NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ανάπτυξε την ιδέα σου στον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn Business Plan Award του ACT

Ανάπτυξε την ιδέα σου στον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn Business Plan Award του ACT

Ο Γιώργος Κόκκας, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki, μίλησε στο epixeiro.gr με αφορμή τον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn Business Plan Award του ACT.

Αρχικά κ. Κόκκα πείτε μας δυο λόγια για τον 5ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών John & Mary Pappajohn Business Plan Award του ACT. Τι ακριβώς είναι αυτός ο διαγωνισμός και τι σκοπό έχει;

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki (ACT), μέλος του Ανατόλια College, για την ενθάρρυνση της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), έχει προκηρυχτεί ο 5ος ετήσιος διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών John & Mary Pappajohn Business Plan Awards.

Ο διαγωνισμός δίνει χρηματικά και όχι μόνο έπαθλα στις επιχειρηματικές ιδέες που θα διακριθούν και θα προχωρήσουν σε ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δεν αφορά δηλαδή μόνο μια άσκηση επί χάρτου αλλά σκοπεύει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων που θα παρουσιαστούν.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν αλλά και των προσωπικών τους επιχειρηματικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων.  Συγκεκριμένα, θα κριθεί η καινοτομία, η βιωσιμότητα και το αναπτυξιακό δυναμικό της κατατεθειμένης πρότασης, η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση, η επικοινωνιακή ικανότητα των διαγωνιζομένων καθώς και ο τρόπος αξιοποίησης του χρηματικού επάθλου σε περίπτωση νίκης.

Σε ποιους απευθύνεται ο διαγωνισμός;

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε οποιονδήποτε άτομο ή ομάδα έχει μια ώριμη επιχειρηματική ιδέα και θέλει να την αναπτύξει επιχειρηματικά.

ACT-Bissell-Library_180420_160938.jpg?mtime=20180420160938#asset:84230

Τι βραβεία παρέχονται στους νικητές και ποια θα είναι τα κριτήρια;

Οι 5 νικητές (άτομα ή ομάδες) θα λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος. Τα χρήματα δίνονται προς κάλυψη των πρώτων εξόδων της start-up που θα δημιουργηθεί. Προϋπόθεση δηλαδή είναι οι νικητές να προχωρήσουν με την ιδέα τους και να μην μείνουν μόνο στο επίπεδο του επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Επίσης, πέραν των χρηματικών επάθλων, που δίνονται από τον Ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία John Pappajohn, οι νικητές έχουν πρόσβαση σε δράσεις που οργανώνει το American College of Thessaloniki (ACT) όπως δικτύωση με επενδυτές (pitching events), με συνεργάτες, με μέντορες, και με αγορές σε Ελλάδα και Αμερική.

Παράθεση - epixeiro.gr

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης που μας επέβαλαν οι δανειστές έχουν γίνει κάποια βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να γίνουν όμως πολλά ακόμη για να θεωρηθούμε ως φιλική χώρα για τις επενδύσεις. -Γιώργος Κόκκας-

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και πότε είναι η καταλυτική ημερομηνία;

Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε, μεμονωμένο άτομο ή ως ομάδα, που έχει μια ώριμη επιχειρηματική ιδέα και θέλει να την αναπτύξει επιχειρηματικά.

Σε πρώτη φάση αρκεί να δηλώσει την ιδέα στα ελληνικά ή αγγλικά (ως 300 λέξεις μέγιστο) και την ομάδα. Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.act.edu/pappajohn-awards μέχρι 2 Μαίου 2018.

Τι σημαίνει για εσάς καινοτομία;

Καινοτομία είναι η διαφορετικότητα που είτε καλύπτει μία ανάγκη της αγοράς (νέα ή παλιά) είτε δίνει προστιθέμενη αξία σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Η διαφορετικότητα αυτή μπορεί να αφορά τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την προώθηση, ή την διάθεση του προϊόντος/υπηρεσίας.

Πώς πιστεύετε μπορεί να καταπολεμηθεί το Brain Drain που μαστίζει τη χώρα μας;

Για να σταματήσουν να φεύγουν οι νέοι μας, και να επιστρέψουν πίσω κάποιοι που έχουν φύγει αλλά θα ήθελαν να γυρίσουν αν είχαν μια σοβαρή προοπτική στον τόπο μας, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, κατά προτίμηση υψηλής εξειδίκευσης.

Επίσης θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η δημιουργία των start-ups στην Ελλάδα, καθότι οι start-ups είναι εξ΄ ορισμού καινοτόμες επιχειρήσεις, κατά κανόνα εξωστρεφείς,  που απασχολούν εξειδικευμένο προσωπικό, είναι συνήθως γρήγορα αναπτυσσόμενες, και μπορούν να προσελκύσουν κεφάλαια από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης που μας επέβαλαν οι δανειστές έχουν γίνει κάποια βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να γίνουν όμως πολλά ακόμη για να θεωρηθούμε ως φιλική χώρα για τις επενδύσεις. Ενδεικτικά:

  • Μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, που είναι εξοντωτικά και αποθαρρύνουν κάθε επενδυτική πρωτοβουλία
  • Ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης
  • Κωδικοποίηση νομοθεσίας
  • Χωροταξικό για τις επενδύσεις
  • Ταχύτερες διαδικασίες ενισχύσεων από ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό Νόμο
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr