NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Δωρεά στο Home Project από το Ίδρυμα Shapiro για την χρηματοδότηση νέων ξενώνων και θέσεων εργασίας

Δωρεά στο Home Project από το Ίδρυμα Shapiro για την χρηματοδότηση νέων ξενώνων και θέσεων εργασίας
08_03_2018 | 11:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Ο διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός HOME Project που προσφέρει στέγαση και εργασία σε παιδιά και νέους πρόσφυγες, που βρίσκονται στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης, έλαβε πρόσφατα μια σημαντική δωρεά από το Ίδρυμα Shapiro. Αυτή η ανεκτίμητης αξίας συνεισφορά στο έργο τουHOME Project θα αξιοποιηθεί για την ολοκλήρωση ενός νέου ξενώνα στην Αθήνα, ο οποίος θα φιλοξενήσει 20 παιδιά, καθώς και για τη δημιουργία 11 νέων θέσεων εργασίας.

Αποστολή του Ιδρύματος Shapiro, το οποίο ιδρύθηκε το 2001, είναι να υποστηρίζει την πιο ευάλωτη ομάδα του παγκόσμιου πληθυσμού, τους πρόσφυγες, οι οποίοι ξεπερνούν τα 66.000.000 είτε πρόκειται για εσωτερικούς μετανάστες είτε για αιτούντες άσυλο. Το Ίδρυμα, το οποίο προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη σε ακραίες καταστάσεις και κατευθύνει ενεργά δυνατότητες επανεγκατάστασης,διευθύνεται από τον Ed και την Barbara Shapiro και έχει έδρα την Βοστόνη.

“Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην οικογένεια Shapiro για την γενναιοδωρία της , και τη δωρεά του Ιδρύματος στο Home Project. ”, δήλωσε η Σοφία Κουβελάκη, , Director του HOME Project, ενώ συμπλήρωσε πως «Η χρηματοδότηση για την δημιουργία ενός νέου ξενώνα συνεπάγεται σημαντική διαφορά στις ζωές των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, παρέχοντας τους ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Καλωσορίζουμε το Ίδρυμα Shapiro ως συνεργάτη μας στην αποστολή μας να αποτρέψουμε περαιτέρω δυσκολίες για αυτά τα παιδιά και να τους παρέχουμε σταθερότητα εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης.»

Ο Ed Shapiro, Trustee του Ιδρύματος Shapiro, πρόσθεσε: “Είναι τιμή μας να στηρίζουμε το τόσο σημαντικό έργο που επιτελεί το the HOME Project για τα παιδιά πρόσφυγες, τα οποία αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του παγκόσμιου πληθυσμού. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να ζήσω από πρώτο χέρι την δουλειά του Τhe Home Project και να βοηθήσω την ομάδα του να συνεχίσει να παρέχει στέγαση στα παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα που συνεχώς αυξάνονται. ”

Ο νέος ξενώνας του the HOME Project θα είναι ο 11ος. Πέρυσι, έλαβε δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ για την δημιουργία νέων ξενώνων, η οποία ενίσχυσε την αρχική χορηγία του Libra Group, που σήμανε και την ίδρυσή του. Oι δέκα ξενώνες που είναι ήδη σε λειτουργία δημιούργησαν μια δομή φροντίδας και υποστήριξης, η οποία δεν προϋπήρχε, παρέχοντας στα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων ασφάλεια. Επιπλέον, το HOME Project παρεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πρόσφυγες διαβιούν υπό σκληρές συνθήκες στα πεδία συγκέντρωσης, ανταποκρινόμενο σε πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες με εξειδικευμένη υποστήριξη, χρηματοδότηση και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Παρέχοντας φροντίδα σε περισσότερα από 220 παιδιά σε ασφαλές περιβάλλον διαμονής και δημιουργώντας περισσότερες από 130 θέσεις εργασίας, η υποστήριξη, η προστασία, η επιμόρφωση και η κοινωνική ένταξη που παρέχει το Home Project είναι ζωτικής σημασίας σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.300 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται στην Ελλάδα άστεγα σε κίνδυνο λόγω βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης και διακίνησης οργάνων.

Το HOME Project βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγιών και υποστήριξης προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της προσφυγικής κρίσης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, υπήκοοι κυρίως Συρίας, Αφγανιστάν και Πακιστάν, έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015 και χρήζουν βοήθειας και προστασίας. Οι στοχευμένες παρεμβάσεις στα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων καλύπτουν ένα μέρος των βασικών αναγκών, από την παροχή γάλακτος για μωρά έως ιατρική, εκπαιδευτική, γλωσσική και νομική υποστήριξη.

Όλες οι δωρεές που προσφέρονται στο HOME Project παρέχονται απευθείας σε ανήλικους πρόσφυγες βοηθώντας τους να είναι ασφαλείς, να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και ρούχα, να έχουν ένα σπίτι και να ενσωματώνονται στην κοινωνία. Το HOME Project συνεχίζει να αναζητά και να συγκεντρώνει κάθε μορφής δωρεά και βοήθεια που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών.

Για συμμετοχές:

www.homeproject.org/en/get-involved/

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr