NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H Metavallon VC ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο κορυφαίο παγκόσμιο επενδυτικό δίκτυο του Tim Draper

H Metavallon VC ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο κορυφαίο παγκόσμιο επενδυτικό δίκτυο του Tim Draper

Η Metavallon VC, το νέο ελληνικό επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 32 εκατ. ευρώ με εξειδίκευση στη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας, ανακοινώνει την πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα ένταξή της στο DVN Beta του παγκοσμίου επενδυτικού δικτύου Draper Venture Network, το πιο αναγνωρισμένο και επιτυχημένο δίκτυο ανεξάρτητων επενδυτικών σχημάτων με έδρα τεχνολογικά κέντρα παγκοσμίως.

Το δίκτυο προσφέρει στη Metavallon VC πρόσβαση σε συνεργασίες παγκόσμιου βεληνεκούς. Στις εταιρίες μέλη του δικτύου δίνεται η δυνατότητα, ενδεικτικά, για ανάπτυξη των επιχειρηματικών επενδύσεών τους διεθνώς, για συνεπένδυση μεταξύ τους σε επόμενα στάδια και για ευκαιρίες δημιουργίας υπεραξίας για τους μετόχους τους μέσω εξαγορών των startup εταιριών τους.

Η Metavallon VC επενδύει και υποστηρίζει νεοφυείς εταιρίες πολύ αρχικών σταδίων με έμφαση την τεχνολογία και την καινοτομία. Η εταιρία επενδύει και συνεργάζεται με φιλόδοξους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να χτίσουν παγκοσμίως επιτυχημένες εταιρίες σε διάφορα στάδια και βιομηχανίες. Στο στάδιο της Pre-Seed επένδυσης ύψους €200K, οι νέοι επιχειρηματίες ξεκινούν με μια διαδικασία επιτάχυνσης, όπου έρχονται σε επαφή με μέντορες, έμπειρους επιχειρηματίες, επενδυτές και συνεργάτες από τους τομείς και τις βιομηχανίες του ενδιαφέροντός τους προκειμένου να αναπτύξουν τις εταιρίες τους.  Στο επίπεδο της Seed χρηματοδότησης έως €400Κ, η Metavallon VC επενδύει σε έμπειρους επιχειρηματίες, ενισχύοντάς τους από τα πρώτα κιόλας στάδια της νέας τους προσπάθειας και οδηγώντας τους στην ανάπτυξη και τη διεθνή επέκταση των εταιριών τους. 

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το Draper Venture Network προσθέτοντας στο club τη Metavallon VC, το κορυφαίο σχήμα επενδύσεων σε εταιρίες τεχνολογίας στην Ελλάδα. Υπάρχει σπουδαίο επιχειρηματικό και τεχνολογικό ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα και προσβλέπουμε στο να μπορέσουμε να το υποστηρίξουμε με το παγκόσμιο δίκτυο και οικοσύστημα μας", λέει ο Tim Draper, ιδρυτής του δικτύου Draper Venture Network.

“Με αυτή τη σημαντική συνεργασία, στοχεύουμε να παρέχουμε στις startup εταιρίες και τους επιχειρηματίες πρόσβαση σε δυνητικούς πελάτες και συνεργάτες παγκοσμίως, να υποστηρίξουμε την ταχεία εταιρική τους ανάπτυξη και να επενδύσουμε μαζί με προστιθέμενης αξίας θεσμικούς επενδυτές.” τονίζει η μια από τους τέσσερις Partners της Metavallon VC Αλεξάνδρα Χολή. “Η ένταξή μας στο DVN Beta είναι ισχυρή ένδειξη της πρόσφατης ανάπτυξης και της δυναμικής του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

H συνεργασία αυτή είναι αμφίδρομη: Στους μετόχους της Metavallon VC προσφέρονται ευκαιρίες διεθνούς επέκτασης και επενδύσεων σε επόμενα στάδια για τις startup εταιρίες τους, ενώ οι τελευταίες θα αποτελέσουν πρότυπες επενδυτικές προτάσεις για τα μέλη και το ευρύτερο δίκτυο του DVN. 

Η Metavallon VC απαρτίζεται από μια δυνατή και αξιόλογη ομάδα από 4 Partners: τη Μυρτώ Παπαθάνου, τον Γιώργο Μούσμουλα, τον Γιώργο Καραντώνη και την Αλεξάνδρα Χολή, όλοι στελέχη με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των επενδύσεων, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της διεθνούς αγοράς. Αναζητά επιχειρηματικές προτάσεις που επικεντρώνονται σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Μεταφορών, Cleantech, Μικροηλεκτρονικής, Τεχνητής Νοημοσύνης (Machine Learning & AI), Internet of Things, Blockchain, AR& VR. To Mάρτιο του 2018 η Metavallon VC ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου Pre-Seed επενδυτικού της κύκλου για πρώιμων σταδίων τεχνολογικές εταιρίες, με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων στις 15 Απριλίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr