NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

20 χρόνια EUROCERT: Η ελληνική πολυεθνική εταιρία που κατέκτησε τη διεθνή αγορά στις πιστοποιήσεις

20 χρόνια EUROCERT: Η ελληνική πολυεθνική εταιρία που κατέκτησε τη διεθνή αγορά στις πιστοποιήσεις

Η EUROCERT, η ελληνική πολυεθνική εταιρεία ελέγχου, επιθεώρησης και πιστοποίησης, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας, παρουσίασε τη δυναμική της πορεία ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο και τα επόμενα στρατηγικά της σχέδια στους δημοσιογράφους, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ένας ανεξάρτητος φορέας επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων, η EUROCERT είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο. Έχοντας αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στην παγκόσμια αγορά, προσφέρει περισσότερες από 50 υπηρεσίες πιστοποιήσεων και ελέγχων, σε κλάδους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα, τα αγροτικά προϊόντα, τον τουρισμό, την ενέργεια, τη βιομηχανία, τους σιδηροδρόμους και τον τουρισμό.

Εδώ και 20 χρόνια, η EUROCERT ακολουθεί μία σταθερή πορεία ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας ήδη διενεργήσει 40.000 βιομηχανικούς ελέγχους και απονείμει 55.000 πιστοποιητικά. Με ενεργό παρουσία σε 25 χώρες, περισσότερους από 500 Έλληνες και ξένους επιθεωρητές και την πρόσφατη κατάκτηση της πρώτης θέσης διεθνώς στην αξιολόγηση φορέων πιστοποίησης από το διεθνή οργανισμό πιστοποίησης International Featured Standards (IFS) στο πιο βασικό κριτήριο, η EUROCERT αποτελεί μια ελληνική πολυεθνική που όχι μόνο ανταγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πρωταγωνιστεί.

Η EUROCERT αποτελεί τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Ελλάδα), το UKAS (United Kingdom Accreditation Services – Βρετανία) και το SAAS (Social Accountability Accreditation Services – ΗΠΑ), ενώ είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση από τον οργανισμό Global GAP.

Η EUROCERT κατά την δεκαετία της κρίσης (2009-2018), εφαρμόζοντας σταθερό οικονομικό πλάνο, διπλασίασε σχεδόν τον κύκλο εργασιών της (το 2009 ο τζίρος της ήταν 2,2 εκατ. ευρώ, το 2017 ήταν 3,6 εκατ. με τάση το 2018 να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ) με τον κύκλο εργασιών εκτός Ελλάδος να αντιστοιχεί στο 50% του συνολικού. Επιπλέον, ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα με την αγορά ιδιόκτητων γραφείων 1.500 τετραγωνικών, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ στη Μεταμόρφωση, υπερτριπλασίασε το μόνιμο προσωπικό της (από17 σε 58 όλους πτυχιούχους) και τριπλασίασε τις συνεργασίες της στο εξωτερικό. Με ορόσημο το 2023, στο αναπτυξιακό Business Plan της EUROCERT προβλέπεται εκ νέου διπλασιασμός του μεγέθους της σε σχέση με το 2018, με τον κύκλο εργασιών εκτός Ελλάδος να καταλαμβάνει τα 2/3 του συνολικού.

Από την ίδρυσή της, η EUROCERT έχει χτίσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και πελατών σε ολόκληρο τον κόσμο, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα στην Ευρώπη, την Ασία, τις χώρες του Κόλπου και την Αφρική. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της EUROCERT σήμερα στρέφεται περισσότερο προς τις αγορές της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, ενώ επενδύει παράλληλα και στην περαιτέρω ανάπτυξη πιστοποιήσεων του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος των εταιρειών.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας στην Κίνα και την Βραζιλία. Στην Κίνα, η εταιρεία, ξεπερνώντας τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας ώστε να αναλάβει μεγάλο έργο πιστοποίησης στον σιδηροδρομικό τομέα στο πλαίσιο της σύνδεσης της Κίνας με την Ευρώπη. Ενώ, στη Βραζιλία η EUROCERT έχει στρατηγικό ενδιαφέρον στην τεράστια αγορά των αγροτικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, στην εσωτερική αγορά, είναι πρωτοπόρο το έργο της εταιρείας στην προώθηση πιστοποιητικών με ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όπως η παγκόσμια καινοτομία θεσμοθέτησης των νέων πιστοποιητικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (σήμα Ethos) σε συνεργασία με τη CSR Hellas, η πιστοποίηση της ελληνικής ταυτότητας των προϊόντων και υπηρεσιών (σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ), η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας (σήμα Ελληνικό Πρωινό και Καλάθι Πρωινού) και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την αξιολόγηση τουριστικών καταλυμάτων με τα αναγνωρισμένα σήματα των Αστεριών και Κλειδιών.

Με συνεχή ανοδική πορεία, η EUROCERT έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως ο έμπιστος φορέας ελέγχων, επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων, έχοντας διασφαλίσει παγκόσμια παρουσία και σημαντικές διεθνείς διαπιστεύσεις. Επενδύοντας σε μία αναπτυξιακή πολιτική, η EUROCERT έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές πολυεθνικές επιχειρήσεις, με εξωστρεφή στρατηγικό σχεδιασμό, προσφορά υψηλής προστιθέμενης αξίας και συνεχή προώθηση της καινοτομίας.  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr