NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Siemens και η Atos ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους

Η Siemens και η Atos ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους
18_04_2018 | 14:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή
  • Η επιτυχημένη στρατηγική συνεργασία με την Atos, η οποία ξεκίνησε το 2011, θα επεκταθεί περαιτέρω
  • Το κοινό πρόγραμμα καινοτομίας και επενδύσεων επεκτάθηκε κατά €100 εκατ. επιπλέον, σε συνολικό ύψος €330 εκατ.
  • Οι μέχρι σήμερα κοινές παραγγελίες ύψους €2,5 δισ. υπερβαίνουν όλες τις προσδοκίες
  • Φιλοδοξία για την περαιτέρω επιτάχυνση των κοινών δραστηριοτήτων μέχρι το 2020, με γνώμονα την ψηφιακή συνεργασία και κοινό σχέδιο go-to-market

Η Siemens και η Atos ανακοίνωσαν την ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας, με σχέδια επιτάχυνσης των κοινών τους δραστηριοτήτων μέχρι το 2020, μέσω ενός φιλόδοξου προγράμματος κοινού go-to-market σχεδίου και της ενίσχυσης του κοινού τους προγράμματος καινοτομίας και επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξήθηκε κατά €100 εκατομμύρια, φτάνοντας το συνολικό ύψος των €330 εκατομμυρίων - τρεις φορές περισσότερα από το αρχικό ποσό. Το γεγονός αυτό θα υποστηρίξει περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία της Siemens και της Atos IoT MindSphere-Codex καθώς και κοινό σχέδιο go-to-market.

Το κοινό πρόγραμμα καινοτομίας και επενδύσεων στοχεύει στην ενίσχυση της ψηφιακής στρατηγικής της Siemens και της Atos και την ανάπτυξη κοινών δυνατοτήτων στην Ανάλυση Δεδομένων, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις προηγμένες υπηρεσίες IoT και συνδεσιμότητας, τις τεχνολογίες ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακών υπηρεσιών για τη στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών τους, μέσω μιας σουίτας IoT από την αρχή μέχρι το τέλος.

Από την έναρξη της συνεργασίας το 2011, η Siemens και η Atos έχουν επιτύχει κοινή λήψη παραγγελιών ύψους € 2,5 δις, ξεπερνώντας σημαντικά όλες τις προσδοκίες.

Κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 9 Μαρτίου, το συμβούλιο της εταιρείας συνεργασίας (Alliance Board) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της επιχειρηματικής συνεργασίας, η οποία εξακολουθεί να υπερβαίνει τους στόχους της.

«Η εταιρεία συνεργασίας συνέχισε να προσφέρει ισχυρά επιχειρηματικά αποτελέσματα, απαντώντας ταυτόχρονα σε σημαντικές ψηφιακές και καινοτόμες τεχνολογίες», δήλωσε ο Roland Busch, Διευθυντής Τεχνολογίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Atos SE. «Θα συνδυάσουμε περαιτέρω τη δύναμη και των δύο εταιρειών και θα επωφεληθούμε από το κοινό πρόγραμμα επενδύσεων για την περαιτέρω επέκταση των προσεγγίσεών μας σε θέματα όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η Τεχνητή Νοημοσύνη. Είναι, επίσης, σημαντικό για εμάς να έχουμε την Atos ως βασικό εταίρο οικοσυστήματος για το MindSphere που υποστηρίζει πλήρως τις φιλοδοξίες μας».

«Η στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Atos και της Siemens που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το 2011 είναι μοναδική στον κλάδο μας. Μέσω της ψηφιακής μας συνεργασίας, συνδυάζουμε τις γνώσεις μας για τη βιομηχανία και την τεχνολογία για να υποστηρίξουμε μαζί και να ολοκληρώσουμε την ψηφιακή μεταμόρφωση των πελατών μας. Με τη συνδυασμένη σουίτα MindSphere - Codex IoT, είμαι πεπεισμένος ότι οι πελάτες μας θα επωφεληθούν περισσότερο από τη στρατηγική μας συμμαχία», δήλωσε ο Thierry Breton, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Atos SE.

Η Atos και η Siemens δημιούργησαν μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία το καλοκαίρι του 2011. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Siemens συνέβαλε με τις λύσεις πληροφορικής της και τις υπηρεσίες της στην Atos έναντι 12,5 εκατομμυρίων μετοχών της Atos. Η συμφωνία δημιούργησε έναν νέο ευρωπαϊκό πρωτοπόρο στον τομέα της πληροφορικής για την ολοκλήρωση συστημάτων, τη  διαχείριση εφαρμογών, το cloud computing, με λύσεις πληροφορικής για βιομηχανικό λογισμικό, για τις συγκοινωνίες, τις τεχνολογίες κτηρίων, τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες υπηρεσίες πληροφορικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr