NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Air Liquide επεκτείνει τις υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι με νέες δυνατότητες μετά την εξαγορά εταιρίας start-up στον τομέα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής

Η Air Liquide επεκτείνει τις υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι με νέες δυνατότητες μετά την εξαγορά εταιρίας start-up στον τομέα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής

Η Air Liquide εξαγόρασε την EOVE, μία Γαλλική start-up εταιρία που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή αναπνευστήρων για την κατ’ οίκον περίθαλψη ασθενών που πάσχουν από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια. Η EOVE έχει αναπτύξει μια καινοτόμο λύση: έναν φορητό αναπνευστήρα με δυνατότητα διασύνδεσης, που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες μετακίνησης των ασθενών και διευκολύνει το έργο των ιατρών. Η συγκεκριμένη εξαγορά εναρμονίζεται με τη στρατηγική του Ομίλου για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Κλάδου Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι.

Η EOVE, που ιδρύθηκε το 2014, έχει αναπτύξει μια τεχνολογική λύση βασισμένη στην πλατφόρμα Android. Ο αναπνευστήρας της εταιρίας διαθέτει προηγμένες λειτουργίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης, συνδυάζοντάς τις με ένα βολικό μέγεθος και δυνατότητες συνδεσιμότητας, επιτρέποντας την εφαρμογή όλων των θεραπευτικών μεθόδων. Πρόκειται για μία λύση που απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις και χρήζουν συνεχούς μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, ενώ είναι ήδη διαθέσιμη σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Νότια Κορέα και Καναδά. Το 2017, η EOVE κατέγραψε έσοδα περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η Air Liquide ενισχύει την τεχνογνωσία της στον τομέα της μηχανικής υποστήριξης αναπνοής  στο χώρο του σπιτιού για ασθενείς με χρόνιες αναπνευστικές ανεπάρκειες, αξιοποιώντας την κορυφαία  τεχνολογική κατάρτιση και τους έμπειρους ανθρώπους της EOVE, οι οποίοι βασίζονται στην καινοτομία για να προσφέρουν λύσεις στον τομέα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής. Παράλληλα, η EOVE θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της σε διεθνές επίπεδο.

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, Υπεύθυνος για τoν Κλάδο Healthcare, δήλωσε: «Η EOVE διακρίνεται για την τεχνογνωσία, την καινοτομία στη μηχανική υποστήριξη αναπνοής στο σπίτι, καθώς και την εμπειρία των ανθρώπων της. Η εξαγορά αυτή επιτρέπει στην Air Liquide να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αναπνευστικής υποστήριξης μέσω μιας ενιαίας, συνδεδεμένης λύσης, επιβεβαιώνοντας την στρατηγική του Ομίλου για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον τομέα της Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr