NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

«ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ»: Η μαθητική επιχείρηση που αξιοποιεί τα χειροποίητα προϊόντα του παππού και της γιαγιάς

«ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ»: Η μαθητική επιχείρηση που αξιοποιεί τα χειροποίητα προϊόντα του παππού και της γιαγιάς

Με μια επιχειρηματική ιδέα που ενώνει τη νέα γενιά με τον παππού και τη γιαγιά με πολύ δημιουργικό, χαρούμενο αλλά και κερδοφόρο τρόπο συμμετέχει το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Οι επτά 15χρονοι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Γιάννης Λιαδάκης, Γεωργία Αικατερίνη Λιάκου, Άγγελος Νικόλαος Χάρλας, Δημήτρης Πατρινός, Γιάννης Ντόγιας, Σάββας Γαβριηλίδης και Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, σκέφθηκαν και πρότειναν σε παππούδες και γιαγιάδες να αγοράζουν δημιουργίες τους, πλεκτά, κεντήματα, διακοσμητικά, γλυκίσματα, ποτά, μαρμελάδες και να τα μεταπωλούν με σκοπό να κερδίζουν και οι δύο! Τα παιδιά κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να ενεργοποιήσουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας, να τα κάνουν να αισθανθούν χαρούμενα και δημιουργικά αλλά και η δική τους επιχείρηση να αποκτήσει γρήγορα προς πώληση κορυφαίας ποιότητας προϊόντα. Τα παιδιά έκαναν τις πρώτες κρούσεις στις δικές τους γιαγιάδες κι εκείνες δέχθηκαν με ενθουσιασμό και για να αξιοποιήσουν τη δουλειά τους και αλλά και για να βοηθήσουν τα εγγόνια τους στην επιχειρηματική τους ιδέα. Η επιχείρηση ονομάσθηκε «ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ» γιατί η διαδικασία αγοράς και πώλησης γίνεται δια ζώσης και τα παιδιά ανυπομονούν να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση του ΣΕΝ/JA Greece που θα γίνει στις 17 Απριλίου στο The Mall Athens στο Μαρούσι.

«Πρόκειται για μια κοινωνική, καινοτόμα επιχείρηση», δηλώνει η Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου, φιλόλογος, κυρία Μαρία Κελαϊδίτου, που είναι και η υπεύθυνη του προγράμματος  «Εικονική Επιχείρηση» στο σχολείο. «Με τη δημιουργία αυτής της επιχείρησης τα παιδιά  γνωρίζουν και αγοράζουν  τα προϊόντα των παππούδων και γιαγιάδων, τους κάνει να αισθάνονται οργανικά μέλη του περιβάλλοντός τους εντάσσοντάς τους στην παραγωγική διαδικασία και προβάλλοντας την εξαιρετικής ποιότητας δουλειά τους στο αγοραστικό κοινό. Η επιχείρηση με τη σειρά της αποκομίζει οικονομικό όφελος πουλώντας χειροποίητα προϊόντα -φτιαγμένα με μεράκι  αλλά και  γνώση- που προέρχονται από τη βιωμένη πείρα των μεγαλύτερων», τονίζει η εξαιρετική κυρία Κελαϊδίτου που στέκεται συνεχώς στο πλευρό των παιδιών, τα καθοδηγεί και τα ενθαρρύνει με αγάπη και πολλή θετική ενέργεια.

SENJA-8ogymglyfadas-proion.JPG?mtime=20180228180855#asset:79176:freeHeight

Είναι χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι ολόκληρη η σχολική κοινότητα βοηθά την ομάδα, ενώ τα κέρδη θα διατεθούν στα ΚΑΠΗ Γλυφάδας.  Σύνθημα της μαθητικής επιχείρησης «ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ»: Κοντά στην τρίτη ηλικία, κοντά στον καταναλωτή!

Ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Γιάννης Ντόγιας ζήτησε από το σχολείο να πάρει μέρος στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση»

Το ταξίδι της μαθητικής ομάδας «ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ» στην επιχειρηματικότητα ξεκίνησε από το μαθητή του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας, Γιάννη Ντόγια.  Ο 15χρονος Γιάννης, που έχει μπαμπά start-upper και θέλει και ο ίδιος να γίνει επιχειρηματίας, μόλις ανακάλυψε ότι μπορεί να κάνει από τώρα τα πρώτα του βήματα και να δημιουργήσει από τα σχολικά κιόλας θρανία την πρώτη του επιχείρηση, ζήτησε από τη Διευθύντρια, κυρία Μαρία Κελαϊδίτου, να δηλώσει το σχολείο συμμετοχή στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

«Το συζητήσαμε με τους καθηγητές του σχολείου κι επειδή κανένας συνάδελφος δεν μπορούσε να αναλάβει την εποπτεία,  αποφάσισα να δοκιμάσω εγώ για να μην απογοητεύσω το Γιάννη και τα άλλα 6 παιδιά που έχουν  συσπειρωθεί γύρω του», εξηγεί η κυρία Κελαϊδίτου και τονίζει πως η πρώτη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

«Αρέσει πολύ στα παιδιά ότι κάνουν κάτι διαφορετικό, ιδιαίτερο, ότι δημιουργούν κάτι όλοι μαζί. Τα ενθουσιάζει ιδιαίτερα ότι με την προσπάθειά τους αυτή θα πάρουν μέρος και στον αντίστοιχο πανελλαδικό, μπορεί και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Στοχεύουν σε διάκριση αλλά περισσότερο αξιοποιούν την εμπειρία και για να αυξήσουν τις πιθανότητες να γίνουν αληθινοί επιχειρηματίες αλλά και για να έχουν ένα θετικό πρόσημο στο βιογραφικό τους» λέει η κυρία Κελαϊδίτου και τονίζει: «Θεωρώ ότι η νεανική επιχειρηματικότητα είναι νευραλγικής σημασίας στη σχολική πραγματικότητα καθώς:

  1. προσφέρει εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της γνώσης του περιβάλλοντός τους και καλλιεργεί αβίαστα δεξιότητες σκέψης, λήψης απόφασης και κριτικής ματιάς.
  2. δημιουργεί ενεργούς πολίτες
  3. αποτελεί βιωματική προσέγγιση του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού
  4. τα παιδιά δε βαριούνται.
  5. κινητοποιεί τη φαντασία τους και κάνει συνείδηση την καινοτομία.

SENJA-8ogymglyfadas-proion2.JPG?mtime=20180228181053#asset:79177:freeHeight

Η Ελλάδα της κρίσης χρειάζεται την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τους ενεργούς πολίτες αν δεν θέλει να είναι παρηκμασμένη κοινωνία παθητικών και γερασμένων  πολιτών», τονίζει η κα Κελαϊδίτου και καταλήγει: «Προτείνω να επεκταθεί το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» σε όλα τα σχολεία με το δοκιμασμένο και παγκόσμιο εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΝ/JA Greece, αλλά η Ελλάδα να κάνει κι ένα ακόμα βήμα παραπέρα: Να συνδέσει τα σχολεία με τις επιχειρήσεις με όρους πραγματικούς, με μαθητικό ΑΦΜ, πλαφόν οικονομικό, επίσημη και ασφαλή νεανική εμπορική δραστηριότητα. Πιστεύω πως εάν γίνει αυτό η πορεία των παιδιών και της χώρας θα είναι εντυπωσιακή».  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr