα εκπαιδευτικά σας προγράμματα; Πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε ένα από αυτά;

Η ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από τις συνεργασίες μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα θετική, κάτι που μας γεμίζει χαρά για την επιλογή μας να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο και ενέργεια για να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με όλες τις εταιρείες που έχουμε συνεργαστεί έχει πλέον εδραιωθεί μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού στην ποιότητα της δουλειάς μας με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η συνεργασία μας και σε άλλα επίπεδα / projects. Για τη συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα που προσφέρουμε ή για συζήτηση με στόχο την από κοινού διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών, μια απλή επικοινωνία με το www.gametree.gr είναι αρκετή. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς!

Και τέλος, πείτε μας δυο λόγια για την παρουσία σας στο TEDxPanteionUniversity.

Έχουμε μια άψογη εικόνα για το TEDxPanteionUniversity και χαρήκαμε πολύ όταν η Speaker Coordinator, Νεφέλη Στεφοπούλου, μας προσκάλεσε να δημιουργήσουμε ένα workshop για το pre-event. Η εστίαση του φετινού TEDx είναι άμεσα συνυφασμένη με την αυτο-βελτίωση (άλλωστε το φετινό μότο είναι ‘Unlock yourself’) και αποφασίσαμε να διαμορφώσουμε ένα εργαστήριο με τίτλο ‘Unstressed’, που θα πραγματεύεται το θέμα της διαχείρισης του άγχους. Έχοντας γνωρίσει την οργανωτική επιτροπή, η οποία έχει προσέξει σε μεγάλη λεπτομέρεια όλες τις παραμέτρους (ακόμα και η επιλογή του εξαιρετικού πολυχώρου Τζαφέρη 16 ειναι ενδεικτική) είμαστε σίγουροι πως όποιος συμμετάσχει στα workshops της 03/03 θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr