NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Tenacious Greek: Υψηλή ελληνική γαστρονομία στα καλύτερα της!

Tenacious Greek: Υψηλή ελληνική γαστρονομία στα καλύτερα της!
02_03_2018 06_04_2018

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Όταν ο Θεόφιλος Καλλίτσας και η Ζωή Κωτσή συναντήθηκαν, η αγάπη για το gourmet φαγητό και τις ελληνικές πρώτες ύλες πήρε μορφή με την Tenacious Greek. Όλα ξεκίνησαν μια τεμπέλικη Κυριακή πριν από δυόμιση χρόνια, όταν ήρθε η ώρα του φαγητού και η επιθυμία για ένα καλομαγειρεμένο γεύμα, αλλά δυστυχώς το ψυγείο ήταν…άδειο. Εκείνη τη στιγμή, ο Θεόφιλος και η Ζωή σκέφτηκαν πόσο ωραίο θα ήταν να υπήρχαν έτοιμα gourmet γεύματα, μαγειρεμένα από Chef, βασισμένα σε εξαιρετικές νωπές πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης, συσκευασμένα και χωρίς συντηρητικά. Την ίδια εβδομάδα ξεκίνησαν να δουλεύουν για τη δημιουργία της Tenacious Greek.

Η εταιρεία παράγει αγνά, έτοιμα γεύματα εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική κουζίνα. Σεβόμενη τις μοναδικές πρώτες ύλες της χώρας μας, η Tenacious Greek μαγειρεύει τις συνταγές της σε συνεργασία με τον Chef Δημήτρη Σταμούδη, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για έως και δεκατέσσερις ώρες. Αμέσως μετά τα γεύματα συσκευάζονται με την φυσική μέθοδο αφαίρεσης του οξυγόνου από τον περιέκτη, ώστε να διατηρούνται με τον πιο ασφαλή, αθώο και μη παρεμβατικό τρόπο στην βιομηχανία τροφίμων. 

Με λίγα λόγια, η υψηλή γαστρονομία στα καλύτερα της, με εύκολο τρόπο και κατ’ευθείαν στο ψυγείο μας! 

Η Tenacious Greek απευθύνεται σε όσους  θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα εστιατορικού επιπέδου, αλλά δεν έχουν χρόνο να αναζητήσουν κορυφαίες πρώτες ύλες, τον κατάλληλο μαγειρικό εξοπλισμό για να τις αξιοποιήσουν και χρόνο για να ασχοληθούν με το βραδινό τους. Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται με εστιατόρια και ξενοδοχεία τα οποία θέλουν να τιμήσουν την ελληνική γαστρονομία προσφέροντας στους πελάτες τους εξαιρετικά πιάτα, όπως αρνάκι με σάλτσα μάραθου, λαβράκι ξιδάτο, μουσακά με μοσχαράκι ραγού, και ορεκτικά, όπως φάβα με κρόκο Κοζάνης και ταραμοσαλάτα με ούζο Μυτιλήνης, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε επιπλέον προσωπικό ή εξοπλισμό. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η Tenacious Greek, προέρχονται από μικρούς παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που εργάζονται με προσήλωση, αγάπη για τον τόπο τους και σεβασμό προς την ελληνική φύση. 

Το όνομα της εταιρείας είναι ένας φόρος τιμής στη δουλειά αυτών των παραγωγών, στην πίστη και την επιμονή τους. Την ίδια πίστη και επιμονή που διαθέτουν η Ζωή και ο Θεόφιλος αφού κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον κυκεώνα γραφειοκρατίας και τις αδικαιολόγητες χρονοτριβές των αρμοδίων που πολλές φορές δεν ήξεραν ποιες  διαδικασίες έπρεπε να ακολουθηθούν, για να φτιάξουν τελικά τη σύγχρονη μονάδα παραγωγής τους στο Νέο Κόσμο και να βάλουν τα θεμέλια για την υλοποίηση του οράματός τους. «Νοιώθαμε συνεχώς σα να είχαμε το κράτος εναντίον μας. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο πνεύμονας της οικονομίας, το φως στην άκρη του τούνελ, η πιο άμεση λύση για αύξηση του GDP, και δεν είναι δυνατό να στοχοποιείται. Χρειάζεται να αποκατασταθεί η πίστη στο επιχειριείν. Η σχέση προόδου και καινοτομίας είναι αλληλένδετη και το μέσον έκφρασης ήταν και παραμένει η επιστήμη και η επιχειρηματικότητα. Και στην Ελλάδα έχουμε ευφυέστατους, λαμπρούς εκπροσώπους τους που πρέπει να στηριχθούν και να αναδειχθούν», λέει η Ζωή. Οι ίδιοι βρήκαν υποστήριξη στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People’s Trust που τους έδωσε την απαραίτητη ώθηση, οικονομική και συμβουλευτική, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους.

H Tenacious Greek θέλει να προάγει και να αναδείξει την υψηλή ελληνική γαστρονομία και τους υπέροχους προορισμούς της χώρας μας, στους Έλληνες και ξένους καταναλωτές. «Είμαστε πραγματικά ένας τόπος ευλογημένος. Με συστηματική και στοχευμένη προσέγγιση στις Ευρωπαϊκές και σε άλλες αγορές τροφίμων, μπορούμε να αποκτήσουμε δικαίως ένα μεγάλο μερίδιό τους. Τα εγχώρια προϊόντα, λόγω γεωγραφικής θέσης και εναλλαγών του εδάφους, είναι μοναδικά», δηλώνουν οι ιδρυτές της εταιρίας η οποία έχει βρει πολύ καλή αποδοχή από τα πρώτα της βήματα. Για αυτό ετοιμάζει και μία νέα σειρά προϊόντων με την επωνυμία TG Pantry η οποία θα περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα ξηρής αποθήκευσης. Με βασικά συστατικά την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την ουσιαστική παρουσία και μια δυνατή ομάδα συνεργατών που δίνει κάθε μέρα τον καλύτερό της εαυτό, η Tenacious Greek γράφει τη δική της συνταγή επιτυχίας.

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr