NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

To Lenovo Data Center Group Επιταχύνει την Εστίασή του στην Τηλεπικοινωνιακή Υποδομή και το Internet of Things

To Lenovo Data Center Group Επιταχύνει την Εστίασή του στην Τηλεπικοινωνιακή Υποδομή και το Internet of Things
  • Επέκταση και εστίαση στα τμήματα νέων τηλεπικοινωνίων (telecom) και Internet of Things (IoT) ανακοίνωσε η Lenovo, σε συνέχεια του υψηλότερου τρίμηνου σε έσοδα των τελευταίων δύο ετών.
  • H Lenovo παρουσιάζει δύο integrated λύσεις για operators που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα σταθερό υπόβαθρό για virtualized δίκτυα: Lenovo Reference Architecture για NFV και Πρόγραμμα Intel Select για Network Functions Virtualization (NFV) στην έκθεση Mobile World Congress
  • Η Lenovo παρουσιάσει το πρώτο centralized scaling του C-RAN για τη δημιουργία  σταθμούς βάσης 5G, σε συνεργασία με την China Mobile.
  • Νέες προσλήψεις στελεχών που θα εμπλουτίσουν το δυναμική που έχει αναπτύξει το Data Center

Η Lenovo ανακοίνωσε το πλάνο επέκτασης που σχεδίασε για την παροχή πελατοκεντρικών λύσεων, καινοτόμου λογισμικού για την υποστήριξη τηλεπικοινωνιακής και ΙοΤ υποδομής. Με βάση τη δυναμική του υψηλότερου τρίμηνου σε έσοδα των τελευταίων δύο ετών, το τμήμα Lenovo Data Centre Group (DCG) συνεχίζει να επιταχύνει το πλάνο μετασχηματισμού του προς την ανάπτυξη πελατοκεντρικών καινοτομιών που θα ανατρέψουν το status quo των υφιστάμενων λύσεων.

Η Lenovo έχει δει ήδη σημαντική πρόοδο από τότε που εστίασε στη παροχή λύσεων για τις ανάγκες πελατών μεγάλης κλίμακας και πελατών για high performance computing (HPC), με την ανάπτυξη των πιο προσφάτων τεχνολογιών σε cloud και τεχνίτη νοημοσύνη που είχε ως αποτέλεσμα νέα επίπεδα απλοποίησης στη λειτουργία. Η επόμενη φάση του μετασχηματισμού του τμήματος είναι επικεντρωμένη στην τηλεπικοινωνιακή υποδομή και τις παγκόσμιες απαιτήσεις του IoT.

“Η Lenovo επιταχύνει τα προγράμματα τηλεπικοινωνιών και IoT με βάση την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση από πελάτες”, δήλωσε ο Kirk Skaugen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Lenovo Data Center Group. “Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών ως η πιο έμπιστη εταιρεία παροχής υποδομής για datacenters και τηλεπικοινωνίες, αντίθετη στον προστατευτισμό που χαρακτηρίζει άλλους παρόχους που οδηγούν τους πελάτες τους σε ιδιόκτητες και ακριβές λύσεις. Επίσης, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσλαμβάνουμε μερικά από τα καλύτερα ταλέντα στον κλάδο, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη μας, όσον αφορά στην ικανοποίηση πελατών και την αξιοπιστία στην εξυπηρέτηση από x86 servers, όπου κατέχουμε σήμερα τη #1 θέση.

Η νέα, ανεπτυγμένη δομή του τμήματος telecom θα επικεντρωθεί στη δημιουργία συνεργατικών πλατφόρμων καινοτομίας για τη δημιουργία πελατοκεντρικών λύσεων, που θα είναι βασισμένες στην απαράμιλλη εξειδίκευση της Lenovo σε αξιόπιστο και σύμφωνο με τα πρότυπα hardware. Καθώς τα σχέδια ανάπτυξης δικτύων 5G θα εδραιωθούν περαιτέρω σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Lenovo θα συνεργαστεί για την κατασκευή λύσεων hardware και λογισμικού NFV, βασισμένα στο The Open Computer Project και άλλα πρότυπα. Με το νεοσύστατο τμήμα ΙοΤ, η Lenovo θα βοηθήσει τους πελάτες της να αλλάξουν τα παραδοσιακά end-points που χρησιμοποιούσαν ως σήμερα, σε έξυπνες και συνδεδεμένες συσκευές, μετασχηματίζοντας της μηχανές ανάλυσης για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας.

Η Lenovo θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση εξοπλισμού κλάσης server σε λύσεις IoT, έτσι ώστε να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα και να δημιουργήσει μια σειρά από πλατφόρμες αιχμής που θα μπορούν να αναλύσουν τεράστιους όγκους δεδομένων, για λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο - ενώ ταυτόχρονα, θα συμμορφώνονται με system integrators και άλλους συνεργάτες της Lenovo, για να φέρουν κάθετες λύσεις στην αγορά.

Λύσεις Software-Defined για Τηλεπικοινωνίες και ΙοΤ στο Mobile World Congress

Στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Lenovo ανακοινώνει για πρώτη φορά μια πρόταση βελτιστοποιημένης απόδοσης που βασίζεται σε Lenovo ThinkSystem SR650 / SR630 servers και switches, Red Hat OpenStack και Mellanox ConnectX-4 NICs για γρηγορότερη επεξεργασία πακέτων.

Επιπλέον, η Lenovo θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ¨Intel Select Solution for NFV¨ και προσφέρει μια λύση ειδικά βελτιστοποιημένη για NFV workloads με κρυπτογράφηση και συμπίεση. Η λύση αποτελείται από Intel QuickAssist Technology (QAT) και Intel XXV710 NIC ενεργοποιημένη στους servers Lenovo SR650 / SR630.

"Η ηγεσία της Lenovo και η υιοθέτηση της Intel® Select Solutions επιτρέπει την ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων και την υλοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας επόμενης γενιάς, δημιουργώντας αυξημένες ευκαιρίες και υψηλότερη αξία για τους πελάτες", δήλωσε η Sandra Rivera, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της Network Platforms Group της Intel Corporation. "Η συνεργασία μας με τη Lenovo θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση της Intel® Select Solutions για NFVI και θα επιταχύνει το χρόνο που θα χρειαστεί η παραγωγή, προσφέροντας παράλληλα μια επιβεβαιωμένη διαμόρφωση λύσεων που θα είναι βελτιστοποιημένη για την επίτευξη επιδόσεων."

Αξιοποιώντας τη # 1 θέση της όσον αφορά στην αξιοπιστία των x86 server της*, η Lenovo θα παρουσιάσει επίσης τον πρώτο στο κλάδο σταθμό βάσης 5G-ready με λογισμικό και virtualized υλοποίηση των κεντρικών και κατανεμημένων μονάδων (CU / DU) – η κατασκευή του όποιου κατέστη δυνατή μέσω της συνεργασίας με την China Mobile.

H επίδειξη των λύσεων της «device to datacenter» της Lenovo θα γίνονται στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, (26 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου), στο περίπτερο της Lenovo στο Hall 3, Space 3N30. Στο περίπτερο της Intel, η Lenovo θα παρουσιάσει μια λύση " self-optimizing δικτύου 5G" που βασίζεται σε servers Lenovo ThinkSystem SR650.

Προσλήψεις νέων στελεχών ενισχύουν τη δυναμική του Data Center Group της Lenovo

Σε συνέχεια της ενδυνάμωσης της ομάδας μέσω των πρόσφατων προσλήψεων, την 1η Μαρτίου, ο Robert Vrij αναλαμβάνει καθήκοντα senior vice president Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), ενώ παράλληλα θα είναι επικεφαλής στα global accounts και θα ηγείται του global communication για το Lenovo Data Center Group. Ο Vrij έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Alcatel Lucent Americas και της Alcatel Lucent EMEA και Διευθύνων Σύμβουλος της Openwave Systems. Πιο πρόσφατα, ο Vrij ήταν υπεύθυνος πωλήσεων της Hewlett Packard Enterprise σε ολόκληρη την Αμερική. Η τεχνογνωσία και το τηλεπικοινωνιακό υπόβαθρο του Robert, θα συμβάλουν στην επιτάχυνση ανεύρεσης λύσεων για την κάλυψη των αναγκών των πελατών στην περιοχή EMEA, καθώς και στην οικοδόμηση βαθύτερων σχέσεων με τον πάροχο και τους πελάτες. Επίσης, θα είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική και την ανάπτυξη για τους DCG πελάτες, αξιοποιώντας τις εκτενείς σχέσεις του με την αγορά σε διεθνές επίπεδο.

Ο Wilfredo Sotolongo διορίστηκε νέος vice president του τμήματος ΙοΤ για το Lenovo Data Center Group. Με πάνω από 32 χρόνια εμπειρίας στον τομέα IT, o Sotolongo έχει στο παρελθόν καλύψει πολυάριθμες θέσεις σε παγκόσμια εμβέλεια, τόσο στη Lenovo όσο και στην IBM. Η μεγάλη εμπειρία του και η πελατοκεντρική του προσέγγιση, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της Lenovo όσον αφορά το ΙοΤ.

Από τον Μάιο 2017 όπου και εντάχθηκε στην ομάδα της Lenovo για να ηγηθεί το Data Center Infrastructure της εταιρείας, η Kim Stevenson έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του τμήματος. Ο ρόλος της τώρα διευρύνεται ώστε να επιβλέπει όλα τα business segments το Data Center, συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων των τηλεπικοινωνιών και IoT. Πριν τη σημερινή θέση της στη Lenovo, η Stevenson έχει διατελέσει COO πελάτη της Intel, ΙοΤ και system architecture group, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση CIO της Intel για 6 χρόνια.

Η Renée Ure έγινε μέλος της ομάδας του Lenovo Data Center Group ως vice president προμηθειών για όλον τον κόσμο. Προερχόμενη από την IBM όπου η τελευταία θέση που κατείχε ήταν αυτή της vice president of global operations and integrated supply chain, όπου είχε υπό τη διοίκησή της 7.000 επαγγελματίες σε 50 χώρες. Πρόκειται για μία ηγέτη με εκπληκτική ικανότητα να χτίζει και να ηγείται ομάδων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τη βοήθεια των στελεχών της Lenovo, θα ενδυναμώσει

την καθετοποιημένη αλυσίδα τροφοδοσίας και θα αναπτύξει περαιτέρω την θέση της Lenovo, που ήδη βρίσκεται στη λίστα Gartner Top25.

Η Beverly Crair θα αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο ως αντιπρόεδρος ανάπτυξης και ποιότητας προϊόντων για το Lenovo Data Center Group. Η Crair, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και την καθοδήγηση ομάδων για τον σχεδιασμό εξελιγμένων mission-critical συστημάτων. Πριν τη Lenovo, τον Αύγουστο του 2017, η Crair κατείχε πολλές ηγετικές θέσεις στην Intel, όπου ήταν αντιπρόεδρος της ομάδας storage καθώς και υπεύθυνη για το σχεδιασμό στρατηγικής στην ανάπτυξη λογισμικού. Η Crair θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό λύσεων για την απρόσκοπτη εμπειρία πελατών και στην επίβλεψη της διασφάλισης ποιότητας και ανάπτυξης προϊόντων σε όλα τα τμήματα της ομάδας προϊόντων Lenovo Data Center. Αντικαθιστά τον Tom Shell, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα μετά από μια μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία της Lenovo. Beverly Crair will take an elevated role as vice president of product development and quality for Lenovo Data Center Group. Crair commands over 30 years of expertise in developing and leading teams to build sophisticated mission-critical systems. Prior to joining Lenovo in August 2017, Crair held numerous leadership positions at Intel where she was vice president of the storage group as well as strategic software initiatives. Crair is focused on designing solutions for a seamless customer experience and overseeing quality assurance and product development across all Lenovo Data Center Group segments. She replaces Tom Shell who has recently retired after a long and successful Lenovo career.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr