NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

7+1 πράγματα που δε χρειάζεται να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου

7+1 πράγματα που δε χρειάζεται να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου

Αν σε βασανίζει συχνά το ερώτημα «Μήπως αυτό δε θα έπρεπε να το συμπεριλάβω στο βιογραφικό μου;», τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο. Μερικές φορές τείνουμε να γράφουμε πληροφορίες για εμάς, οι οποίες, στην πραγματικότητα, δεν ενδιαφέρουνκανέναν εργοδότη. Άλλες φορές, πάλι, κάνουμε ορισμένα λάθη που, επίσης, φέρνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προτού, λοιπόν, συντάξεις το βιογραφικό σου σημείωμα, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω. Ίσως σε αποτρέψουν από τη δημιουργία ενός φλύαρου και αποδυναμωμένου βιογραφικού.

Το «αθώο» βιογραφικό ψεματάκι

Αυτό είναι το πιθανότερο και το χειρότερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Μπορεί τώρα να νομίζεις ότι θα σε ευνοήσει να δείξεις ότι έχεις μεγάλη πείρα πάνω στο τάδε αντικείμενο, αλλά τι θα γίνει όταν θα χρειαστεί να δείξεις τις ικανότητες σου πάνω σε αυτό; Καλύτερανα γράψεις πέντε πράγματα τα οποία αληθεύουν παρά δέκα από τα οποία τα τρία είναι ψέματα. Θα τα βρεις αργότερα μπροστά σου.

Αναφορά σε ευαίσθητα θέματα

Δεν υπάρχει περίπτωση να σε ευνοήσει ούτε το γεγονός ότι πρόσφατα αποφάσισες να αφοσιωθείς στον Ινδουϊσμό, ούτε το τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές. Αντίθετα, θα δημιουργήσει αρνητική εντύπωση στον εργοδότη σου το πόσο εύκολα ανοίγεσαι για τις προσωπικές σου πεποιθήσεις σε τέτοιου είδους θέματα.

Αρνητικά σχόλια για προηγούμενους εργοδότες και συναδέλφους

Δε θα σε ωφελήσει καθόλου το να σχολιάσεις με αρνητικό τρόπο τα άτομα με τα οποία συνεργαζόσουν στο παρελθόν. Ή τουλάχιστον αν το κάνεις, μην περιμένεις μετά ο μελλοντικός εργοδότης σου να σε έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Καιρός να αλλάξεις το e-mail του γυμνασίου

Το ξέρω ότι βαριέσαι να αλλάξεις το email που έχεις από το σχολείο, σου θυμίζει και τα παιδικά σου χρόνια, αλλά… Περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά όταν το e-mail σου είναι τύπου: «rouvasmono@email.com»; Είναι αρκετά σημαντικό να δείξεις ένα σοβαρό προφίλ.

Συστάσεις πρώην εργοδοτών

Σε περίπτωση, φυσικά, που δε σου έχει ζητηθεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείξεις ότι το προηγούμενο αφεντικό σου έμεινε ικανοποιημένο από εσένα, εφόσον κανείς δεν απαίτησε κάτι τέτοιο. Αν αποφασίσουν να επικοινωνήσουν μάζι σου, πιθανότατα θα το ζητήσουν αργότερα(μπορεί και καθόλου).

Προσωπικές αντωνυμίες

Λένε ότι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί συχνά προσωπικές αντωνυμίες είναι εγωιστής. Το να χρησιμοποιείς φράσεις στο βιογραφικό σου, όπως «εγώ έχω εργασθεί στην τάδε δουλειά» δε θα βγάλει μία καλή εικόνα της προσωπικότητάς σου προς τον πιθανό εργοδότη σου.

Η μορφή

Προτού στείλεις το βιογραφικό σου σημείωμα έλεγξε το αρκετές φορές ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις κάνει κάποιο από τα παρακάτω λάθη: χρήση περίεργης γραμματοσειράς(προτίμησε καλύτερα την Arial που είναι κλασική), ορθογραφικά-γραμματικά-συντακτικά λάθημεγάλα κείμενα (η λακωνικότητα είναι φίλος σου σε αυτήν την περίπτωση), χρήση χρωμάτων.

Η ακατάλληλη φωτογραφία

Η φωτογραφία από τις περυσινές σου διακοπές στην οποία έχεις πάρει μια πολύ αστεία έκφραση σε διασκεδάζει αρκετά όταν τη βλέπεις. Όμως, σίγουρα, δεν είναι κατάλληλη για ένα βιογραφικό. Επίλεξε μία, ναι μεν, σοβαρή, αλλά και ωραία ταυτόχρονα.

Δημιούργησε, λοιπόν, ένα προσεγμένο, με τα απαραίτητα μόνο στοιχεία, βιογραφικό και… εντυπωσίασε τους! (Και μη ξεχάσεις αν το παραδώσεις εκτυπωμένο να είναι καθαρόκαι, φυσικά, όχι τσαλακωμένο!)

Πηγή: citycampus.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr