NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Γιατί το να είσαι ωραίος μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα σου!

Γιατί το να είσαι ωραίος μπορεί να κάνει κακό στην καριέρα σου!

Άλλη μια έρευνα καταρρίπτει άλλη μια παγιωμένη θεωρία.

Σε περίπτωση που πιστεύετε πώς ο σεξισμός είναι ένα πιάτο που σερβίρεται μονάχα στο γυναικείο φύλο, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε ξανά. Ή μάλλον να το σκεφτείτε διπλά πριν κολλήσετε σε κάποια στερεότυπα.

Διότι υπάρχει μια νέα έρευνα που ανατρέπει πολλά δεδομένα. Όπως ας πούμε ότι η ωραία εξωτερική εμφάνιση είναι ένας σίγουρος δρόμος για καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες.

Άλλη μια θεωρία που καταρρέει

Οι ερευνητές του Κολεγίου London’s School of Management στην Αγγλία και του Πανεπιστημίου του Maryland στην Αμερική διεξήγαγαν μία έρευνα σε τέσσερα διαφορετικά γραφεία με σκοπό να διαπιστώσουν εάν η εξωτερική εμφάνιση των αντρών έπαιζε ρόλο στην εργασιακή τους ανέλιξη.

Όπως, τελικά, αποδείχθηκε οι managers των εταιρειών (μάλλον ασυναίσθητα) δεν προτιμούσαν τους υποψηφίους με ωραία εξωτερικά χαρακτηριστικά τόσο στο θέμα της πρόσληψης όσο και στο θέμα της προαγωγής.

«Οι mangarers φαίνεται πώς επηρεάζονται από τα στερεότυπα όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις για πρόσληψεις» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Sun Young Lee, κεντρικός ερευνητής του Πανεπιστημίου του Maryland.

Όπως όλα δείχνουν κανείς μάλλον δεν θέλει για υφιστάμενο κάποιον με ωραία εξωτερικά χαρακτηριστικά με πιθανούς λόγους (α) να θεωρεί ότι οι ωραίοι είναι λιγότερο έξυπνοι (β) πώς ένας ωραίος άντρας είναι πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής και (γ) πώς κάποιος με αυτά τα χαρακτηριστικά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των γυναικών, τραβώντας εκείνος τα βλέμματα, αντί για τον manager, ο οποίος έχει συνηθίσει να αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Με λίγα λόγια, ενώ για τις γυναίκες η ωραία εξωτερική εμφάνιση θεωρείται ένα εργασιακό συν, φαίνεται πώς στους άντρες δεν ισχύει το ίδιο.

Ο εργασιακός σεξισμός λοιπόν είναι παρών και με έναν περίεργο τρόπο για τους άντρες -αν πιστέψουμε (και δεν έχουμε λόγο να μην το κάνουμε) αυτή την πρόσφατη έρευνα.

Πηγή: askmen.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr