NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας ανακοινώνει χορηγία στο πρόγραμμα σχολικού εθελοντισμού του DESMOS

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας ανακοινώνει χορηγία στο πρόγραμμα σχολικού εθελοντισμού του DESMOS
16_03_2018 | 16:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας ανακοινώνει νέα χορηγία στο Desmos για να υποστηρίξει το καινοτόμο πρόγραμμα του οργανισμού I Care & Act (Nοιάζομαι και Dρω), που έχει σκοπό να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και της ενεργούς συμμετοχής στα σχολεία της Ελλάδας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία θα συνεισφέρει  AU$30,000 στο εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  “I Care & Act”,το οποίο εφαρμόζεται από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Desmos  και το Ίδρυμα Λαμπράκη.

Πάνω από 280 δημόσια σχολεία στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει το πρόγραμμα στη διδακτέα ύλη τους, με 18,500 μαθητές να συμμετέχουν φέτος.

Το I Care & Act περιλαμβάνει πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε για το πρόγραμμα, με οδηγούς για ασκήσεις στη τάξη. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συζητούν κοινωνικά ζητήματα που τους ενδιαφέρουν και να δημιουργήσουν συλλογικά έργα ώστε να δραστηριοποιηθούν στην τοπική τους κοινότητα.

Εκτός από τη τυπωμένη σύνθεση του εκπαιδευτικού υλικού που παράγεται για το πρόγραμμα, διατίθεται και ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και υλικού μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος noiazomaikaidrw.gr.

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που υποστηρίζει αυτό το προοδευτικό πρόγραμμα, το οποίο βοηθάει  να φυτέψουμε το σπόρο της αλλαγής στη νέα γενιά της Ελλάδας ώστε οι νέοι να εξελιχθούν σε ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες» δήλωσε ο Νικόλας Παππάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας.

«Η Αυστραλία διαθέτει ισχυρή κουλτούρα εθελοντισμού. Πέρσι, ξεκινήσαμε ένα Πρόγραμμα Εθελοντισμού για να ενθαρρύνουμε τους Αυστραλούς να προσφέρουν στην Ελλάδα. Το I Care & Act είναι ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που προωθεί τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργούς συμμετοχής στη δημόσια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί στα σχολεία της Αυστραλίας αλλά και σε άλλες χώρες»

Μέσα από επιχορηγούμενες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τοπικούς κοινωνικούς οργανισμούς, οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές ενέργειες λαμβάνοντας την ικανοποίηση της προσφοράς ενώ παράλληλα δημιουργούν ισχυρές συνεργίες με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς ΜΚΟ και κοινωνικούς οργανισμούς.

Αυτή την εβδομάδα, τα σχολεία της Ελλάδας θα συμμετάσχουν σε μια γιορτή του "I Care & Act", όπου θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από εθελοντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες συμμετοχής στα κοινά. Παραδείγματα από τα καλύτερα projects του περασμένου έτους μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του I Care & Act.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας είναι περήφανη για τη συνέχεια της στήριξης της στον οργανισμό Desmos μέσω του προγράμματος αυτού. Από το 2015, η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας έχει προσφέρει χορηγίες συνολικού ύψους $40,000 για να υποστηρίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Desmos, μέσα από την οποία έχουν διανεμηθεί αγαθά αξίας πάνω από 534.293€ (AU$837,495) .

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας στο όραμά μας να εμπνέουμε και να προσφέρουμε σε όλους» δήλωσε η Ekavi Valleras, συνιδρυτής και διευθύντρια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Desmos.

«Χάρη στους υποστηρικτές μας, όπως Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας, και μέσω αποτελεσματικών έργων και πρωτοβουλιών, o Desmos έχει καταφέρει να δημιουργήσει οικονομική αξία. Για κάθε €1 που δωρίζεται στο Desmos, άλλα €9 παράγονται στην Ελλάδα» δήλωσε η κυρία Valleras.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr