NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Δέκα εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή κτιρίων σε περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές

Δέκα εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή κτιρίων σε περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίνεται χρηματοδότηση ύψους 10,1 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για κτίρια που υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, για την επισκευή ή ανακατασκευή κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Δήμου Σαρωνικού και του Δήμου Μαραθώνα, θα διατεθεί ποσό συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, για την επισκευή πλημμυρόπληκτων κτιρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και στο Δήμο Σύμης, εγκρίνεται χρηματοδότηση ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, καθώς και χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ στα νησιά της Χίου, της Λέσβου και της Σαμοθράκης.

Για την χρηματοδότηση των έργων ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

«Ως ελάχιστη συμβολή μας στους συμπολίτες μας, προχωράμε στη χρηματοδότηση της ανακατασκευής κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες και πυρκαγιές. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στα αιτήματα των τοπικών φορέων, προχωρώντας σε όλες τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις και κινητοποιώντας κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή προκειμένου να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες που επλήγησαν». 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr