NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Όταν η Σοκολάτα γίνεται Έργο Τέχνης

Όταν η Σοκολάτα γίνεται Έργο Τέχνης

Η σοκολάτα αποτελεί – στατιστικά - το πιο λαοπρόβλητο γλυκό! Τώρα ήρθε η στιγμή να δείτε τη σοκολάτα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ!

Η σοκολάτα μετατρέπεται σε μία ολιστική εμπειρία γεύσης, εικόνας και όσφρησης. Πέρα από γλυκό ή χειροποίητο σοκολατάκι, παίρνει διαφορετικές μορφές και χρησιμοποιείται ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης. Με έξυπνες και πρακτικές τεχνικές θα στήσουμε ένα σοκολατένιο έργο τέχνης.

Παράθεση - epixeiro.gr

Αξιοποιούμε υλικά που δε φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και τους δίνουμε σοκολατένια μορφή με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Το master class «Τεχνικές Γλυπτικής Σοκολάτας», που θα γίνει αποκλειστικά στην Etoileτην πιο εξειδικευμένη Σχολή στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό - θα μας κάνει να δούμε τη σοκολάτα, από εδώ και στο εξής, με διαφορετική ματιά. Δουλεύουμε τη σοκολάτα σαν πηλό, πλάθοντας τη μορφή που εμείς θέλουμε. Τη μεταμορφώνουμε σε πλάκα από γρανίτη και δημιουργούμε τη ψευδαίσθηση του μάρμαρου, της πέτρας ή ακόμα και του μπετόν, όλα φτιαγμένα από σοκολάτα!

Το πιο καλλιτεχνικό masterclass σοκολάτας είναι γεγονός!

«Τεχνικές γλυπτικής σοκολάτας» από ένα Senior Chocolatier, τον Αριστοτέλη Παναγιώταρο, που έχει  μαθητεύσει δίπλα στους μεγαλύτερους  masters του είδους σε Φλωρεντία και Παρίσι, ενώ έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους πλέον γνωστούς σοκολατοποιούς διεθνώς. Ο Αριστοτέλης είναι αποκλειστικός συνέταιρος της διάσημης σοκολάτας Valrhona, ενώ η εταιρία τού έχει «εμπιστευτεί» ένα συγκεκριμένο είδος σοκολάτας από μια μικρή φυτεία στο Περού.

Το masterclass απευθύνεται σε ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε ένα τόσο σημαντικό υλικό όπως η σοκολάτα, χωρίς να προϋποθέτει ότι θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους εξεζητημένο εξοπλισμό. Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Μαρτίου και η διάρκεια του είναι 4 ώρες.

Δήλωσε συμμετοχή στο masterclass εδώ ή κάλεσε στο 210 9271130.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

chocolates-art.jpg?mtime=20180228133724#asset:79063


ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Αριστοτέλης Παναγιώταρος

Senior Expert στη Σοκολάτα και Ιδιοκτήτης του επιτυχημένου εγχειρήματος The Dark side of Chocolate. Με μακρά διεθνή εμπειρία σε Ολλανδία, Ιταλία, και Γαλλία. Σπούδασε στη École Supérieure de Cuisine FrançaiseFerrandi δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ζαχαροπλαστικής και της γαστρονομίας όπως οι MOF Pascal Niau, MOF Stephan Leroux, MOF Patrick Roger, Herve This.  Επίσης, μαθήτευσε στο Εργαστήριο Σοκολάτας La Botegga del Cioccolato του  Andrea Bianchini, πρωταθλητή Τοσκάνης για το 2003. Στη συνέχεια δούλεψε εντατικά για ένα χρόνο με τον MOF Chocolatier Patrick Roger (πατήστε εδώ, εδώ και εδώ), ενώ έχει μυηθεί στις τεχνικές σοκολατοποιών παγκοσμίου φήμης όπως ο   Stephan Leroux. Στην εξειδίκευσή του στη σοκολάτα έχει σημειώσει αρκετές σημαντικές συμμετοχές σε σεμινάρια Γλυπτικής Σοκολάτας στη Chocolate Academy UK στην Αγγλία και συγκεκριμένα στα  «Chocolate sculpture», «Competition Showpiece courses», «Advanced competition Showpiece courses» με καθηγητή τον δύο φορές UK Chocolate Master Mark Tilling καθώς και τον MOF Chocolatier Jacque Castagne. Από το 2012 εισηγείται σεμινάρια σοκολάτας, ενώ το 2017 επιλέχθηκε από την Artoza ως εισηγητής Masterclasses Γλυπτικής Σοκολάτας.


chocolate-sculpture.jpg?mtime=20180228133818#asset:79064



DSC_2272.JPG?mtime=20180228134014#asset:79065


αυγο.jpg?mtime=20180228134610#asset:79067


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr