NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ταχεία ανάπτυξη του προγράμματος Cocoa Life της Mondelez International για την αειφόρο προμήθεια του κακάο

Ταχεία ανάπτυξη του προγράμματος Cocoa Life της Mondelez International για την αειφόρο προμήθεια του κακάο

Η εταιρεία αύξησε τη προμήθεια κακάο αειφόρου παραγωγής κατά 14 μονάδες στο 35% των παγκόσμιων αναγκών της, φτάνοντας τους 120.500 αγρότες.

Η Mondelez International δημοσίευσε την τρίτη ετήσια έκθεση προόδου της για την υπογραφή του προγράμματος προμήθειας κακάο αειφόρου παραγωγής, Cocoa Life. Η έκθεση δείχνει ότι το Cocoa Life εκπληρώνει την αποστολή του, να δημιουργήσει δηλαδή μια ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού κακάο, μετασχηματίζοντας τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης, αντιμετωπίζοντας την αποψίλωση και την δημιουργία ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή σε έξι χώρες προέλευσης του κακάο: Γκάνα, Ακτή του Ελεφαντοστού, Ινδονησία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ινδία και Βραζιλία.

Μέχρι το τέλος του 2017, το πρόγραμμα έφτασε σε 120.500 αγρότες (+31% έναντι 2016) σε 1.085 κοινότητες (+26% έναντι 2016). Μέσα από το Cocoa Life, η εταιρεία αύξησε επίσης την προμήθεια βιώσιμου κακάο σε 35%, με αύξηση 14 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2016.

Η προμήθεια βιώσιμου κακάο μέσω του Cocoa Life επεκτάθηκε σε περισσότερα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους σειράς Cadbury Dairy Milk στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, καθώς και στα μπισκότα Oreo στην Ευρώπη, συνδέοντας ακόμα περισσότερους καταναλωτές που απολαμβάνουν τα προϊόντα της Mondelez International με τους παραγωγούς κακάο.

«Το Cocoa Life άλλαξε πραγματικά τις καλλιέργειές μας δίνοντάς μας κατάρτιση ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να έχουμε βιώσιμη παραγωγή κακάο", δήλωσε ο Ohena Boafo, παραγωγός κακάο και πρόεδρος της Ένωσης της West Akyem Cooperative Cocoa Farmers & Marketing Union Ltd. Πριν το Cocoa Life, το αγρόκτημα μου είχε παλιά και άρρωστα δέντρα που δεν ήταν ικανά να παράγουν αρκετούς καρπούς. Μαζεύονταν περίπου 20 τσάντες για ολόκληρο το έτος. Από την ένταξή μου σε αυτό το πρόγραμμα, έχω κάνει αναδάσωση στο αγρόκτημα μου και τώρα παράγει πάνω από 100 τσάντες το χρόνο. Με αυτό το πρόσθετο εισόδημα, μπορώ να φροντίσω καλά τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου.».

Η ολιστική προσέγγιση του Cocoa Life αντιμετωπίζει ποικίλες προκλήσεις στις κοινότητες καλλιέργειας κακάο εστιάζοντας σε πέντε βασικούς τομείς. Τα επιτεύγματα μέχρι το τέλος του 2017 περιλαμβάνουν :

  • Καλλιέργεια: Εκπαιδεύτηκαν 88.134 αγρότες και διατέθηκαν 5,8 εκατομμύρια φυτεύσεις σπόρων κακάο για την αύξηση της παραγωγικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης κακάο υψηλότερης ποιότητας.
  • Τοπική κοινωνία: Διευκόλυνε την ανάπτυξη σχεδίων δράσης σε περισσότερες από 1000 κοινότητες, βοηθώντας τους να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους και τους πόρους τους. Αυτά τα σχέδια ελέγχονται από τις κοινότητες και δίνουν στις γυναίκες φωνή κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
  • Βιοπορισμός: Παρέχεται σχεδόν σε 52.000 μέλη της κοινότητας, κυρίως σε γυναίκες, πρόσβαση στη χρηματοδότηση και η δυνατότητα βελτίωσης της γνώσης για την οικονομική διαχείριση μέσω των 1.828 λειτουργιών για την αποταμίευση και το δανεισμό. Τα μέλη χρησιμοποιούν αυτά τα κεφάλαια για επενδύσεις, ως κεφάλαια εκκίνησης για νέες επιχειρήσεις, αποκατάσταση των αγροτικών ζημιών, δαπάνες για τη μόρφωση των παιδιών και για αγροτική εργασία.
  • Νεολαία: Έχουν ιδρυθεί επιτροπές προστασίας παιδιών σε 516 κοινότητες, με βάση τις παρεμβάσεις μας για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της παιδικής εργασίας. Τα συστήματα παρακολούθησης παιδικής εργασίας και αποκατάστασης (CLMRS) λειτουργούν σε 137 από αυτές τις κοινότητες, ενώ 166 λαμβάνουν εκπαίδευση σύμφωνα με αυτά τα συστήματα (CLMRS) στη Γκάνα.
  • Περιβάλλον: Έχουν εκπαιδευτεί περίπου 68.200 μέλη της κοινότητας σύμφωνα με πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον και έχουν διανεμηθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο δέντρα για τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και τη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

«Το Cocoa Life είναι απαραίτητο για τη λειτουργία μας και είμαι υπερήφανη που βλέπω την πρόοδο που έχουμε επιτελέσει στην περιοχή, δουλεύοντας άμεσα στις τοπικές κοινωνίες του κακάο", δήλωσε η Christine Montenegro McGrath, Διευθύντρια Ευημερίας, Αειφορίας, και Δημόσιων Υποθέσεων. «Η Έκθεση Προόδου του Cocoa Life φέτος μοιράζεται σημαντικά επιτεύγματα για την εξασφάλιση του μέλλοντος του κακάο και επομένως για το μέλλον της αγαπημένης σοκολάτας για τους καταναλωτές μας. Καθώς προμηθεύουμε περισσότερο βιώσιμο κακάο μέσω του προγράμματος Cocoa Life, βοηθούμε τις κοινότητες του κακάο να ευδοκιμήσουν.»

Η αύξηση της ανθεκτικότητας των γεωργικών μονάδων κακάο στην κλιματική αλλαγή ήταν ένα ακόμα σημαντικό πεδίο εστίασης για το Cocoa Life το 2017. Το Cocoa Life συνήψε συμφωνίες με τοπικές Αρχές και ΜΚΟ για την αντιμετώπιση της αποψίλωσης και της υποβάθμισης των δασών στη Γκάνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, την εκπαίδευση δασοκομίας, τη χαρτογράφηση αγροκτημάτων κακάο και την παρακολούθηση προστατευόμενων εκτάσεων. Προσχώρησε επίσης στο Παγκόσμιο Ίδρυμα για το Κακάο και στο Διεθνή Οργανισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πρίγκιπα της Ουαλίας για την ίδρυση της Πρωτοβουλίας για το Κακάο και τα Δάση μαζί με άλλες 11 εταιρείες κακάο και σοκολάτας.

Το Cocoa Life ψάχνει συνεχώς ευκαιρίες για να επεκταθεί δουλεύοντας με ανεξάρτητους εταίρους και να μοιραστεί τις γνώσεις του. Φέτος, η Ipsos δημοσίευσε την αξιολόγηση των επιπτώσεων των προσπαθειών του Cocoa Life στην Ινδονησία ενώ οι μελέτες επιπτώσεων για την προέλευση του κακάο στη Δυτική Αφρική βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ολόκληρη η ετήσια έκθεση προόδου του Cocoa Life είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: https://bit.ly/2EAXLeG.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr