NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Grekaddict: Η ανερχόμενη startup στον χώρο του τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Grekaddict: Η ανερχόμενη startup στον χώρο του τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη

H Grekaddict είναι μια ανερχόμενη startup στον χώρο του τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Βασικό στόχο έχει την παροχή υψηλών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα των ταξιδιωτικών εμπειριών.  Ιδρυτές της Grekaddict είναι η Σουζάνα Θεοδωρίδου (η οποία και μίλησε στο epixeiro.gr), ο Κώστας Χασιώτης και η Αμαλία Χάταλη. Τρεις διακεκριμένοι νέοι ο καθένας στον τομέα του, με μεγάλη εμπειρία στον τουρισμό, πάθος με την επιχειρηματικότητα και εθισμό με την Ελλάδα, εξού και το όνομα «Grekaddict» (εθισμένος με την Ελλάδα). Όνειρο της Grekaddict είναι να μεταδώσει αυτόν τον εθισμό από άκρη σε άκρη στον κόσμο μέσω νέων μοντέλων τεχνολογίας, επικοινωνίας και πωλήσεων. Η ομάδα της Grekaddict μίλησε λοιπόν στο epixeiro.gr με αφορμή και την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Get in the Ring StartingUP Athens.

Τι ακριβώς προσφέρει η GrekAddict, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Σε μια εποχή που ο τουρίστας ψάχνει να ζήσει αληθινές ποιοτικές τοπικές εμπειρίες στις διακοπές του, η Grekaddict έρχεται να τον βοηθήσει να ανακαλύψει και να κλείσει τις καλύτερες προσφερόμενες δραστηριότητες άμεσα, εύκολα και με ασφάλεια. Παράλληλα, η Grekaddict διευρύνει την δραστηριότητα της στον τουρισμό παρέχοντας δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εργαλείων και υπηρεσιών σε τουριστικά καταλύματα,  τουριστικούς πράκτορες και travel bloggers  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η στήριξη και η ανάδειξη των μικρών τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων που μέχρι τώρα δεν είχαν είτε την γνώση, είτε τα μέσα είτε ακόμα και την δύναμη να βγουν σε νέες αγορές και να επωφεληθούν από αυτές.

Grekadditct_m.jpg?mtime=20180424123529#asset:84499

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η έμπνευση ήρθε μέσα από την ενεργή και στοχευμένη παρατήρηση των τάσεων στον τουρισμό. Οι εποχές άλλαξαν, ο μαζικός τουρισμός φθήνει, αυτό που σήμερα έχει αξία είναι η αυθεντική και ποιοτική εμπειριά , και όχι απλά ένα καλό all inclusive ξενοδοχείο. Παρατηρήσαμε, λοιπόν, πως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό και μια μεγάλη ευκαιρία. Γιατί να μην μαζέψουμε κάτω από την δική μας ομπρέλα όλες αυτές τις μικρές επιχειρήσεις που ωστόσο προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους επισκέπτες; Και αφού καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετούς, πήγαμε ένα βήμα παρακάτω, γιατί να μην είμαστε εμείς το κανάλι που θα διοχετεύει την αγορά του εξωτερικού αλλά και τον χώρο των καταλλυμάτων με τις δραστηριότητες αυτές; Και έτσι, φτάσαμε στην ολοκλήρωση της ιδέας της Grekaddict. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η συνεργασία μας με micro-influencers στους οποίους δίνουμε δυνατότητα όχι απλά να ζουν δωρέαν εμπειρίες και απλά να γράφουν για αυτές, αλλά να βγάζουν λεφτά χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μας!

Ήσασταν η νικήτρια ιδέα στο πρόσφατο Get in the Ring StartingUP Athens. Πες μας δυο λόγια για την εμπειρία σου και τι σημαίνει η νίκη αυτή για την GrekAddict; Τι ακολουθεί;

Ο διαγωνισμός του Get in the Rinf StartingUP Athens αποτελεί ορόσιμο για εμάς. Στην πραγματικότητα είναι ο πρώτος διαγωνισμός που συμμετέχουμε και το γεγονός ότι καταφέραμε με την πρώτη να ξεχωρίσουμε και να διακριθούμε μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση! Η νίκη μας εξασφάλισε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει τον Μάιο στην Πορτογαλία, όπου και θα αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα. Το βραβείο εκεί είναι 1.000.000 ευρώ, ωστόσο ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος καθώς 150 ομάδες από όλο τον κόσμο θα αναμετρηθούμε κυριολεκτικά πάνω στο ring για να διεκδικήσουμε το έπαθλο. Η εκπρόσωπος της ομάδας στον διαγωνισμό, η Σουζάνα, πάει με τον στόχο να αδράξει την ευκαιρία για να εξερευνήσει τον τουριστικό κλάδο της Πορτογαλίας,  να συνάψει νέες πιθανές συνεργασίες και φυσικά να αναδείξει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την Grekaddict, αλλά και την ίδια την Ελλάδα ως προορισμός διακοπών. Το τελικό έπαθλο προφανώς αποτελεί κίνητρο, αλλά θεωρούμε τα παραπάνω εξίσου σημαντικούς στόχους για το ταξίδι αυτό.

Παράθεση - epixeiro.gr

Οι εποχές άλλαξαν, ο μαζικός τουρισμός φθήνει, αυτό που σήμερα έχει αξία είναι η αυθεντική και ποιοτική εμπειρία, και όχι απλά ένα καλό all inclusive ξενοδοχείο - Σουζάνα Θεοδωρίδου –

Πες μας δυο λόγια για την ομάδα του GrekAddict.

Αν για κάτι είμαστε περίφανοι στην Grekaddict , αυτό είναι η ομάδα μας! Αυτό μας χαρακτηρίζει είναι το δέσιμο, ο σεβασμός και ο θαυμασμός που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον! Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη σύσταση της ομάδας! Ο Κώστας είναι πολυβραβευμένος από τα Tourism Awards για την δουλειά του στο Visit Meteora, ενώ στη Grekaddict έχει αναλάβει όλο το κομμάτι του web development and tech support. Η Αμαλία με σπουδές στην Αμερική πάνω στα Οικονομικά και στο Μάρκετινγκ, και έχοντας το δημοφιλες travel blog Urban-Wanders, έχει αναλάβει όλο το κομμάτι του marketing και των social media. Η Σουζάνα, με πολλαπλές διακρισεις σε επιχειρηματικά σχολία και διαγωνισμούς και όντας η αρχική εμπνέυστρια της Grekaddict, αποτελεί σήμερα την κεφαλή της ομάδας και υπεύθυνη για την ανάπτυξη της εταιρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος, την ομάδα συμπληρώνουν εξαιρετικά παιδιά που κάνουν κοντά μας πρακτική τους. Για εμάς στην Grekaddict πάνω από όλα είναι η ομάδα, φροντίζουμε να κάνουμε συχνά team building εξόδους και συναρθροίσεις, ενώ δεν παραλείπουμε να δίνουμε κίνητρα για καλύτερες επιδόσεις!

Το όλο πρότζεκτ ξεκίνησε πριν 5 μήνες και νομική υπόσταση αποκτήσατε πριν μόλις 2 μήνες, ωστόσο ήδη γίνεται ένας χαμός ειδικά στο Instagram με πολλούς micro influencers. Πες μας δυο λόγια για αυτό.

Και για αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε τα κορίτσια που κάνουν πρακτική σε εμάς πάνω στα social media, την Αθηνά, και τα διδυμάκια μας από την Σερβία, Andja  και Djudjia! Τα κορίτσια αφιερώνουν καθημερίνα χρόνο στο να έχουμε σωστή παρουσία σε όλες τις δημοφηλείς πλατφόρμες και φροντίζουν να κρατάνε θερμή επικοινωνία με τους micro-influencers, που όπως αναφέραμε παραπάνω, έχουμε ξεκινήσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνεργασία. Και αν θέλετε το μυστικό πίσω από αυτήν την μικρή επιτυχία, δεν είναι τίποτα άλλο από το υψηλής ποιότητας αυθεντικό περιεχώμενο! Υπάρχει ολόκληρη στρατηγική για το τι ανεβάινει σε κάθε πλατφόρμα, από το πιο απλό post μέχρι και το στυλ που απαντάμε στα μηνύματα. Και αφού μας δίνετε η ευκαιρία, θα θέλαμε να πούμε και μέσα από αυτήν την συνέντευξη πως η Grekaddict είναι ανοιχτή για συνεργασία με ανθρώπους που αγαπούν την φωτογραφία, το βίντεο και την αρθρογραφία, και αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει την αντίστοιχη κλειστή ομάδα που έχουμε στο Facebook, να απαντήσει στις ερωτήσεις και να εξετάσουμε μαζί πιθανές μορφές συνεργασίας!

Παράθεση - epixeiro.gr

Μια εξαιρετική ομάδα με μία καλή ιδέα μπορεί να καταφέρει θαύματα ακόμη και με ψίχουλα για αρχή! Το πακέτο ομάδα+ιδέα αποτελεί το χαρτί που θα φέρει και τα χρήματα στο μέλλον - Σουζάνα Θεοδωρίδου –

Η έδρα σας είναι στην Θεσσαλονίκη. Πώς είναι να ξεκινάς εκεί μια startup σου; Το βοήθειες είχατε/έχετε στα πρώτα σας βήματα;

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σουζάνα παρακολούθησε το Entrepreneurship School Thessaloniki. Ήταν το σωστό timing όπου επιχειρηματικές ανησυχίες βρήκαν τον δρόμο τους για την εκπλήρωσή τους. Ακολούθησε το Venture Garden του ACT, όπου και γεννήθηκε η ιδέα της Grekaddict σε αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Το καλοκαίρι του 2017 και σε ένα τυχαίο τηλεφώνημα, την ιδέα αγκαλίαζει ο Κώστας και έτσι ξεκινάει το πραγματικό ταξίδι. Ωστόσο, τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς την συμβολή του OK!Thess, πραγματικά τίποτα! Η λέξη ευγνώμων είναι λίγη για να περιγράψει το πόσο καταλυτική ήταν η αραγή τους στην όλη μας προσπάθεια! Η προθερμοκιτίδα του OK!Thess μας πίστεψε από την πρώτη στιγμή, και με πολύ υπομονή μας έδοσε τα κατάλληλα εφόδια για να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας επιχειρηματικά. Μας παρείχε μαθήματα, χώρο εργασίας, δικτύωση, μα το πιο σημαντικό όλων αποτελεί η δυνατότητα να έχουμε τον δικό μας business coach! Ο Νικόλας Τσονιώτης για εμάς δεν είναι απλά ο προπονητής μας, μας ο το πιο βασικό μέλος της ομάδας μας.

Η Θεσσαλονίκη δίνει ελάχιστες ευκαιρίες σε νέεους ανθρώπους με όραμα, ταλέντα και δεξιότητες να αναπτυχθούν δυναμικά στην επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, εμείς θεωρούμε πως σταθήκαμε τυχεροί και καταφέραμε με σωστά βήματα και πολύ δουλειά να ενταχθούμε στα καλύτερα προσφερόμενα προγράμματα και να μπούμε στους πιο πετυχημένους κύκλους της πόλης.

Σε τι φάση βρίσκεται το πρότζεκτ αυτή τη στιγμή και τι νεότερο μπορούμε να περιμένουμε στο σύντομο μέλλον;

Σήμερα το Grekaddict αποτελεί ένα από τα καλύτερα marketplaces για ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Βόρεια Ελλάδα, με πληθώρα επιλογών και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Κάθε εβδομάδα προσθέτουμε και νέες εμπειρίες από νέους προορισμούς, ενώ στόχος μας είναι μέχρι τον Μάιο να καλύψουμε όλη την Ελλάδα.  Και φυσικά, δεν σταματάμε στην Ελλάδα, ήδη μιλάμε για να γίνει μια ακόμα χώρα των Βαλκανίων «Addict»!

Το πρότζεκτ ξεκίνησε με δικά σας κεφάλαια ή υπήρξε από αλλού κάποια χρηματοδότηση; Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Η Grekaddict ξεκίνησε και αναπτύσετε μόνο με δικά μας κεφάλαια. Και το εντυπωσιακό δεν είναι το πολύ χαμηλό οικονομικό budget με το οποίο ξεκινήσαμε και φτάσαμε εδώ, αλλά ότι ακριβώς αυτός ο περιορισμός των χρημάτων μας έκανε τόσο δημιουργικούς και επιλεκτικούς ως προς το που θα επενδυθούν λεφτά! Αν υπήρχε εξωτερική χρηματοδότηση ή μεγαλύτερο δικό μας κεφάλαιο, πιθανόν τώρα να είχαμε καταφέρει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, ωστόσο, είμαστε απόλυτα πεποισμένοι πως μια εξαιρετική ομάδα με μία καλή ιδέα μπορεί να καταφέρει θαύματα ακόμη και με ψίχουλα για αρχή! Το πακέτο ομάδα+ ιδέα αποτελεί το χαρτί που θα φέρει και τα χρήματα στο μέλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr