NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ποιος θα είναι το επόμενο success story του προγράμματος egg; [video]

Ποιος θα είναι το επόμενο success story του προγράμματος egg; [video]

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 6ο κύκλο του Προγράμματος για την τόνωση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Eurobank και του Corallia ξεκίνησαν και κάπως έτσι βρέθηκα στο Open Day του egg που έλαβε χώρα το απόγευμα της 12ης Μαρτίου.

Από την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση το πλήθος νεανικού κόσμου που συνεχώς ερχόταν να μάθει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα. Η θέληση του κόσμου να καινοτομήσει ήταν εμφανής, και από όσα είδα και άκουσα, το egg θα έχει δύσκολο έργο στο να επιλέξει τις τελικές 34 ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 6ο κύκλο του Προγράμματος.

opendayegg.jpg?mtime=20180314135329#asset:80530

Γιατί κάποιος να υποβάλλει την πρότασή του στο egg; Η απάντηση συνοψίζεται στους παρακάτω λόγους:

  • Ευκαιρίες Χρηματοδότησης
  • Mentoring
  • Υποδομές
  • Επιχειρηματική Κατάρτιση
  • Υποστηρικτικές υπηρεσίες (Νομική κατοχύρωση, Λογιστικά ζητήματα, Εξεύρεση Ανθρώπινων Πόρων κλπ)

Και μπόνους τα Προγράμματα Εξωστρέφειας, στα οποία οι καλύτερες ομάδες με τις πιο ολοκληρωμένες ιδέες, έχουν την τύχη να ταξιδέψουν σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά με στόχο το networking, εξεύρεση πιθανών συνεργασιών, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και μεταξύ των ομάδων του egg έχουν πραγματοποιηθεί 72 συνέργειες!

Όσοι τυχεροί επιλεχθούν για το Πρόγραμμα, μπορούν να περιμένουν πως από τις 21 Ιουνίου 2018 έως και τις 20 Ιουνίου 2019, σε διάστημα δηλαδή ενός έτους, θα μάθουν τι εστί επιχειρείν, θα δουν πως μπορούν να βελτιώσουν το προϊόν τους ή την υπηρεσία τους, θα μελετήσουν την αγορά, θα βρουν πελατολόγιο και πολλά-πολλά ακόμη. Και όλα αυτά με την συμπαράσταση του egg και την βοήθεια ενός προσωπικού μέντορα, καθώς κάθε ομάδα θα έχει τον δικό της μέντορα που θα την βοηθάει σε κάθε της πρόβλημα. Επίσης, οι 5-6 καλύτερες ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το Πρόγραμμα για ένα ακόμη έτος στα γραφεία του egg.

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, και ποιο είναι το κέδρος για το egg; Σύμφωνα λοιπόν με την κα. Ρούλα Μπαχταλιά, Programme Manager egg – enter•grow•go, τα οφέλη για το egg είναι:

  • Αύξηση Νεανικής Επιχειρηματικότητας
  • Καταπολέμηση του Brain Drain
  • Δημιουργία Υπεραξίας για την χώρα μας

Το όλο πνεύμα της εταιρικής ευθύνης που εκφράζει το Πρόγραμμα φαίνεται και από το ότι ο καθένας που συμμετέχει, οφείλει να δίνει 1 ευρώ για την κάθε μέρα συμμετοχής. Και στο τέλος του Προγράμματος, όλες οι ομάδες αποφασίζουν από κοινού για το που θα δωρίσουν τα χρήματα αυτά. Γιατί όπως είπε η κα. Μπαχταλιά: «Η Κοινωνική Ευθύνη ξεκινάει πρώτα από εμάς τους ίδιους».

opendayegg3.jpg?mtime=20180314135440#asset:80532

Τα success stories που έχουν προκύψει τα τελευταία 5 χρόνια από το egg είναι αρκετά. Και αύριο μπορεί να είστε εσείς ένα αντίστοιχο παράδειγμα. Και επειδή δεν είμαι startuper εγώ, είπα να ρωτήσω 2 άτομα που συμμετείχαν σε προηγούμενο κύκλο του egg και πέτυχαν, να πουν την γνώμη τους:

Έλενα Δέδε, Co-Founder Woof Club

Το egg έκανε την ιδέα μας εταιρεία, μας έβαλε οργανωμένα στη λογική να επιτυγχάνουμε στόχους και να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς. Η μεγαλύτερη βοήθεια όμως έγκειται στην υποστήριξη που λάβαμε από τους ανθρώπους του egg, οι οποίοι ήταν και παραμένουν δίπλα μας σε όλη την πορεία μας μέχρι σήμερα και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.

Παναγιώτης Γκιόκας, Co-Founder Mentor

Το να παραιτηθώ από την τότε δουλειά μου για να μπω στο egg και να ακολουθήσω το όνειρό μου, ήταν αναμφισβήτητα μία από τις σωστότερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ. Xάρη στο πρόγραμμα, κατάφερα και άλλαξα ολόκληρη την κοσμοθεωρία μου σχετικά με το επιχειρείν, έμαθα νέες ιδέες και τεχνικές, ήρθα σε επαφή με εξαιρετικούς επαγγελματίες και απέκτησα ερεθίσματα για το πώς μπορεί τελικά να γίνει το λεγόμενο "disrupt" στην οικονομία και την επιχειρηματική ζωή της χώρας μας -και όχι μόνο. Στην περίπτωσή μας, στον ακαδημαϊκό τουρισμό και την πολιτιστική διαχείριση.

Και επανέρχομαι εκ νέου στον κόσμο που γέμισε την αίθουσα του egg στο Open Day και «πολιόρκησε» στις ερωτήσεις την κα. Μπαχταλιά. Είναι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο όταν βλέπεις τόσο πολύ νέο κόσμο να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το επιχειρείν και μάλιστα στην Ελλάδα της κρίσης! Παιδιά τα οποία δεν πτοούνται από το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αλλά βλέπουν ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον δύσκολο. Νέοι και νέες με ιδέες να αναδείξουν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Που έχουν την ωριμότητα και την αυτογνωσία πως δεν μπορούν να πετύχουν από μόνοι τους και απευθύνονται για καθοδήγηση στους καλύτερους. Για αυτό και είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια Προγράμματα σαν αυτό του egg. Προγράμματα τα οποία θα δίνουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δοκιμάσουν τις ιδέες τους, να συμβουλευτούν, να τις αναπτύξουν σε πετυχημένες επιχειρήσεις. Και εκεί έγκειται εξάλλου και η επιτυχία του Προγράμματος egg, ακριβώς στο ότι δίνει κίνητρα σε όλα αυτά τα νέα παιδιά να παραμείνουν στην Ελλάδα και να μην φύγουν στο εξωτερικό.

Έχετε λοιπόν μια ιδέα και θέλετε να βρει τον δρόμο της; Τότε το egg είναι ο προορισμός σας. Μη περιμένετε άλλο και στείλτε την πρότασή σας μέχρι τις 23 Απριλίου και ώρα 15:00. Σημαντικό να τονιστεί πως δεν θα δοθεί παράταση. Πατήστε εδώ για να μάθετε λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να μετατρέψετε την ιδέα σας σε μια πετυχημένη επιχείρηση.

Και για tips, η κα. Μπαχταλιά είχε να πει μεταξύ άλλων στο Open Day:

  • Μην διστάσετε να περιγράψετε τις αδυναμίες/ελλείψεις σας
  • Διαβάστε προσεχτικά ξανά και ξανά την προκήρυξη
  • Μελετήστε προσεχτικά την αίτησή σας. Μην βάλετε αλλού ημερομηνία γέννησης και αλλού ημερομηνία αποφοίτησης (Και όμως τέτοια λάθη έχουν συμβεί).
  • Και τέλος, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες, για να μην ακυρωθεί η πρότασή σας

Καλή σας επιτυχία στην υποβολή πρότασή σας.

                    Δήλωσε συμμετοχή

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr