NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται στην Ελλάδα

Πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται στην Ελλάδα

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί τον Μάρτιο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την μέθοδο διδασκαλίας "The Flipped Classroom", που θα διαρκέσει μια εβδομάδα. Πρόκειται για πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα φέρει κοντά δασκάλους από πέντε χώρες, για να ενημερωθούν για μελλοντικές μεθόδους διδασκαλίας.

Η μέθοδος "The Flipped Classroom" είναι μια πειραματική νέα τεχνική εκπαίδευσης, παρόμοια με αντίστοιχες που υιοθετούνται σε χώρες της Βορείου Ευρώπης, η οποία επιτρέπει την εκμάθηση ανάλογα με τον ρυθμό κάθε μαθητή, χρησιμοποιώντας βίντεο και online υλικό. Το πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Erasmus +".

Το ιταλικό Glocal Factory θα πραγματοποιήσει την εκπαίδευση στην AKEP στην αγγλική γλώσσα. Θα την παρακολουθήσουν δώδεκα δάσκαλοι, από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Νορβηγία, Πολωνία, Κροατία και Ρουμανία).

Έλληνες δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει από 11-17 Μαρτίου, με το μειωμένο κόστος των 200 ευρώ το άτομο.

Το Glocal Factory επέλεξε την Αθήνα για να πραγματοποιήσει την εκπαίδευση, από μια  λίστα με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία την μέθοδο σε σχολεία της ελληνικής πρωτεύουσας.

"Η εκπαίδευση είναι ένας από τους τομείς που αλλάζουν γρήγορα, καθώς οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται, και αυτή η μέθοδος το λαμβάνει αυτό υπόψη. Το πρότζεκτ 'The Flipped Classroom" αλλάζει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, και έρχεται σε αντιστοιχία με τις εκπαιδευτικές τεχνικές που υιοθετούνται σε πολλά σχολεία της Βορείου Ευρώπης", λέει ο Attilo Orecchio, πρόεδρος του Glocal Factory.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας στο 210 3313690 ή με τον Alessandro Carbone στο email carbone@akep.eu

*Πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί την μέθοδο διδασκαλίας "The Flipped Classroom" έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. 

*Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την νέα, πειραματική μέθοδο στην εκπαίδευση.

*Το Glocal Factory από την Ιταλία θα πραγματοποιήσει τα σεμινάρια στην Αθήνα,  στην έδρα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (AKEP).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr