NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Emirates: Οι γυναίκες στο προσκήνιο [video]

08_03_2018 | 13:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Emirates τιμά τις γυναίκες υπαλλήλους της και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τους για την αεροπορική εταιρία, με ένα βίντεο που ρίχνει φως στο εύρος και την ποικιλία των λειτουργικών και τεχνικών θέσεων που κατέχουν οι γυναίκες στον Όμιλο.

Το βίντεο παρουσιάζει στο κοινό γυναίκες που εργάζονται σε διάφορα τμήματα και τομείς του Ομίλου Emirates, με όλες τους να έχουν αρμοδιότητες καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργίας της πτήσης EK 225 από Ντουμπάι προς Σαν Φρανσίσκο. Στο τιμόνι του αεροσκάφους A380 της Emirates βρίσκεται η κυβερνήτης Patricia Bischoff από τον Καναδά και η συγκυβερνήτης Rebecca Lougheed από το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Weronica Formela από την Πολωνία να ηγείται του πληρώματος καμπίνας.

Εκτός από το πλήρωμα της πτήσης, μια ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επιμελήθηκε όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την αναχώρηση της πτήσης: Η Υπεύθυνη Υπηρεσίας Επιβατών φροντίζει για την εξυπηρέτηση πελατών στο αεροδρόμιο και η ρυθμίστρια φορτίου και η επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας φορτίου επιτηρούν τη λειτουργία της ράμπας φόρτωσης αποσκευών. Εξειδικευμένες μηχανικοί και τεχνικοί αεροσκαφών βρίσκονται πίσω από τις τεχνικές υπηρεσίες, ενώ γυναίκες σε πλήθος άλλων ρόλων φροντίζουν για την απογείωση αλλά και την εμφάνιση του αεροσκάφους, τις λειτουργίες πληρώματος, τα γεύματα και την ασφάλεια.

Συνολικά, μια ομάδα 75 γυναικών από 25 εθνικότητες δούλεψαν για αυτή την πτήση. Αυτό αντικατοπτρίζει την πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει τον Όμιλο Emirates, ο οποίος απασχολεί προσωπικό από περισσότερες από 160 εθνικότητες. Στην ομάδα επιχειρήσεων της πτήσης EK 225 ανήκαν γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες δούλεψαν ως μηχανικοί, αλλά και για την απογείωση της πτήσης, την ασφάλεια και τη μεταφορά του φορτίου αποσκευών.

“Κάθε πτήση μας χρειάζεται ένα ολόκληρο οικοσύστημα από εργαζομένους διάφορων τμημάτων ώστε να πραγματοποιηθεί και όλα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που στην Emirates απασχολούμε γυναίκες σε όλες αυτές τις κομβικές θέσεις”, είπε ο Abdulaziz Al Ali, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού της Emirates. “Οι γυναίκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του success story μας, ήδη από την αρχή της Emirates. Έτσι, αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζουμε την τόσο σημαντική τους συνεισφορά στην Emirates και τον ευρύτερο κλάδο της αεροπλοΐας”.

Ο Όμιλος Emirates απασχολεί γυναίκες από περισσότερες από 150 εθνικότητες. Σχεδόν 1.150 γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εργάζονται σε διάφορα τμήματα του Ομίλου, κατέχοντας μεταξύ άλλων και ανώτερες διοικητικές και εκτελεστικές θέσεις. Οι γυναίκες αποτελούν το 40% του εργατικού δυναμικού της Emirates, με την πλειοψηφία αυτών να στελεχώνουν το πλήρωμα καμπίνας. Πάνω από το 20% των διοικητικών θέσεων στην Emirates ανήκουν σε γυναίκες. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr