NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Επιστολή Στασινού σε ΕΦΚΑ για άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου Πετρόπουλου για τη μη είσπραξη των αναδρομικών εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

Επιστολή Στασινού σε ΕΦΚΑ για άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου Πετρόπουλου για τη μη είσπραξη των αναδρομικών εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

Να εφαρμοστεί άμεσα η χθεσινή εγκύκλιος Πετρόπουλου από τον ΕΦΚΑ για την κατάργηση των αναδρομικών της Ειδικής Προσαύξησης, με αναστολή της διαδικασίας είσπραξης (και της ισχύος των σχετικών ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ) αλλά και με συμψηφισμό ή επιστροφή (όπου απαιτείται) των αντιστοίχων χρεώσεων για όσους έχουν ήδη καταβάλλει το σχετικό ποσό, ζητά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός από τον ΕΦΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της χθεσινής έκδοσης εγκυκλίων του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και της σχετικής δήλωσης του Προέδρου του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός απέστειλε σήμερα επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, σχετικά με την άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ δεν υποχρεούνται στην αναδρομική καταβολή εισφορών για το διάστημα από 1/7/2011 έως 31/12/2014 μετά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης με το Ν. 4387/2016. Η αναγκαιότητα της άμεσης δραστηριοποίησης του ΕΦΚΑ στο ζήτημα προκύπτει καθώς η προθεσμία πληρωμής των αναδρομικών πρόσθετων εισφορών, όπου περιλαμβάνεται και η ειδική προσαύξηση, λήγουν στις 30/3/2018, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι πολλοί ασφαλισμένοι έχουν ήδη καταβάλλει τις σχετικές εισφορές και απαιτείται συμψηφισμός ή επιστροφή για λόγους ισότιμης μεταχείρισης.

Το κείμενο της επιστολής του Προέδρου του ΤΕΕ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Μετά την πρόσφατη εγκύκλιο του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Αναστασίου Πετρόπουλου με θέμα «Ασφαλιστικές εισφορές Ειδικής Προσαύξησης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44 παρ. 14 έως 17 του ν.3986/2011», σας παρακαλώ εκ μέρους των Ελλήνων Μηχανικών, οι οποίοι αποτελούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, να προχωρήσετε άμεσα σε αναστολή της διαδικασίας είσπραξης (και της ισχύος των σχετικών ειδοποιητηρίων του φορέα σας) για τις αναδρομικές πρόσθετες εισφορές του Β΄ εξαμήνου 2012 των ασφαλισμένων του Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, των οποίων η προθεσμία πληρωμής λήγει την 30.03.2018, καθώς και στο συμψηφισμό ή στην επιστροφή (όπου απαιτείται) όσων αναδρομικών εισφορών Ειδικής Προσαύξησης έχουν ήδη καταβληθεί, θέμα που άλλωστε είχαμε θίξει και με το υπ’ αριθ. 5733/27.02.2018 έγγραφό μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ

Γιώργος Ν. Στασινός»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr